Konu Araçları | Konu Seçenekleri | Gösterim Stili
Tarih
17/03/2018 04:56
Konu Sahibi
donepezil
Yorumlar
7
Okunma
1000
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
donepezil

donepezil

Aktif Üye*
4054
On.... Dö....
 43
 24
 194
 07/03/2009
43
 İzmir
 Fizikçi
 Ofis 2013 32 Bit
 17/07/2019,21:25
Herkese merhaba;

"Şuradaki uygulamdan ne farkı var ki bir daha yükledin" diyebilirsiniz. Biraz farkı var Img-grin

Bu sefer biraz detaylı anlatıcam affınıza sığınarak.

Bu resim yükleme-gösterme ile kafayı bozmuş falan değilim Img-grin Çoğumuzun başına muhakkak geliyordur. Bir veritabanına çoklu erişim ihtiyacı olunca, server kullanımı kaçınılmaz oluyor. Hatta tabloları MsSql ya da MySql'de tutmak bunların başında geliyor.

Benim gibi C#, Python ya da başka bir dili öğrenmek isteyipte zamanı olmayan "amaaan arayüzü Access te yapar geçerim" diyen arkadaşlarım da vardır muhakkak Img-grin Keşke baştan access'e bulaşmasaydın diyenler de var illaki ama işlerin bu boyuta geleceğini maalesef bilemezdik. Yine de Access candır Img-grin

Her neyse... Uygulamaya geleyim hemen...

Local için düşünülmüş stok, cari, fatura, ürün fotoları vs olan bir uygulamanın, artık server üzerinde ve MySql ile tutulması gerektiğini düşünün. En büyük sorun, ürün fotolarının server üzerine aktarılması olmazmıydı sizce? Bence öyle oldu. Veri tabanını MySql üzerinde tutmak, Access ile baya yavaş olsa da, aynı veritabanına başka uygulamaların erişilecek olması bu yavaşlığa sabır etme sebatını veriyor maalesef. Php, Swift ve Android aynı veritabanını erişecek. Dediğim gibi keşke C# ile arayüz yapabilseydim Img-cray

Yukarıdaki linke birkaç gün önce, ftp üzerine klasör açıp fotoları yükleyen bir örnek eklemiştim. Ancak o örnek fotoları localden gösteriyordu. Şimdi server üzerine yüklediğiniz fotolar, url üzerinden ie catch belleğine kaydedilerek gösteriliyor. Ne alaka, ne farkedecek ki??? Şu farkeder; Access ile yapılmış bu arayüzün tablolarının MySql ile tutulduğunu, 1000 km uzaktaki başka bir bilgisayarda da aynı arayüzün olduğunu ve onun da fotoları görmesi gerektiğini düşünün!!! Foto'nun Url'si varsa, Access onu bulunduğu bilgisayarın catch belleğine alıp size gösterecek... Raporlar için de tüm uzak bilgisayarlar aynı url'yi kullanarak kendi catch belleklerinden fotoları kullanacak. Tarayıcının catch belleğini temizleseniz bile, formu aktif hale getirdiğinizde, fotolar tek tek catch'e alınıp gösterilecek.

Biraz aceleye geldiği için ufak tefek eksiklikleri var... Örneğin resim server üzerine yüklendikten sonra anında görüntüyü alamadım. Kaydı ileri geri yaparak, formu yeniden açarak ya da Requery yaparak görüyorsunuz. Requery yapınca da kaydın başına gidiyor. (Bu örnek uygulama için) Bir kaç deneme yaptım ama bu formda düzeltemedim. Daha basit bir örnekte halletmiştim oysa... Kodların karışıklığında kaybolmuş olabilirim, kusura bakmayın.

Uygulamadaki sunucu formuna sunucu bilgilerinizi giriniz. Sunucunuzun kök klasörü altında açılmasını istediğiniz alt klasör yolunu da giriniz.
(public_html den sonra açılacak olan klasör, "katalog_resimleri" gibi) Sonra da bilgiler formundan önce ürün bilgilerini girip sonra resim yükle ile resmi yükleyiniz.

(Mesela şimdi aklıma geldi, bu alt klasör yolu girilmeden boş bırakılırsa oluşacak hatalar için bir önlem almadım...)

Sil butonu hem localden, hem de server üzerinden resmi siler.

Local'de current directory üzerinde resimler tutulmadan da yapılabilir tabi ki ama onları temizleyecek vaktim olmadı...

Ama tekrar belirtmekte fayda var, her ne kadar current directory üzerine fotolar kaydedilse de, image gösterimi url üzerinden olmakta.

Bu kadar basit bir uygulama için çok şey yazdım sanıyorum. Kusuruma bakmayın...

Belki biyerlerde bu kodlar işinize yarar.

**Sunucu üzerinde klasör açma olayındaki desteğinden dolayı ozanakkaya hocama tekrar sonsuz teşekkürlerimi iletiyorum.

Herkese iyi forumlar...




alpeki99

alpeki99

Uzman
6
Ol....
 39
 162
 6.134
 29/10/2008
 Bursa
 Yazılım Geliştirici
 Ofis 2010 32 Bit
 22/06/2019,10:56
Örnek için teşekkürler


AccessTr.Net teknik konular içeren bir sitedir. Bu tip sitelerde en iyi şekilde yardım alabilmeniz için Site Kurallarını mutlaka okumanız ve buna göre hareket etmeniz lazım.

...........
ozanakkaya

ozanakkaya

Kurucu
1
Oz.... Ak....
 39
 482
 12.116
 29/01/2008
 Denizli
 Memur
 Ofis 2010 32 Bit
 Dün,20:59
paylaşımınız için teşekkürler. Elinize sağlık.


"Boş Örnek Eklerim, Yapıp Verirler" demeyin, örneğinizi hazırlayın.
Komplike kod talebiniz var ise İletişim bağlantısından bize ulaşın. 
Cebelleşmezsen Öğrenemezsin. 

uMits

uMits

Aktif Üye*
41048
Üm.... SE....
 29
 6
 63
 29/10/2011
6
 Samsun
 Esnaf
 Ofis 2003
 02/07/2019,21:17
elinize sağlık harikasınız




...........
donepezil

donepezil

Aktif Üye*
4054
On.... Dö....
 43
 24
 194
 07/03/2009
43
 İzmir
 Fizikçi
 Ofis 2013 32 Bit
 17/07/2019,21:25
(21/03/2018 22:37)alpeki99 Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Örnek için teşekkürler
(21/03/2018 23:02)ozanakkaya Adlı Kullanıcıdan Alıntı: paylaşımınız için teşekkürler. Elinize sağlık.
(23/03/2018 13:59)uMits Adlı Kullanıcıdan Alıntı: elinize sağlık harikasınız

Ben teşekkür ederim. Sizler de sağolun.



uMits

uMits

Aktif Üye*
41048
Üm.... SE....
 29
 6
 63
 29/10/2011
6
 Samsun
 Esnaf
 Ofis 2003
 02/07/2019,21:17
(24/03/2018 00:18)donepezil Adlı Kullanıcıdan Alıntı:
(21/03/2018 22:37)alpeki99 Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Örnek için teşekkürler
(21/03/2018 23:02)ozanakkaya Adlı Kullanıcıdan Alıntı: paylaşımınız için teşekkürler. Elinize sağlık.
(23/03/2018 13:59)uMits Adlı Kullanıcıdan Alıntı: elinize sağlık harikasınız

Ben teşekkür ederim. Sizler de sağolun.

ozanakkaya ' nın otomatik bakım ve yedekleme 3 uygulamasını kullanıyorum. elimle yedek alıp oradan da elle hotmailime girip mail atıyorum kendime ve mailimdeki arşivle tuşuna basıyorum ve yedeklerimi arşivde tutuyorum.Bunu sizin uygulamanızı değiştirerek ftp ye yedek klasörüne göndermeyi sağlayabilirmiyiz,  access ana sayfa açıkken hergün belli bir saatte otomatik yedek alıp mail attırmayı sağlayabilirmiyiz. Yardımcı olabilirmisiniz



...........

Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
  Eczane İlaç Takip ve Stok Uygulaması xxfore 5 6.420 14/04/2019, 14:12
Son Yorum: legolasiseyes
  Takvim-Ajanda Uygulaması tdsharun 63 27.690 25/03/2019, 11:10
Son Yorum: hayalibey
  Çocuklarda Okuma Güçlüğü Geliştirme Uygulaması zetyu 1 273 26/02/2019, 17:23
Son Yorum: ozanakkaya
  Formda Calendar (Takvim) Uygulaması HandSword 7 4.014 17/12/2018, 13:24
Son Yorum: atkbursa
  Banka Talimatı Hazırlama Uygulaması derzulya 11 1.067 29/11/2018, 11:11
Son Yorum: derzulya

Türkçe Çeviri: MCTR, Yazılım: MyBB, © 2002-2019 MyBB Group.