Skip to main content

AccessTr.neT


Son Kayıt Sorgusundaki Verileri Formda İlgili Metin Kutularına Yazdırma

Son Kayıt Sorgusundaki Verileri Formda İlgili Metin Kutularına Yazdırma

Çözüldü #1
Merhaba Arkadaşlar

@berduş ve @atoykan hocalarımızın tavsiyeleri ile gerek sitemiz gerek kayıt olduğum kurs ile hergün biraz daha öğreniyorum ancak halen çok çok acemiyim ve yine içinden çıkmayı başaramadığım bir husus ile siz değerli hocalarımın tavsiyelerine ihtiyacım var.


Ekte göndermekte olduğum örnekte bir adet tablo ve 2 adet form var.
Tabloda sipariş no ile üretim kayıtları bulunuyor ancak unique kayıtlar değil, bir sipariş ile ilgili 3 - 4 bazen 20 bildirim gelip tabloya işleniyor.
form0 daki textboxtan sipariş numarısı form1de ilgili textboxa aktarılıyor ve bu değer üzerinden o siparişe ait en son kayıt verileri sorgulamayı becerebiliyorum.
Ama yine form1de ilgili tarih / saat / bildirilen miktar verilerini ilgili textboxlara yazdıramıyorum.
Textboxlarda ilgili veriye ilişkin sorguyu formül olarak kullanmaya çalıştım ancak beceremedim.
Farklı formlardan bu forma sipariş noları farklı sütunlar için atanacağı için sorguyu baz alarak bir form tasarlamadım.
Textboxlara verileri işleyebilmek için ne yapmalıyım, sorguyu formülize ederken nerede hata yapıyorum nasıl düzeltebilirim?

İlgilerinize ve bana öğretebileceklerinize şimdiden sonsuz teşekkürler.

Saygılarımla

Murtaza AF
.rar soru2.rar (Dosya Boyutu: 151,74 KB | İndirme Sayısı: 5)
Son Düzenleme: 15/09/2020, 22:49, Düzenleyen: MURTAZAAF.
Cevapla
#2
Merhaba, form1'deki metin10'u ilişkisiz yapıp form0'daki butonun tıklandığında olayına 

Visual Basic Code
[Forms]![FORM1]!Metin10 = DLookup("[BILDIRIMTARIHI]", "qddd_select", "[SIPARISNO] = '" & [Metin3] & "'")


kodu eklerseniz Form1'deki tarih alanına tarihi aktarır.

"Boş Örnek Eklerim, Yapıp Verirler" demeyin, örneğinizi hazırlayın.
Komplike kod talebiniz var ise İletişim bağlantısından bize ulaşın. 
Cebelleşmezsen Öğrenemezsin. 
Cevapla
#3
siz metin kutularına değer atarken sorgu kullanmışsınız ama yanılmıyorsam sorgu o şekilde kullanılmıyor onun yerine DMax denenebilir
metin10 için

Visual Basic Code
=DateValue(DMax("[BILDIRIMTARIHI]";"UretimYB";"SIPARISNO='" & [Formlar]![Form1]![Metin0] & "'"))

metin12 için

Visual Basic Code
=TimeValue(DMax("[BILDIRIMTARIHI]+ [BILDIRIMSAATI]";"UretimYB";"SIPARISNO='" & [Formlar]![Form1]![Metin0] & "'"))

Cevapla
#4
Değerli Hocalarım ilgilerinize ve bilgi paylaşımlarınıza bir kez daha sonsuz teşekkürler.

Cenaze sebebi ile acil şehir dışına çıkmam gerektiği için ne yazık ki geç cevap yazabildim ve henüz göstermiş olduğunuz yol ile ilgili bir çalışma yapma şansım olmadığı için başarıp başaramadığımı sizlerle paylaşamıyorum. Affınıza sığınarak 2 gün daha izninizi rica ediyorum. Ofise geçer geçmez deneyip sonuçları sizler ile paylaşacağım.

Saygılarımla

Murtaza AF
Cevapla
#5
Başınız sağolsun.
Cevapla
#6
Merhabalar saygıdeğer hocalarım.

Sayın @berduş hocam dostlar sağolsun, size ayrıca teşekkür ederim.

Sorum ile ilgili olarak @sledgeab Ozan Akkaya hocamın önerdiği yöntem ile istediğimi yapabildim. sorguyu Dlookup formülünün içinde kullanabileceğimi bilmiyordum öğrenmiş oldum sayın hocama da minnettarım.

Sayın @berduş hocam sizin önerdiğiniz yöntem ile de denedim ama sanırım acemilikten sizin yolunuzu beceremedim, istediğim sonucu elde edemedim. Gösterdiğiniz yollar ve sayenizde öğrendiklerim için sonsuz teşekkürler. Cenazem nedeni ile geç cevap verebildiğim için lütfen kusuruma bakmayın.

Herşey gönlünüzce olsun.

Saygılarımla

Murtaza AF
Cevapla

Bir hesap oluşturun veya yorum yapmak için giriş yapın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

ya da
Task