Konu Araçları | Konu Seçenekleri | Gösterim Stili
Tarih
26/02/2013 01:21
Konu Sahibi
raham
Yorumlar
7
Okunma
2378
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
raham

raham

Aktif Üye
36718
Ha....
 39
 22
 129
 02/06/2011
32
 İstanbul
 Bilgi İşlem Uzmanı
 Ofis 2010 64 Bit
 26/12/2017,23:05
Çözüldü 
Merhabalar,

Sorguda ölçüt kısmına <0, >0 gibi değerleri el ile yazmak yerine formdan gönderme işlemini yapamıyorum.
Açılır kutudaki birinci alan çalıştıktan sonra gizlenecek.



Çekirge'nin Çırağı

İlmin yarısı, soru sormaktır.

Yandemir

Yandemir

Onursal Üye

Additional groups:
Üye
9224
Mu.... Ya....
 46
 17
 1.441
 26/08/2009
487
 Tekirdağ
 Yazılım
 Ofis 2003
 04/05/2019,00:10
Çözüldü 
bir buton koyun ve aşağıdaki kodu ekleyin

Visual Basic Code
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
   On Error GoTo Hatada:
   Dim ObjQry As DAO.QueryDef
   Dim SQL As String
 
   SQL = "SELECT * FROM cari WHERE bakiye" & Me.sec.Column(0)
   QryName = "BakiyeYeni"
   Set ObjQry = CurrentDb.CreateQueryDef(QryName, SQL)

Hatada:
   
   If Err.Number = 3012 Then
      CurrentDb.QueryDefs.Delete (QryName)
      Resume
   End If
   
    ObjQry.Close
    DoCmd.OpenQuery QryName, acNormal, acEdit


Murat YANDEMİR ( PyramiD YAZILIM Uluslar Arası Nakliye Programları )
Bilgisayar Programcısı (1989'dan beri)

+rep Yollar biter Access bitmez. +rep

...........
raham

raham

Aktif Üye
36718
Ha....
 39
 22
 129
 02/06/2011
32
 İstanbul
 Bilgi İşlem Uzmanı
 Ofis 2010 64 Bit
 26/12/2017,23:05
Çözüldü 
Hocam teşekkürler çalıştı.

Aynı soruyu biraz daha genişletmek istiyorum. 2 adet tablomuz olsun borç ve alacak diye. Birleştirme sorgusu ile birleştirip sorguda bakiye adında bir sütun oluşturalım. Sorgudaki bakiyenin ölçüt kısmına değer nasıl gönderebilirim.


Çekirge'nin Çırağı

İlmin yarısı, soru sormaktır.

raham

raham

Aktif Üye
36718
Ha....
 39
 22
 129
 02/06/2011
32
 İstanbul
 Bilgi İşlem Uzmanı
 Ofis 2010 64 Bit
 26/12/2017,23:05
Çözüldü 
Sorum hala günceldir. Yandemir hocamın yaptığı işlemi sorgu üzerinde çalıştırabilir miyim?



Çekirge'nin Çırağı

İlmin yarısı, soru sormaktır.

...........
Yandemir

Yandemir

Onursal Üye

Additional groups:
Üye
9224
Mu.... Ya....
 46
 17
 1.441
 26/08/2009
487
 Tekirdağ
 Yazılım
 Ofis 2003
 04/05/2019,00:10
Çözüldü 
SQL = "SELECT * FROM cari WHERE bakiye" & Me.sec.Column(0)
satırı sorgudur zaten. istediğiniz bir sorguyu kullanabilirsiniz. hatta sorguları bileştirip kendi sorgunuzu da oluşturabilirsiniz.


Murat YANDEMİR ( PyramiD YAZILIM Uluslar Arası Nakliye Programları )
Bilgisayar Programcısı (1989'dan beri)

+rep Yollar biter Access bitmez. +rep

raham

raham

Aktif Üye
36718
Ha....
 39
 22
 129
 02/06/2011
32
 İstanbul
 Bilgi İşlem Uzmanı
 Ofis 2010 64 Bit
 26/12/2017,23:05
Çözüldü 
Hocam sorguya neden göndermek istediğimi örneğimi biraz daha geliştirerek gönderim. Kendi projemde aynı bu örnekteki gibi olacak. Borç ve alacak olarak farklı tablolardan gelen bilgileri sorguda birleştirip bakiyeyi çıkartıyorum. Örneğimi incelerseniz daha kolay anlarsınız.

Not: Sitenizi gezdim bazı demoları inceledim çok güzel elinize sağlık.


Çekirge'nin Çırağı

İlmin yarısı, soru sormaktır.

...........

Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
Çözüldü Sorguda Tüm Kayıtlar Çıkmıyor sambay 6 201 04/06/2019, 23:21
Son Yorum: sambay
Çözüldü Sorguda Koşullu Formül Kullanma haziran4 9 398 07/05/2019, 16:46
Son Yorum: haziran4
Çözüldü Form Üzerinde Varsayılan Değeri Değiştirmek hegu 5 386 15/04/2019, 09:59
Son Yorum: hegu
Çözüldü Raporda Otomatik Sıra Numarası Verirken Parametre Değeri Gir Uyarısı Gelmesi mmert06 5 309 25/01/2019, 00:47
Son Yorum: ozanakkaya
Çözüldü Birden Fazla Ölçüt Kullanma zaferlacin 2 219 18/01/2019, 15:22
Son Yorum: zaferlacin

Türkçe Çeviri: MCTR, Yazılım: MyBB, © 2002-2019 MyBB Group.