Skip to main content

AccessTr.neT


Silme sorgusu hatası hakkında...

Silme sorgusu hatası hakkında...

Çözüldü #1
Merhaba;
Çok basit olan bir silme sorgusunu yapamıyorum. Yani yapıyorum ama hata alıyorum.
Ekteki örnekte sil sorgusu ile tbl1 ve tbl2 tablolarını ortak alanları olan tckn üzerinden eşleştirerek tckn bilgileri eşleşen kayıtları tbl1 içinden sil diyorum ama hata veriyor.
"Specify the table containing the records you want to delete" hatasını veriyor.

Nerde ne hatayı yaptığımı bulamadım. Yaptığım hatayıda anlatabilirseniz çok sevinirim. Ne zaman öğrenicem ben bu accessi acaba?
Bilgilerinizi rica ederim.
Teşekkürler.
.rar Sil.rar (Dosya Boyutu: 16,75 KB | İndirme Sayısı: 9)
Cevapla
Çözüldü #2
Ekte ki örneği inceleyiniz.
.zip uyan kayıtları sil Kur@l.zip (Dosya Boyutu: 23,8 KB | İndirme Sayısı: 20)
komşuda dülger mi var geliyor keser sesi,
ustalar konuşunca çıraklar keser sesi.
Cevapla
Çözüldü #3
Sn.Kur@l hocam;
Cevabınız için çok teşekkür ederim. Benim seviyem için bayağı bir detaylı ve karışık ve çok profesyonelce. Mutlaka arşivimde saklıcam.
Acaba benim ilk örneğimdeki gibi yapılan sorgu neden hata verdi?
O şekilde iki tablo ile ilişkilendirme yapılarak silme sorgusu çalışıtırılamaz mı?
Saygılarımla..
Cevapla
Çözüldü #4
Şimdi Başka bir yöntem denedim bununlada siliyor.
Visual Basic Code
DELETE tbl1.tckn
FROM tbl1
WHERE (((tbl1.tckn) In (SELECT tckn FROM Tbl2  )));
komşuda dülger mi var geliyor keser sesi,
ustalar konuşunca çıraklar keser sesi.
Cevapla
Çözüldü #5
Çok teşekkür ederim Kur@l hocam;
Bir önceki çözümünüzde kusursuz du, ama bu daha bir tanıdık geldi..Img-grin
Ve sanırım ilk başta benim yaptığım gibi iki tablo ile birleştirme ile silme yapamıyoruz.
Saygılarımla.
Cevapla

Bir hesap oluşturun veya yorum yapmak için giriş yapın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

ya da
Task