Konu Araçları | Konu Seçenekleri | Gösterim Stili
Tarih
13/12/2018 11:08
Konu Sahibi
alimadam
Yorumlar
6
Okunma
342
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
alimadam

alimadam

Aktif Üye
99604
 28
 18
 70
 03/10/2018
0
 
 
 
 Bugün,00:33
Çözüldü 
Ekteki örnekte sorgu oluşturup,dosya numarasına göre küçükten - büyüğe sıralama yapıyorum ama sonuçlar doğru çıkmıyor.En küçük dosya numarası en üstte olması gerekirken ortaya karışık çıkıyor.

Nasıl olmasını istiyoruz?Dosya numarasına göre küçükten-büyüğe doğru sıralanmasını ve eksik dosya numarası varsa bunu da ikinci bir sorguda bulmak istiyoruz.Amaç eksik dosya numarasını bilip,yeni kayıt olacak öğrenciye o dosya numaralarından sırası ile vermek.




notrino

notrino

Aktif Üye*
79958
 170
 602
 18/02/2016
31
 İzmir
 
 Ofis 2010 32 Bit
 27/01/2019,17:30
(13/12/2018 11:08)alimadam Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Ekteki örnekte sorgu oluşturup,dosya numarasına göre küçükten - büyüğe sıralama yapıyorum ama sonuçlar doğru çıkmıyor.En küçük dosya numarası en üstte olması gerekirken ortaya karışık çıkıyor.

Nasıl olmasını istiyoruz?Dosya numarasına göre küçükten-büyüğe doğru sıralanmasını ve eksik dosya numarası varsa bunu da ikinci bir sorguda bulmak istiyoruz.Amaç eksik dosya numarasını bilip,yeni kayıt olacak öğrenciye o dosya numaralarından sırası ile vermek.

Dosya numarasının veri tipini metin değil sayı olarak seçin. O zaman doğru sıralama yapacaktır...



...........
ozanakkaya

ozanakkaya

Kurucu
1
Oz.... Ak....
 39
 483
 12.103
 29/01/2008
 Denizli
 Memur
 Ofis 2010 32 Bit
 Dün,22:23
Örnek uygulamanızdaki sorguyu düzelttim. Olmayan numaraları bulması için form ve tablo oluşturdum. Formdaki butonu tıkladığınızda tbl_gecici isimli tabloya eksik numaraları aktarır.


"Boş Örnek Eklerim, Yapıp Verirler" demeyin, örneğinizi hazırlayın.
Komplike kod talebiniz var ise İletişim bağlantısından bize ulaşın. 
Cebelleşmezsen Öğrenemezsin. 

alimadam

alimadam

Aktif Üye
99604
 28
 18
 70
 03/10/2018
0
 
 
 
 Bugün,00:33
sayın notrino söylediğiniz gibi yapınca evet ilk aşama oldu doğru sıralandı peki,eksik dosya numarasını farklı bir sorgu ile bulmak mümkün müdür?




...........
ozanakkaya

ozanakkaya

Kurucu
1
Oz.... Ak....
 39
 483
 12.103
 29/01/2008
 Denizli
 Memur
 Ofis 2010 32 Bit
 Dün,22:23
(13/12/2018 11:46)ozanakkaya Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Örnek uygulamanızdaki sorguyu düzelttim. Olmayan numaraları bulması için form ve tablo oluşturdum. Formdaki butonu tıkladığınızda tbl_gecici isimli tabloya eksik numaraları aktarır.


"Boş Örnek Eklerim, Yapıp Verirler" demeyin, örneğinizi hazırlayın.
Komplike kod talebiniz var ise İletişim bağlantısından bize ulaşın. 
Cebelleşmezsen Öğrenemezsin. 

notrino

notrino

Aktif Üye*
79958
 170
 602
 18/02/2016
31
 İzmir
 
 Ofis 2010 32 Bit
 27/01/2019,17:30
Merhaba,
Boş bir kayıt yarattım ve bir sorgu oluşturdum. Sorgudaki IsNull ölçütü boş olanı bulduruyor...



...........

Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
Çözüldü Sorguda Tüm Kayıtlar Çıkmıyor sambay 6 201 04/06/2019, 23:21
Son Yorum: sambay
Çözüldü Sıralama Yapamıyorum. cozum 2 142 13/05/2019, 16:08
Son Yorum: cozum
Çözüldü Sorguda Koşullu Formül Kullanma haziran4 9 398 07/05/2019, 16:46
Son Yorum: haziran4
Çözüldü Eposta Adresinin Uzantısını Bulma access_delisi 2 107 02/05/2019, 12:58
Son Yorum: access_delisi
Çözüldü Kapalı Olan Access Tablosundan Bilgi Çekme cozum 3 197 11/03/2019, 13:58
Son Yorum: cozum

Türkçe Çeviri: MCTR, Yazılım: MyBB, © 2002-2019 MyBB Group.