Konu Araçları | Konu Seçenekleri | Gösterim Stili
Tarih
24/09/2012 00:39
Konu Sahibi
raham
Yorumlar
5
Okunma
1283
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

Derecelendirme: 0/5 - 0 oy

raham

Aktif Üye
36718
Ha....
 39
 22
 129
 02/06/2011
32
 İstanbul
 Bilgi İşlem Uzmanı
 Ofis 2010 64 Bit
 26/12/2017,23:05
Çözüldü 
Merhabalar,

Sayın ozanakkaya hocanım daha önce öğrettiği bir kod ile sorgumda çıkarma işlemi yapmıştım çok güzel çalışıyor. Ancak çıkan sonuçta "Ölçüt" veya "Sıralama" eklediğimde Giren-Çıkan miktar raporda gözükmüyor.

KALAN: (Nz([ToplaMIKTARG];0)-Nz([ToplaMIKTARC];0))

Burada ölçüt olarak >=0 işlemini yapamadım.
Amacım bir şekilde sıfır olanları göstermemek veya en alta (Azalan) atmak.

Ek Dosyalar
sorgu.zip



ozguryasin

Uzman
9727
Öz.... Ya....
 36
 44
 1.130
 23/09/2009
613
 Bursa
 Yazılım
 Ofis 2016 32 Bit
 19/05/2019,09:46
Çözüldü 
sıfırları göstermemek için ölçütü

SQL Code
<>0

yapınız.
yazdığınız ölçüt değeri sıfıra eşit ve sıfırdan küçük olanları anlamına geliyor.
birde dosyanızı indiremiyorum
resim.accesstr.net konumundaki sunucu bulunamıyor. hatası alıyorum.


POWER 'un Çekirgesi :=)
ozguryasin, 23-09-2009 tarihinden beri AccessTr.neT AİLESİ üyesidir.
Access'i Profesyonel Şekilde Öğrenmek İçin https://www.accesstr.net Ailesi Yeter. alkis


Site Kurallarını sorularınızın hızlı cevaplanması için kesinlikle okuyunuz.

raham

Aktif Üye
36718
Ha....
 39
 22
 129
 02/06/2011
32
 İstanbul
 Bilgi İşlem Uzmanı
 Ofis 2010 64 Bit
 26/12/2017,23:05
Çözüldü 
Dosyayı denedim indire bildim sanırım anlık bir sıkıntıydı.

Maalesef bu da işe yaramadı. Ölçüt hanesini kullandığım an problem yapıyor Img-cray

Dosyayı tekrar yüklüyorum.



ozguryasin

Uzman
9727
Öz.... Ya....
 36
 44
 1.130
 23/09/2009
613
 Bursa
 Yazılım
 Ofis 2016 32 Bit
 19/05/2019,09:46
Çözüldü 
sn. raham sorgunuzda bir problem yok. ölçüte <>0 değerini verdiğiniz için toplamayıda aynı anda yaptırdığınızdan <>0 görünce toplama işlemi bitmemiş olduğundan dolayı size parametre değeri soruyor bu normal birşey. sorguyu birazdaha geliştirerek yaparsanız sorun ortadan kalkacaktır.
veya benim göndermiş olduğum örnekteki gibi yapacaksınız. yeni bir tane daha sorgu oluşturdum. eğer mümkünatı var ise siz bunu sorgu olarak değil formun denetim kaynağına yapın bir adet sorgu görmekyi azaltmış olursunuz. şu an dediğiniz şekilde 0 ları göstermemektedir.


POWER 'un Çekirgesi :=)
ozguryasin, 23-09-2009 tarihinden beri AccessTr.neT AİLESİ üyesidir.
Access'i Profesyonel Şekilde Öğrenmek İçin https://www.accesstr.net Ailesi Yeter. alkis


Site Kurallarını sorularınızın hızlı cevaplanması için kesinlikle okuyunuz.

raham

Aktif Üye
36718
Ha....
 39
 22
 129
 02/06/2011
32
 İstanbul
 Bilgi İşlem Uzmanı
 Ofis 2010 64 Bit
 26/12/2017,23:05
Çözüldü 
Teşekkürler sn.ozguryasin
örneğinizdeki gibi ikinci bir sorguya taşıyarak istediklerimi yapa bildim. bir onay kutusu kullanarak (boş ise tümünü göster, işaretli ise sıfırları gösterme) iki sorguyu da kullanarak rapor alacağım.

+rep



ozguryasin

Uzman
9727
Öz.... Ya....
 36
 44
 1.130
 23/09/2009
613
 Bursa
 Yazılım
 Ofis 2016 32 Bit
 19/05/2019,09:46
Çözüldü 
son halini görmek isterdim örneğinizin. Img-grin


POWER 'un Çekirgesi :=)
ozguryasin, 23-09-2009 tarihinden beri AccessTr.neT AİLESİ üyesidir.
Access'i Profesyonel Şekilde Öğrenmek İçin https://www.accesstr.net Ailesi Yeter. alkis


Site Kurallarını sorularınızın hızlı cevaplanması için kesinlikle okuyunuz.


Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
Çözüldü Sıralama Yapamıyorum. cozum 2 96 13/05/2019, 16:08
Son Yorum: cozum
Çözüldü Sorguda Koşullu Formül Kullanma haziran4 9 321 07/05/2019, 16:46
Son Yorum: haziran4
Çözüldü Sorguda Açılan Kutu access acemisi 29 729 11/01/2019, 08:05
Son Yorum: access acemisi
Çözüldü Sorguda Birleşme access acemisi 2 195 15/12/2018, 16:38
Son Yorum: access acemisi
Çözüldü Sorguda Sıralama Ve Eksik Olan Sayıyı Bulma alimadam 6 284 13/12/2018, 12:47
Son Yorum: alimadam

Türkçe Çeviri: MCTR, Yazılım: MyBB, © 2002-2019 MyBB Group.