Konu Araçları | Konu Seçenekleri | Gösterim Stili
Tarih
01/07/2018 14:06
Konu Sahibi
mmert06
Yorumlar
4
Okunma
372
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
mmert06

mmert06

Aktif Üye
53713
me.... me....
 37
 63
 246
 01/05/2013
0
 Ankara
 mühendis
 Ofis 2010 32 Bit
 24/04/2019,01:02
Çözüldü 
Merhaba ekteki uygulamada, frm_klasor formundaki frm-envanter isimli sürekli formda, makam_adi, evrak_tarihi, dosya_numarasi ve konusu alanlarına göre filtreleme yapmak istiyorum. Bunun için daha önce sayın ozanakkaya tarafından forumda paylaşılan "Form Üzerinden Veri Arama" başlıklı örnekten faydalanmaya çalışarak filtreleme işlemini yapmaya çalıştım ancak, şu sorunla karşılaşıyorum:

frm_anasayfa formundan listeden klasör adını (Örn. İhale işlemleri) seçip Klasör Aç butonuna bastığımda "Parametre Değeri Gir" uyarı penceresi ekrana geliyor. Gelen uyarı penceresine Tamam deyip, Ara kısmında yer alan "aramaa" adılı metin kutusuna süzmek istediğim veriyi yazmaya çalıştığımda yine "Parametre Değeri Gir" uyarı penceresi ekrana geliyor ve süzme işlemi yapılmadan imleç otomatik olarak ilkevrak alanındaki 1 sıra numarasına geliyor. Bu sorunu nasıl düzeltebilirim?



direnist

direnist

Uzman
244
Di.... SA....
 56
 494
 05/11/2008
167
 İstanbul
 
 Ofis 2010 64 Bit
 21/03/2019,13:01
Merhaba;
srg_envanter sorgunuzdaki ölçüt ifadenizi aşağıdak ile değiştirerek dener misiniz ?
Eğer Access programınız İngilizce ise "formlar" yazısını "forms" olarak değiştirin.

Like "*" & [formlar]![frm_klasor]![frm_envanter].[form]![gecici] & "*"

Ayrıca alt form içindeki bir elemana erişme konuları için aşağıdaki güzel açıklamayı mutlaka okumanızı tafsiye ederim.

https://accesstr.net/konu-alt-form-denet...lleme.html



...........
mmert06

mmert06

Aktif Üye
53713
me.... me....
 37
 63
 246
 01/05/2013
0
 Ankara
 mühendis
 Ofis 2010 32 Bit
 24/04/2019,01:02
sayın direnist yardımınız ve tavsiyeniz için teşekkür ederim. filtreleme sorunun verdiğiniz ölçüt ifadesiyle çözdüm fakat aramaa isimli metin kutusuna bir harf yazdığımda örneğin birinci sıradaki makam adı olan SGK nın s harini yazdığımda mouse imleci otomatik olarak ilkevrak alanındaki 1 numarayı seçiyor, SGK'nın g ve k harflerini yazmam için tekrar mouse ile metin kutusuna tıklamam gerekiyor. bu sorunu nasıl giderebilirim?



direnist

direnist

Uzman
244
Di.... SA....
 56
 494
 05/11/2008
167
 İstanbul
 
 Ofis 2010 64 Bit
 21/03/2019,13:01
Merhaba;
arama isimli metin kutusunun Change ("Değiştiginde") olay yordamına kodlarınızı yazmışsınız.
Buradaki kodları arama metin kutusunun AfterUpdate("Güncelleme Sonrasında") olay yordamına yazısınız.
Değiştiğinde olay yordamında kod olmasın
İyi çalışmalar.



...........
mmert06

mmert06

Aktif Üye
53713
me.... me....
 37
 63
 246
 01/05/2013
0
 Ankara
 mühendis
 Ofis 2010 32 Bit
 24/04/2019,01:02
sorun çözüldü. çok teşekkür ederim.




Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
Çözüldü Her Yeni Kayıta Bastığımızda Sayı Verme Sorunu. prestij06 7 144 15/06/2019, 21:24
Son Yorum: halily
Çözüldü Raporda Boş Alan Sorunu Yunus Bozkurt 7 217 03/06/2019, 04:22
Son Yorum: halily
Çözüldü Formda Açılır Kurularda 3101 Hatası Veriyor haziran4 11 196 24/05/2019, 16:22
Son Yorum: haziran4
Çözüldü Openargs İle Form Açıp Filtreleme magmar 4 222 14/05/2019, 17:32
Son Yorum: magmar
Çözüldü Mükerrer Kayıt Sorunu Fatih34 5 332 13/05/2019, 16:08
Son Yorum: halily

Türkçe Çeviri: MCTR, Yazılım: MyBB, © 2002-2019 MyBB Group.