Konu Araçları | Konu Seçenekleri | Gösterim Stili
Tarih
05/05/2018 12:41
Konu Sahibi
onkay
Yorumlar
19
Okunma
931
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
onkay

onkay

Üye
44023
 34
 2
 14
 29/12/2011
0
 Belirtilmemiş
 
 Belirtilmemiş
 11/04/2019,21:35
Çözüldü 
odbc ile veritabını Sql e bağladım çalışmasında hiç bir sıkıntı yaşamıyorum ancak Sql veritabından silem işlemi yaptıramıyorum. bu konuda acil olarak bilgiye ihtiyacım var lütfen birisi yardımcı olsun silme kodum.

CurrentDb.Execute "DELETE FROM TSgk WHERE (ID=" & Me.KNT & ")" yanlış yaptığım birşey var mutlaka.




onkay

onkay

Üye
44023
 34
 2
 14
 29/12/2011
0
 Belirtilmemiş
 
 Belirtilmemiş
 11/04/2019,21:35
Çözüldü 
merhaba;

odbc ile Sql bağlantısı kurdum şuan herşey istediğim gibi çalışıyor tek sıkıntım veri silme işlemi ve güncelleme işlemi yapamıyorum kayıt ekleme işlemini yapabiliyorum. Ancak kayıt ekledikten sonra tablolar da alanlar silindi olarak gözüküyor. bağlı tablolarla çalışıyorum lütfen acil yardım edin bitirmem gereken projeyi şuan bitiremiyorum.

silme kodu: CurrentDb.Execute "DELETE FROM TSgk WHERE (ID=" & Me.KNT & ")" bunu kullanıyorum me.knt=liste kutusunda bulunan verinin id numarasını aldığım metin kutusu buna göre şartlı sildirme yapıyorum. Sql bağlamadan önce çalışıyordu şuan veri uyuşmazlığı hatası alıyorum.

bunun sebebi doğrudan sqlden sildirme kodu yazman gerektiği için diye düşüyorum bu konuda yardımlarınızı bekliyorum.



...........
ozanakkaya

ozanakkaya

Kurucu
1
Oz.... Ak....
 39
 482
 12.116
 29/01/2008
 Denizli
 Memur
 Ofis 2010 32 Bit
 Dün,21:53
Parantez içini 

ID='" & Me.KNT & "' 

Kodu ile değiştirerek dener misiniz 


"Boş Örnek Eklerim, Yapıp Verirler" demeyin, örneğinizi hazırlayın.
Komplike kod talebiniz var ise İletişim bağlantısından bize ulaşın. 
Cebelleşmezsen Öğrenemezsin. 

onkay

onkay

Üye
44023
 34
 2
 14
 29/12/2011
0
 Belirtilmemiş
 
 Belirtilmemiş
 11/04/2019,21:35
olmadı ODBC çağrısı başarısız diye bi hata aldım şimdide veri uyuşmazlığı hatasını almadım.




...........
onkay

onkay

Üye
44023
 34
 2
 14
 29/12/2011
0
 Belirtilmemiş
 
 Belirtilmemiş
 11/04/2019,21:35
afferdersiniz yanlış yazmışım şuan hata almıyorum ancak sqlden silme yapmıyor işlem yapıldı gibi görünüyor ama veritabanında kayıt hala duruyor.



ozguryasin

ozguryasin

Uzman
9727
Öz.... Ya....
 36
 44
 1.136
 23/09/2009
613
 Bursa
 Yazılım
 Ofis 2016 32 Bit
 Dün,21:24
Çözüldü 
ado ile silebilirsiniz


POWER 'un Çekirgesi :=)
ozguryasin, 23-09-2009 tarihinden beri AccessTr.neT AİLESİ üyesidir.
Access'i Profesyonel Şekilde Öğrenmek İçin https://www.accesstr.net Ailesi Yeter. alkis


Site Kurallarını sorularınızın hızlı cevaplanması için kesinlikle okuyunuz.

...........

Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
Çözüldü System Dns Veya File Dsn Vba Bağlantısı cozum 2 125 04/07/2019, 13:11
Son Yorum: cozum
Çözüldü Formdaki Tüm Kayıtları Silme Yunus Bozkurt 5 269 16/06/2019, 17:36
Son Yorum: Yunus Bozkurt
Çözüldü İki Liste Kutusundan Aynı Tablo Üzerinde Güncelleme Yapmak Yunus Bozkurt 14 561 10/06/2019, 16:31
Son Yorum: Yunus Bozkurt
Çözüldü Güncelleme Sorgusu te-kin 9 411 29/03/2019, 00:47
Son Yorum: te-kin
Çözüldü Liste kutusundan seçili olanı tablodan silme... direnist 13 5.416 23/01/2019, 18:22
Son Yorum: ozanakkaya

Türkçe Çeviri: MCTR, Yazılım: MyBB, © 2002-2019 MyBB Group.