Skip to main content

AccessTr.neT


Saat Tarih Kriteri İle Dlookup

Saat Tarih Kriteri İle Dlookup

Çözüldü #1
Merhabalar,

Oluşturduğum bir database üzerine girilen kayıtlarda o kayıtın hangi tarih/saat'e ait olduğunu gösteren bir kolon bulunmakta. Ben ise bu tarih/saat değerini kriter olarak olarak baz alıp Dlookup fonksiyonu içerisinde kullanmak istiyorum. 

örnek vermek gerekirse;

Tarih/Saat değeri: 09.02.2018 13:15:01
Aktivite: P3

uyguladığım formül ise;

aranacak tarih değeri text1 kutusunda olacak şekilde;

If Dlookup ("[Aktivite]", "tblOda1", "[Kayit_Zamani]= #" & Format([Text1], "dd/mm/yyyy,h:mm:ss") & "#") = "p3" Then
Me.Text1.BackColor = vbRed
end if

ancak bu şekilde yaptığımda hata alıyorum.

desteğinizi için şimdiden teşekkür ederim.
Cevapla
#2
Bu işlem için örnek yüklemeniz gerekebilir. İçinde biraz veri olan küçük bir örnek yüklerseniz işimiz daha kolay olur.
İnadına, ille de Accesstr.net...
Cevapla
#3
(10/02/2018 14:06)mehmetdemiral Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Bu işlem için örnek yüklemeniz gerekebilir. İçinde biraz veri olan küçük bir örnek yüklerseniz işimiz daha kolay olur.
merhaba,

çalışma dosyasını ekte bulabilirsiniz.

formül "frmSituation" içerisindeki text2 metin kutusuna uygulanacak.

şimdiden teşekkür ederim.
.rar kurutmacalısma.rar (Dosya Boyutu: 140,72 KB | İndirme Sayısı: 6)
Cevapla
#4
Merhaba,


Kullanmanız gereken kod:


Visual Basic Code
If Nz(DLookup("[ID]", "tblOda1", "[Aktivite] = 'P3' AND [Kayit_Zamani]= #" & Format(Me.Text2, "mm\/dd\/yyyy hh:mm:ss") & "#"), 0) <> 0 Then

Me.Text2.BackColor = vbRed

End If

bu kod ile, eğer Text2 isimli metin kutusunda "09.02.2018 00:15:01" yazıyor ise, bu tarih tabloda olduğu için ve Activate alanında da P3 değeri olduğu için 67 değerini bulur, bu değer 0'dan büyük olduğu için metin kutusunu kırmızı yapar.

Ancak, malesef mevzunun tamamını bilmediğim için ve diğer metin kutularına veri nasıl aktarılıyor çözemediğim için yapı hakkında net çözüm üretemiyorum. Ayrıca belirttiğiniz formda o kadar metin kutusu var ki, her biri için Dlookup kodu eklerseniz form çalışmaz ve kitlenir.

Yapmak istediğinizi biraz daha açarsanız ve yapmak istediğiniz işlemin tamamını açık yazarsanız yardımcı olabilirim. 

Üstteki kod ise yapmak istediğiniz işlem için yeterlidir.
Cevapla
#5
(10/02/2018 19:55)ozanakkaya Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Merhaba,


Kullanmanız gereken kod:


Visual Basic Code
If Nz(DLookup("[ID]", "tblOda1", "[Aktivite] = 'P3' AND [Kayit_Zamani]= #" & Format(Me.Text2, "mm\/dd\/yyyy hh:mm:ss") & "#"), 0) <> 0 Then

Me.Text2.BackColor = vbRed

End If

bu kod ile, eğer Text2 isimli metin kutusunda "09.02.2018 00:15:01" yazıyor ise, bu tarih tabloda olduğu için ve Activate alanında da P3 değeri olduğu için 67 değerini bulur, bu değer 0'dan büyük olduğu için metin kutusunu kırmızı yapar.

Ancak, malesef mevzunun tamamını bilmediğim için ve diğer metin kutularına veri nasıl aktarılıyor çözemediğim için yapı hakkında net çözüm üretemiyorum. Ayrıca belirttiğiniz formda o kadar metin kutusu var ki, her biri için Dlookup kodu eklerseniz form çalışmaz ve kitlenir.

Yapmak istediğinizi biraz daha açarsanız ve yapmak istediğiniz işlemin tamamını açık yazarsanız yardımcı olabilirim. 

Üstteki kod ise yapmak istediğiniz işlem için yeterlidir.


Merhaba,

Benim kurmaya çalıştığım mantık şu;

* 34 adet kurutma odasına ait tüm veriler kendilerine ait tablolara ayrı formlar vasıtası ile girilecek.

* Giişler sonrasında, bir yeni veri eklenene kadar "Timer"  ile her 15 dakikada bir bir önceki verinin kayıt zamanına 15 dakika ekleyerek aynı verişini ilgili odalara sürekli olarak uygulama kendi gerçekleştirecek.

* frmSituation isimli formda istenilen oda ve o odaya ait dolum sayısı kriteri seçildiğinde bu kriterlere ait verilerin takibi yapılacak. Görünen tüm metin kutucukları ise 15 dakikalık saat dilimlerini refere edecek ve refere ettiği zaman dilimi içerisine girilen aktiviteye atanan renge göre otomatik olarak boyanacak.

Dolayısıyla evet dediğiniz gibi tüm metin kutucuklarına bu mantıkla Dlookup fonksiyonu kurabileceğimi düşünmüştüm  Icon_rolleyes Icon_rolleyes


var ise değerli önerilerinize açığıım.

şimdiden teşekkür ederim
Cevapla
#6
Merhaba, 
Uygulamanızdaki tbl_oda1 isimli tabloya gelişi güzel veri eklendiği için ne olduğu anlaşılmıyor. 

gördüğüm kadarıyla, formda 9 adet Frame622 şeklinde başlık var, her başlıkta 00-01, 01-02, 02-03 ..... 23-00 şeklinde etiketler, her etiket altında da 4'der metin kutusu var. Bu metin kutuları hangi amaçla oluşturulmuş ?, neden 4 tane ? 

Bahsettiğiniz Dlookup veya benzeri işlem gerçekleştirilirse  00-01 etiketinin altındaki 4 metin kutusu tablodaki hangi alandan veri alacak? 
Bunun 00-01 olması, tabloda 00:00-01:00 saatleri arasındaki veriler anlamına mı geliyor.
Cevapla

Bir hesap oluşturun veya yorum yapmak için giriş yapın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

ya da
Task