Skip to main content

AccessTr.neT


Saat Hesaplamalarında Sorun Yaşıyorum

Saat Hesaplamalarında Sorun Yaşıyorum

Çözüldü #1
Merhaba ustalarım.
Ekte koyduğum formda saat hesaplamalarında sorun yaşamaktayım.
1. Yangın formu içerisindeki saat hesaplamaları bir sonraki saat gece 00:00'ı geçtikten sonra -23 saat veriyor bunu nasıl aşmam gerekir her birinin yanına tarih koymayı düşündüm bu Access kullanımını hantallaştırıyor ve bana kullanışsız geliyor daha kolay bir yolu olmalı diye düşünüyorum.
2. istatistik formunda ortalamasını aldığım saatlerin saniye kısımları 60 lık dilimde değil 100 dilimde geliyor bunu nasıl aşabilirim.
1 sorumdaki örnek yangın formundaki ilk veriye örnek olarak ekledim.
not: formumdaki saat hesaplama kısmını sayın celoyce hocamın örneğinden alarak yapmıştım. ancak gün atlama olayını bir türlü çözemedim.
Yardımcı olursanız çok sevinirim.
.rar YANGIN RAPOR1 0806.rar (Dosya Boyutu: 945,13 KB | İndirme Sayısı: 7)
Cevapla
#2
1 - eğer tarihi eklemeyecekseniz süre eksi çıktığında 24 saat eklenebilir
Cevapla
#3
(08/06/2020 22:36)berduş Adlı Kullanıcıdan Alıntı: 1 - eğer tarihi eklemeyecekseniz süre eksi çıktığında 24 saat eklenebilir
Anladım hocam ama bunun kodunu nasıl yazmam gerekiyor. Yada hangi kodu eklemem gerekiyor.
Cevapla
#4

Visual Basic Code
If Me.cagri_alici > Me.cagri_yonlendirici Then
Me.yonlendirme = Diff2Dates("hns", "01.01.2000 " & Me.cagri_alici, "02.01.2000 " & Me.cagri_yonlendirici)

Else

Me.yonlendirme = Diff2Dates("hns", Me.cagri_alici, Me.cagri_yonlendirici)

End If


şeklinde kod kullanılabilir. Eğer çağrı alıcı saati yönlendirme saatinden büyük oluyor ise hesaplamaya 1 gün eklenebilir.

"Boş Örnek Eklerim, Yapıp Verirler" demeyin, örneğinizi hazırlayın.
Komplike kod talebiniz var ise İletişim bağlantısından bize ulaşın. 
Cebelleşmezsen Öğrenemezsin. 
Cevapla
#5
(08/06/2020 20:55)itfaiyeci_26 Adlı Kullanıcıdan Alıntı: 2. istatistik formunda ortalamasını aldığım saatlerin saniye kısımları 60 lık dilimde değil 100 dilimde geliyor bunu nasıl aşabilirim.
yanılmıyorsam daha önce benim önerdiğim hesaplama yöntemini kullanmışsınız ama hesaplamada şöyle bir hata yapmışım val fonksiyonu sadece ilk sayısal veriyi alır dolayısıyla 3 dk 10 sn gibi bir ifadeden sadece 3ü alır, 10 saniye kısmını almaz
Cevapla
#6
(09/06/2020 15:05)ozanakkaya Adlı Kullanıcıdan Alıntı:

Visual Basic Code
If Me.cagri_alici > Me.cagri_yonlendirici Then
Me.yonlendirme = Diff2Dates("hns", "01.01.2000 " & Me.cagri_alici, "02.01.2000 " & Me.cagri_yonlendirici)

Else

Me.yonlendirme = Diff2Dates("hns", Me.cagri_alici, Me.cagri_yonlendirici)

End If


şeklinde kod kullanılabilir. Eğer çağrı alıcı saati yönlendirme saatinden büyük oluyor ise hesaplamaya 1 gün eklenebilir.

sayın ozanakkaya hocam birinci sorunumu çözdüm verdiğiniz kodlar işe yaradı çok teşekkür ederim.

(09/06/2020 19:00)berduş Adlı Kullanıcıdan Alıntı:
(08/06/2020 20:55)itfaiyeci_26 Adlı Kullanıcıdan Alıntı: 2. istatistik formunda ortalamasını aldığım saatlerin saniye kısımları 60 lık dilimde değil 100 dilimde geliyor bunu nasıl aşabilirim.
yanılmıyorsam daha önce benim önerdiğim hesaplama yöntemini kullanmışsınız ama hesaplamada şöyle bir hata yapmışım val fonksiyonu sadece ilk sayısal veriyi alır dolayısıyla 3 dk 10 sn gibi bir ifadeden sadece 3ü alır, 10 saniye kısmını almaz
İlginiz için teşekkür ederim hocam peki bu sorunu ben nasıl aşabilirim.hangi kodu yada fonksiyonu kullanmam gerekiyor.

hocam bir de her iki saat dilimi de aynı olduğu zaman hesaplama alanını boş bırakıyor yani ilk saat 23:42:00 ve ikinci saat 23:42:00 olduğu zaman hesaplama alanı boş geliyor. bunu en azından 0 olarak nasıl yazdırabilirim.
Son Düzenleme: 09/06/2020, 19:15, Düzenleyen: itfaiyeci_26.
Cevapla

Bir hesap oluşturun veya yorum yapmak için giriş yapın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

ya da