Skip to main content

AccessTr.neT


Sorgulama Sorunu

Sorgulama Sorunu

Çözüldü #1
selam
alttaki kodlarla bağlantı kuruyordum fakat başka bir uygulamada çalışmadı
ne yaptıysam bulamadım
aralarda boşluk bırakmak _ alt tire leri sorun yaptı değiştirdim bu defada
kırmızı ve mavi alanda sorun çıktı arasında boşluk olması gerekli fakat listeye yüklendiğinde tekrar kapalı geldi
bu sorgulamayı bütün genel uygulamalarımda kullanmaktayım
sorun ne olmalı
saygılarımla

Visual Basic Code
SELECT Adres_ID,Kodu,KYT_Tarih,Unvanı,TC_No,İL,Adres_1 FROM  1_Tablo_Adres [color=#FF0000]WHERE[/color][color=#0000CD]Unvanı[/color] Like '**' ORDER BY 1_Tablo_Adres.Adres_ID,1_Tablo_Adres.Unvanı

Public Sub SECENEKLİ_ARA_1()
Dim sql As String
Dim str As String
Select Case Çerçeve1
Case 1
str = "Kodu Like '" & "*" & [Forms]![5_Form_Adres_Arama]![ARA] & "*" & "' ORDER BY 1_Tablo_Adres.Adres_ID,1_Tablo_Adres.Unvanı"
Case 2
str = "KYT_Tarih Like '" & "*" & [Forms]![5_Form_Adres_Arama]![ARA] & "*" & "' ORDER BY 1_Tablo_Adres.Adres_ID, 1_Tablo_Adres.Unvanı"
Case 3
str = "Unvanı Like '" & "*" & [Forms]![5_Form_Adres_Arama]![ARA] & "*" & "' ORDER BY 1_Tablo_Adres.Adres_ID,1_Tablo_Adres.Unvanı"
Case 4
str = "TC_No Like '" & "*" & [Forms]![5_Form_Adres_Arama]![ARA] & "*" & "' ORDER BY 1_Tablo_Adres.Adres_ID,1_Tablo_Adres.Unvanı"
Case 5
str = "İL Like '" & "*" & [Forms]![5_Form_Adres_Arama]![ARA] & "*" & "' ORDER BY 1_Tablo_Adres.Adres_ID,1_Tablo_Adres.Unvanı"
Case 6
str = "Adres_1 Like '" & "*" & [Forms]![5_Form_Adres_Arama]![ARA] & "*" & "' ORDER BY 1_Tablo_Adres.Adres_ID,1_Tablo_Adres.Unvanı"
End Select
 sql = "SELECT Adres_ID,Kodu,KYT_Tarih,Unvanı,TC_No,İL,Adres_1 FROM  1_Tablo_Adres WHERE" & str
Liste1.RowSourceType = "table/query"
Liste1.RowSource = sql
End Sub

.rar Yeni_Microsoft_Office_Access_Uygulaması.rar (Dosya Boyutu: 20,07 KB | İndirme Sayısı: 16)
aydın3838, 20-12-2009 tarihinden beri AccessTr.neT üyesidir.
Cevapla
Çözüldü #2
Case içinde Sql cümlesini " işareti ile bitirip tekrar "*" derseniz cümleye sadece * ı katmış olursunuz. Chr komutu ile " işaretini bastırın.
AccessTr.Net teknik konular içeren bir sitedir. Bu tip sitelerde en iyi şekilde yardım alabilmeniz için Site Kurallarını mutlaka okumanız ve buna göre hareket etmeniz lazım.
Cevapla
Çözüldü #3
sayın alpeki99 tam anlamadım
örnek üzerinde uygularsanız sevinirim
bir diğer husus ise bu tarz sorgu bağlantısını yeni kullanmıyorum
yaptığım bütün uygulamalarda kullanmaktaydım
bu defa sorun yaşadım
nedeni tablolardan mı ??? acaba
saygılarımla
aydın3838, 20-12-2009 tarihinden beri AccessTr.neT üyesidir.
Cevapla
Çözüldü #4
Listenin denetim kaynağı hatalı. Ayrıntılı inceleyemiyorum şu anda Img-cray
AccessTr.Net teknik konular içeren bir sitedir. Bu tip sitelerde en iyi şekilde yardım alabilmeniz için Site Kurallarını mutlaka okumanız ve buna göre hareket etmeniz lazım.
Cevapla
Çözüldü #5
benim sorunumda bu zaten
form açıldığı olayına liste1 yüklemek için ilgili kodlarda sorun çıkarıyor
halbuki başka uygulamalarımda ise
sorunsuz çalışmakta
aydın3838, 20-12-2009 tarihinden beri AccessTr.neT üyesidir.
Cevapla
Çözüldü #6
Oradaki kodu hatalı yazmışsınız onu diyorum. Mesela WHERE yerine WHER E yazmışsınız. O satırı silip yeniden düzenlemeniz daha iyi olacaktır.
AccessTr.Net teknik konular içeren bir sitedir. Bu tip sitelerde en iyi şekilde yardım alabilmeniz için Site Kurallarını mutlaka okumanız ve buna göre hareket etmeniz lazım.
Cevapla

Bir hesap oluşturun veya yorum yapmak için giriş yapın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

ya da