Konu Araçları | Konu Seçenekleri | Gösterim Stili
Tarih
08/12/2008 21:23
Konu Sahibi
KCMZ
Yorumlar
9
Okunma
6057
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
Konu Kapalı
KCMZ

KCMZ

Aktif Üye
188
 52
 23
 102
 03/11/2008
1
 Manisa
 
 Ofis 2003
 09/02/2012,20:49
Çözüldü 
BİR TABLOM VE BU TABLODAN OLUŞTURDUĞUM SORGUM VAR.
MAHALLE- SOKAK- NO ALANLARI DOLU OLUYOR AMA BAZI EVLERDE İÇKAPI NO YOK. İÇ KAPI NO SU OLMAYAN ALANLARA SORGUDA OTOMATİK OLARAK 0(SIFIR) YAZILSIN İSTİYORUM .
YARDIM EDERSENİZ SEVİNİRİM.



mehmetdemiral

mehmetdemiral

Uzman
17
Me.... De....
 54
 218
 4.934
 30/10/2008
 Samsun
 Öğretmen
 Ofis 2013 32 Bit
 Dün,17:33
Çözüldü 
Bir güncelleştirme sorgusu hazırlayın. Bu sorguya sadece içkapıno alanını ekleyin. Güncelleştir satırına 0 yazın, ölçüte de
"" Or Is Null
yazın. Bu sorguyu da bir olaya bağlarsanız, bu sorgu çalıştığında boş ya da null olan alanlar sıfıra dönüşecektir.


İnadına, ille de Accesstr.net...

...........
mehmetdemiral

mehmetdemiral

Uzman
17
Me.... De....
 54
 218
 4.934
 30/10/2008
 Samsun
 Öğretmen
 Ofis 2013 32 Bit
 Dün,17:33
Çözüldü 
Bu arada Sql sorgusunu da aşağıya aldım. İsterseniz bir sorgu açıp görünümünü Sql yapıp bu kodları yapıştırabilirsiniz.


UPDATE HERKES SET HERKES.içkapı = "0"
WHERE (((HERKES.içkapı)="" Or (HERKES.içkapı) Is Null));


İnadına, ille de Accesstr.net...

KCMZ

KCMZ

Aktif Üye
188
 52
 23
 102
 03/11/2008
1
 Manisa
 
 Ofis 2003
 09/02/2012,20:49
Çözüldü 
mehmetdemiral hocam
teşekkür ederim.
yeni bir sorgu oluşturmadan "HERKES" sorgusunda bu işlemi yapamazmıyım.
verileri aldığım tblcustomers tablosunda içkapıno null olanlarda herkes sorgusunda 0 yazılsın istiyorum.
örnekte gösterirseniz sevinirim ayrıca
benim için daha öğretici oluyor.
armut piş ağzıma düş değil yani



...........
C*e*l*o*y*c*e

C*e*l*o*y*c*e

Uzman
7
Me.... B.....
 72
 3.214
 29/10/2008
988
 Ankara
 Yazılım
 Ofis 2010 32 Bit
Çözüldü 
eki mehmet hocanın bir alttaki mesajda belirttiği gibi yaparak ekledim,



mehmetdemiral

mehmetdemiral

Uzman
17
Me.... De....
 54
 218
 4.934
 30/10/2008
 Samsun
 Öğretmen
 Ofis 2013 32 Bit
 Dün,17:33
Çözüldü 
Sevgili Celoy, sanırım öyle istememiş. Tek sorguda bu işi yapmak için mutlaka NZ fonksiyonunu kullanmalıyız. Bunun için sorgudaki bir alana

kapi: Nz([içkapı];0)

yazarsak, sorgu çalışınca "kapi" isimli bir alan ortaya çıkacak ve bu alanda varsa veri, yoksa "0" değeri gelecek.

Sanırım istenen de bu.. Kolay gelsin..


İnadına, ille de Accesstr.net...

...........
Konu Kapalı
Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
Çözüldü Sorguda Koşullu Formül Kullanma haziran4 9 368 07/05/2019, 16:46
Son Yorum: haziran4
Çözüldü Sorguda Açılan Kutu access acemisi 29 807 11/01/2019, 08:05
Son Yorum: access acemisi
Çözüldü Raporun Tamamını Beyaz Fona Yazdırmak leventseyhan 1 241 22/12/2018, 21:05
Son Yorum: alimadam
Çözüldü Sorguda Birleşme access acemisi 2 211 15/12/2018, 16:38
Son Yorum: access acemisi
Çözüldü Sorguda Sıralama Ve Eksik Olan Sayıyı Bulma alimadam 6 325 13/12/2018, 12:47
Son Yorum: alimadam

Türkçe Çeviri: MCTR, Yazılım: MyBB, © 2002-2019 MyBB Group.