Skip to main content

AccessTr.neT


tablo tasarımda alan özelliği hk

access acemisi
access acemisi
4
1440

tablo tasarımda alan özelliği hk

Çözüldü #1
Değerli Arkadaşlar
alan özelliğinde ,arama sihirbazını kullanarak,meslekleri oraya yerleştirmek mi daha uygun 1 dosyada olduğu gibi
 yoksa ,meslekleri 2. bir tablodan göstermek mi daha uygundur. 2. dosyada olduğu gibi
    Veya her ikisi de uygun mudur.?
2. bir tablo yapmak yerine,Arama sihirbazı yöntemi ile ,meslekler yazıldığında, tablolar bölümünde görüntü kalabalığı oluşmamış oluyor...Görsellik açısından.
    Bunu şunun için diyorum....İleri de tabloları çoğalttığımızda bir sürü tablo görünümü ortaya çıkacaktır.
Selam saygılar
.rar sorulan.rar (Dosya Boyutu: 30,41 KB | İndirme Sayısı: 5)
Cevapla
#2
Sayın Access acemisi,

Bahsettiğiniz talebinize yönelik aşağıdaki açıklamaların yapılması uygun görülmüştür.

Her iki işlem de,tercihe ve kullanıma göre değişim göstermek sureti ile farklı uygulamalarda uygulanmaktadır.

Bana göre,bu ve benzeri alan ifadelerini içerecek ve ayrı bir tablo gerektirecek olan alanlar için ayrı birer tablo oluşturmak daha yerinde olacaktır kanısındayım.

Meslekleri ayrı bir tabloda gösterme işlemi;sonraki zamanlarda,kendi formu aracılığı ile (veya,ana tablonun formu üzerinde mevcut olacak bir açılan kutu ile listede yokken olay yordamının kullanılması sonucu da eklemeler yapılabilir tercihe göre) üzerinde değişiklikler ya da ilave alan tanımlamaları (ana meslekler,alt meslek grupları gibi) yapılabilmesine imkan sağlar.
Ana tabloda kendi alan tanımlaması içerisinde sadece bu meslekler tablosunda yer alan ID değerinin kullanılması ile,ana tabloda bit değeri üzerinden az yer işgal etmesi nedeni ile ana tablonun doluluğuna olumlu yönde etki eder.(elbette ki,diğer alanların da uygunluğuna göre)

Sonrasında raporlarda veya formlar üzerinde bu ID değerine karşılık gelen meslek adının Dlookup Fonksiyonu kullanımı ile istenildiği takdirde ID değeri yerine tam tanımının yazılması sağlanabilir.

Kaldı ki,örneğinizde yaptığınız gibi;DEĞER LİSTESİ şeklinde bir yazım işlemi;az miktarda bir liste içeriğine sahip alanlar için kullanılabilir fakat çoklu değerler içerebilecek olan bir alan için hayli zahmetli olacaktır.

Ayrıca,tabloların çok olmasının bir sakıncası olduğu da düşünülmemeli.sonuçta yapılan işlem;ana tablonun iş yükünü hafifletmek ve tablo kapasitesinin artışını diğer tablolara yaymak olarak düşünülmeli.

Bilginize…iyi çalışmalar,saygılar.
Herkes, kendisinin AR-GE'cisidir...


Konulara eklenen Uygulama içeriğine yönelik Tavsiyeler
Alt Form Denetim Değerlerine ulaşma ve Alt Form Güncelleme
Kapatırken Düzenle (Compact On Close) Seçeneğinin İşaretlenmesi Hakkında
Cevapla
#3
Sn atoz112
sn hocam
Bilgilendirmenize çok teşekkür ederim.

En son yazdığınız alan tasarımı hk bilgi için teşekkür ederim .Rehber hazırlığı yapıyordum.7 tablo ile bir de kaynağını ek tablodan alan tablolarla birlikte 20-30 adet tablo oluşunca ben karmaşık gibi görmüştüm
Demek tablo fazlalığı bizi korkutmamalı
Ama küçük çaptaki için olabilir diyorsunuz.Örneğin Cinsiyeti alanına Erkek İçin E,Kadın için K olabilir diyorsunuz.Anladığıma göre ,buna tablo açmaya gerek yok.
Yanlışlığım varsa yada ekleyeceğiniz husus varsa yazmanız dileğiyle saygılar
Son Düzenleme: 04/03/2016, 12:53, Düzenleyen: access acemisi.
Cevapla
#4
sayın access acemisi,

öncelikle,şunu belirtmekte fayda var kanısındayım.

elbette ki,yazdıklarım sadece beni bağlar.belki,harici katılımcılar aynı düşüncede olmayabilirler veya farklı düşüncede olabilirler.

bahsettiğiniz gibi,örneğinizden açıklanacak olursa;Cinsiyeti için DEĞER LİSTESİ ile bu sağlanabilir.fakat,MESLEK ya da İL/İLÇE veyahut da böyle alanları içeren tanımlar mevcutsa bunlar için harici tablolar üzerinden ID değerleri alınıp ana tabloda bu ID değerleri gösterilerek kullanılabilir.

çok sayıda tablo oluşumu,kullanılan uygulamanın ne üzerine olduğu ile ilgilidir.eğer harici bu oluşturulmak istenen uygulama için gerekli tablolar ise fazla olabilir.fakat,bu oluşturulan tablolar içerisinde konunuzda bahsi geçtiği üzere MESLEKLER İL/İLÇE veya benzeri alanlar için ayrı hazırlanan tablolar ise,bunlar her gün sürekli yenilenen  veya eklemeler ile artabilecek durumda değillerdir.bu alanların bu tablolardan alınmasının nedeni ve en önemli katkıları ID değerlerinin alınması ve bu ID değerlerinin ana tabloda kullanılmasını sağlamak içindir.bu kolaylığı edinmek içindir.

belirtildiği gibi,eğer uygulamanın gerektirdiği düşüncesi ile başka tabloların da oluşturulması lazımsa,bunlar da çoklu tablo görüntüsü verecektir.

bilginize...iyi çalışmalar,saygılar.
Herkes, kendisinin AR-GE'cisidir...


Konulara eklenen Uygulama içeriğine yönelik Tavsiyeler
Alt Form Denetim Değerlerine ulaşma ve Alt Form Güncelleme
Kapatırken Düzenle (Compact On Close) Seçeneğinin İşaretlenmesi Hakkında
Cevapla
#5
Bilgilendirme yeterli olmuştur.Teşekkür ederim
Cevapla

Bir hesap oluşturun veya yorum yapmak için giriş yapın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

ya da