Konu Araçları | Konu Seçenekleri | Gösterim Stili
Tarih
02/10/2012 21:20
Konu Sahibi
direnist
Yorumlar
5
Okunma
2054
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
direnist

direnist

Uzman
244
Di.... SA....
 56
 494
 05/11/2008
167
 İstanbul
 
 Ofis 2010 64 Bit
 21/03/2019,13:01
Çözüldü 
Merhaba arkdaşlar;
Ekli örnekte form1 içindeki Say butonuna tıkladığımda Say butonunun çalıştırdığı tablodaki "elma" ürününün sayma sonucunu formdaki textboxta gösterebilmek istedim. Yardımlarınızı rica ederim.
Teşekkürler...




Yandemir

Yandemir

Onursal Üye
9224
Mu.... Ya....
 46
 17
 1.441
 26/08/2009
487
 Tekirdağ
 Yazılım
 Ofis 2003
 18/07/2019,22:16
Çözüldü 
Adet alanındaki değerleri toplar

Visual Basic Code
Me.Toplam = DSUM ("Adet" , "TabloAdi" , "UrunAdi='ELMA'")


Kayıt satır adetlerini toplar

Visual Basic Code
Me.Toplam = DCOUNT ("Adet" , "TabloAdi" , "UrunAdi='ELMA'")


Murat YANDEMİR ( PyramiD YAZILIM Uluslar Arası Nakliye Programları )
Bilgisayar Programcısı (1989'dan beri)

+rep Yollar biter Access bitmez. +rep

...........
direnist

direnist

Uzman
244
Di.... SA....
 56
 494
 05/11/2008
167
 İstanbul
 
 Ofis 2010 64 Bit
 21/03/2019,13:01
Çözüldü 
Teşekkür ederim Sayın Yandemir.
Merakımdan soruyorum acaba sorgu sonucunu benim istediğim textbox ta göstermek mümkün değil mi?



Yandemir

Yandemir

Onursal Üye
9224
Mu.... Ya....
 46
 17
 1.441
 26/08/2009
487
 Tekirdağ
 Yazılım
 Ofis 2003
 18/07/2019,22:16
Çözüldü 
hazırladığınız Sorguyu TabloAdi dediğim yere koyabilirsiniz. sorguda UrunAdi süzmesini kullanıyorsanız son virgülden sonrasını kullanmanıza gerek kalmaz.

Visual Basic Code
Me.Toplam = DCOUNT ("Adet" , "SorguAdi")

ama en kısa ve kafa yormayan sistem yukarıda verdiğim yöntemdir. ÜrünAdi kısmını esnek hale getirip ekrandaki UrunAdi alanı ile bağlayabilirsiniz.

Visual Basic Code
Me.Toplam = DCOUNT ("Adet" , "TabloAdi" , "UrunAdi='" & Me.Urunum & "'")



Murat YANDEMİR ( PyramiD YAZILIM Uluslar Arası Nakliye Programları )
Bilgisayar Programcısı (1989'dan beri)

+rep Yollar biter Access bitmez. +rep

...........
benremix

benremix

Onursal Üye
6766
Ra.... So....
 52
 127
 4.444
 17/05/2009
365
 Ankara
 Şirket Sahibi
 Ofis 2010 64 Bit
 13/07/2019,22:36
Çözüldü 
Lütfen geri bildirimde bulunmayı unutmayalım.

Saygılar...


Bilgi paylaşıldıkça çoğalır....
Her engel, yaşam koşullarınızı daha iyileştirecek bir fırsattır.


Access için her zaman lazım olacak konu başlıkları listesi



direnist

direnist

Uzman
244
Di.... SA....
 56
 494
 05/11/2008
167
 İstanbul
 
 Ofis 2010 64 Bit
 21/03/2019,13:01
Çözüldü 
Merhaba;
Başta sayın Yandemir olmak üzere tüm kullanıcılardan özür dilerim. Geç gelen cevabım için.
Saygılarımla.



...........

Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
Çözüldü Seçilen Bölümün Sayısını Gösterme prestij06 3 174 20/06/2019, 22:43
Son Yorum: prestij06
Çözüldü İki Tarih Ve İki Saat Arası Sorgu Formülü furens 5 255 18/06/2019, 15:28
Son Yorum: furens
Çözüldü Sorgu Kriterini Formdan Almak Ertugrul Kuzu 7 441 03/06/2019, 16:10
Son Yorum: halily
Çözüldü Textbox A Veri Çekme Hk. icemeno 10 427 10/05/2019, 21:34
Son Yorum: icemeno
Çözüldü Sorgu'da Aynı İsimleri Teke Düşürme haziran4 2 225 07/05/2019, 16:58
Son Yorum: haziran4

Türkçe Çeviri: MCTR, Yazılım: MyBB, © 2002-2019 MyBB Group.