Skip to main content

AccessTr.neT


Reportviewer de kolon gizlemek nasıl olur?

Reportviewer de kolon gizlemek nasıl olur?

#1
.rar WindowsApplication1.rar (Dosya Boyutu: 185,71 KB | İndirme Sayısı: 21)
Vb.net te reportviewer ile bir deneme yapıyorum. Ama olmuyor olmuyor.

Veriler adlı Acces veritabanında Tablo1 adlı tablomda 5 kolon var bunları sırayla;
E01, E02, E03, E04, E05 olarak adlandırdım.

Form1 deki datagridviewde bu kolonlardan istediğim kadarını gösterebiliyorum. Comboboxtan seçtiğim sayı kadar kolonu dataridviewde görüntüleniyor.

Bu datagridview deki kolon sayısısı kadar kolonu BASKIÖNZİLEME adlı formumuzdaki reportviewer de nasıl gösterebilirim. Form1 de yalnız bir kolon görünsünü seçtiğimde datagridde yalnız bir kolon görünür iken aynı bu datagridview deki gibi reportviewerda nasıl gösterebilirim. Mesela datagirdviewde 3 kolon görünür ise reportviewerde de 3 kolon görünsün istiyorum.Teşekkürler.
Cevapla
#2
Belki örneği açamayabilirsiniz diye resim olarak da ekledim .
[Resim: do.php?img=4588]
Cevapla
#3
Şu zamana kadarki projelerimde rapor kullanma ihtiyacım olmamıştı. Son projemde ihtiyaç olunca araştırmaya başladım. Son hali ile ben lazım olan tüm hücreleri şekil olarak çizdiriyorum. Lazım olan veri ne ise SELECT sorgusunda alan adlarını yazıp while ile kayıtlar arasında dönüyorum. Benim uyguladığım yöntem bu ancak senin istediğin gibi olabilirmi bilmiyorum. Eğer cevap bulamazsan benim yöntemim ile ilgili bir örnek hazırlayıp gönderirim.
AccessTr.Net teknik konular içeren bir sitedir. Bu tip sitelerde en iyi şekilde yardım alabilmeniz için Site Kurallarını mutlaka okumanız ve buna göre hareket etmeniz lazım.
Cevapla
#4
(28/09/2014 10:08)alpeki99 Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Şu zamana kadarki projelerimde rapor kullanma ihtiyacım olmamıştı. Son projemde ihtiyaç olunca araştırmaya başladım. Son hali ile ben lazım olan tüm hücreleri şekil olarak çizdiriyorum. Lazım olan veri ne ise SELECT sorgusunda alan adlarını yazıp while ile kayıtlar arasında dönüyorum. Benim uyguladığım yöntem bu ancak senin istediğin gibi olabilirmi bilmiyorum. Eğer cevap bulamazsan benim yöntemim ile ilgili bir örnek hazırlayıp gönderirim.

O dediğiniz örnekten birini paylaşabilir misiniz.
Cevapla
#5
İşyerindeki makinemde bir örnek var bugün izin günü olduğundan yarın ancak bakabilirim. Şimdi hazırlayabilirdim ama biraz tembellik var Icon_redface
AccessTr.Net teknik konular içeren bir sitedir. Bu tip sitelerde en iyi şekilde yardım alabilmeniz için Site Kurallarını mutlaka okumanız ve buna göre hareket etmeniz lazım.
Cevapla
#6
(29/09/2014 10:27)alpeki99 Adlı Kullanıcıdan Alıntı: İşyerindeki makinemde bir örnek var bugün izin günü olduğundan yarın ancak bakabilirim. Şimdi hazırlayabilirdim ama biraz tembellik var Icon_redface

Yardımınızı bekliyoruz
Cevapla

Bir hesap oluşturun veya yorum yapmak için giriş yapın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

ya da
Task