Skip to main content

AccessTr.neT


"sorgu Girişi En Az Bir Tablo Veya Sorgu İçermelidir " Hatası

"sorgu Girişi En Az Bir Tablo Veya Sorgu İçermelidir " Hatası

Çözüldü #1
Arkadaşlar, bu kodu daha önce (WHERE kısmından bahsediyorum) diğer bir uygulamamda çalıştırmıştım aynı bu şekliyle hiç sorun çıkmadı da burada nerede sorun var tam anlayamadım, rica etsem bi bakabilir misiniz, çakıştırıyorum "sorgu Girişi En Az Bir Tablo Veya Sorgu İçermelidir " hatası veriyor, acaba diğer ksımlardan mı bahsediyor?


DoCmd.RunSQL "INSERT INTO tbl_kisiler (il, saglik_tesisi,tc__no,adi_soyadi,unvani,e_posta,cep_telefonu,gorevi,calistigi_birim,hata_turu) VALUES ( '" & Me.il & " ','" & Me.saglik_tesisi & "','" & Me.tc__no & "','" & Me.adi_soyadi & "','" & Me.unvani & "', '" & Me.e_posta & "','" & Me.cep_telefonu & "','" & Me.gorevi & "','" & Me.calistigi_birim & "','" & Me.hata_turu & "') WHERE ((tbl_kisiler.Kimlik)=(Dmax('Kimlik','tbl_kisiler' )))"
End If
.zip uses - Kopya (3).zip (Dosya Boyutu: 137,66 KB | İndirme Sayısı: 1)
Cevapla
#2
Burada Where kullanılmaz bence, çünkü veriler başka bir tablo/sorgudan gelmiyor, doğrudan metin kutularından geliyor
Cevapla
#3
Mantıklı. Bundan önce bu satıra yabancı anahtar id var onu ekliyen kodu çalıştırıyorum o ekliyor sonra bu çalışıyordu , amacim iki kodu kullanarak tek satıra yazdırmayı, fakat bu ikinci kodum WHERE olmadan düzgün çalışıyordu ama bir sonraki satira istiyordu veriyi, ben de WHERE ekledim ki diger kodumun id sini baz alarak ayni satira işlesin, ne yapabilirim acaba?
Cevapla
#4
Tam olarak anlamadım amacınızı?
Biraz daha açıklayabilir misiniz.
Cevapla
#5
(23/10/2020 18:55)berduş Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Tam olarak anlamadım amacınızı?
Biraz daha açıklayabilir misiniz.

şöyle söyleyeyim; bu kod ile formdaki bilgileri kaydediyorum ama bi alan var ki "kullanici_id" diye , onu da bir tablodan çekmek istiyorum bu yüzden sorgu içinde sorgu kullanmaya çalıştım mantıken ama kırmızı olan yerde eksik işleç hatası veriyor, hiç durmadan cebelleşiyorum, dosyayı göndereyim her iihtimale karşı, size zahmet hocam, teşekkürler.

DoCmd.RunSQL "INSERT INTO tbl_kisiler (kullanici_id,il, saglik_tesisi,tc__no,adi_soyadi,unvani,e_posta,cep_telefonu,gorevi,calistigi_birim,hata_turu) VALUES ( SELECT kullanici_id FROM kullanicilar WHERE(( (kullanicilar.kullanici) = '" & [Forms]![frm_kisiler]![kullanici] & "')) , '" & Me.il & " ','" & Me.saglik_tesisi & "','" & Me.tc__no & "','" & Me.adi_soyadi & "','" & Me.unvani & "', '" & Me.e_posta & "','" & Me.cep_telefonu & "','" & Me.gorevi & "','" & Me.calistigi_birim & "','" & Me.hata_turu & "') "
.zip uses - Kopya (4).zip (Dosya Boyutu: 142,12 KB | İndirme Sayısı: 1)
Cevapla
#6
kodu aşağıdaki gibi düzenleyip dener misiniz?

SQL Code
DoCmd.RunSQL "INSERT INTO tbl_kisiler (kullanici_id,il, saglik_tesisi,tc__no,adi_soyadi,unvani,e_posta,cep_telefonu,gorevi,calistigi_birim,hata_turu) VALUES ('" & _
DLookup("kullanici_id", "kullanicilar", "kullanici=[Forms]![frm_kisiler]![kullanici]") & "', '" & Me.il & " ','" & Me.saglik_tesisi & "','" & Me.tc__no & "','" & Me.adi_soyadi & "','" & Me.unvani & "', '" & Me.e_posta & "','" & Me.cep_telefonu & "','" & Me.gorevi & "','" & Me.calistigi_birim & "','" & Me.hata_turu & "') "

Cevapla

Bir hesap oluşturun veya yorum yapmak için giriş yapın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

ya da