Konu Araçları | Konu Seçenekleri | Gösterim Stili
Tarih
14/03/2019 09:15
Konu Sahibi
aliyuzen
Yorumlar
7
Okunma
381
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
aliyuzen

aliyuzen

Aktif Üye
24363
Al.... Yü....
 41
 40
 154
 02/09/2010
0
 İstanbul
 Müşteri Hizmetleri
 Ofis 2019 64 Bit
 10/07/2019,17:49
Çözüldü 
Merhaba,

Bir raporum var. Rapor üstünde de bir alanım var. Alanımın adı [KUR]
şayet, KUR alanı bilgisi boşsa (isnull, NZ ya da "", " " vb. gibi) durumlarda, raporu çalıştırdığım butona bastığımda bir mesaj çıksın istiyorum.
Aşağıdakileri denedim ama, olmadı.

Raporun Veri Yokken event ine;
if isnull(KUR) then msgbox "deneme"

if KUR.value= " " then msgbox "deneme"

if KUR.value= "" then msgbox "deneme"

if nz(KUR) then msgbox "deneme"

desteğinizi rica ederim. Teşekkürler.




berduş

berduş

Uzman
65596
ha....
 29
 1.414
 30/07/2014
218
 -
 
 Ofis 2019 64 Bit
[kur] alanına değer atamaya gerek var mı ki
"nodata" olayı zaten veri yoksa geçerlidir
ayrıca raporu açmadan o alanı okumanız mümkün değil galiba dolayısıyla doğrudan aşağıdaki kodu dener misiniz
______________________________________________

Kod:
Private Sub Report_NoData(Cancel As Integer)
      MsgBox "veri yok kapatılacak."
    Cancel = True
End Sub

______________________________________________



...........
aliyuzen

aliyuzen

Aktif Üye
24363
Al.... Yü....
 41
 40
 154
 02/09/2010
0
 İstanbul
 Müşteri Hizmetleri
 Ofis 2019 64 Bit
 10/07/2019,17:49
(14/03/2019 09:59)haliliyas Adlı Kullanıcıdan Alıntı: [kur] alanına değer atamaya gerek var mı ki
"nodata" olayı zaten veri yoksa geçerlidir
ayrıca raporu açmadan o alanı okumanız mümkün değil galiba dolayısıyla doğrudan aşağıdaki kodu dener misiniz
______________________________________________

Kod:
Private Sub Report_NoData(Cancel As Integer)
      MsgBox "veri yok kapatılacak."
    Cancel = True
End Sub

______________________________________________


Raporumda 15 alan var. Bu alanlar dolu geliyor. Ancak, kur alanı boş ise, sonuç hesaplamadığı için, kur alanını rapor açıldığında kontrol etmem gerekiyor.

Yani, müşteri adı, adresi, malzeme kodu, fiyatı var. Ancak, kur bilgisi yok. o zaman da TL ye çevirmiyor. Rapor çalışıyor. Tüm alanlar dolu geliyor. Sadece, kur alanı boş geliyor.

Bu durumda, kuru tanımlayın diyebilmek için bir mesaj döndürmek istiyorum.

Kur alanını veri girişine neden zorlamıyorsun diyebilirsiniz. Kur tablom, raporun arkasındaki tablodan farklı bir tablo... Yani o günün kuru girilmemiş olabilir.

Bu yüzden de, rapor açıldığında kur alanı boşsa, bana mesaj versin ki, gidip günün kurunu tanımlayayım istiyorum.
Raporun görselini ekte bulabilirsiniz. Sarı ile işaretledim. (Kur olmayınca TL hesabı boş geliyor)



aliyuzen

aliyuzen

Aktif Üye
24363
Al.... Yü....
 41
 40
 154
 02/09/2010
0
 İstanbul
 Müşteri Hizmetleri
 Ofis 2019 64 Bit
 10/07/2019,17:49
Eki eklemeyi unutmuşum.




...........
berduş

berduş

Uzman
65596
ha....
 29
 1.414
 30/07/2014
218
 -
 
 Ofis 2019 64 Bit
peki "kur" değerini nereden alıyor aldığı yeri kontrol edip orası boşsa uyarı verse



ercansahin

ercansahin

Uzman
2272
Er.... ŞA....
 44
 69
 3.757
 14/11/2008
 Bursa
 
 Ofis 2010 32 Bit
 16/05/2019,20:28
Formda/Raporda Yüklendiğinde olay yordamına aşağıdaki kodu vb. yazarak dener misiniz? Umarım yanlış anlamamışımdır?

Kod:
If IsNull(Me.kur) Then 'kur metin kutusunun adıdır.
MsgBox "KUR Bilgilerini Giriniz.", vbOKOnly, "DİKKAT"
Else
'Normalde formun/raporun yüklendiğinde çalışmasını istediğiniz kodları buraya yazın veya boş bırakın.
End If



...........

Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
Çözüldü Sipariş Kartında Ürün Yoksa Eklensin U.ALTUN 4 324 01/02/2019, 17:47
Son Yorum: U.ALTUN
Çözüldü Tabloda Hesaplanmış Alanda Formül Oğuz Türkyılmaz 5 307 15/01/2019, 16:24
Son Yorum: Oğuz Türkyılmaz
Çözüldü Sürekli Formda Açılır Kutudaki Değere Göre Farklı Bir Alanda Verilerin Listelenmesi mmert06 6 544 24/12/2018, 18:56
Son Yorum: mmert06
Çözüldü Bir Veri Kutusunun Değerini, Başka Bir Veri Kutusuna Bağımlı Yapabilir Miyim ? A_day 10 602 18/11/2018, 22:24
Son Yorum: A_day
Çözüldü Tabloda Birden Fazla Alanı Sorguda Tek Alanda Listeleme hbal09 2 302 06/11/2018, 14:22
Son Yorum: hbal09

Türkçe Çeviri: MCTR, Yazılım: MyBB, © 2002-2019 MyBB Group.