Skip to main content

AccessTr.neT


Tablodan bir alan denk gelen alan adı bulma

Tablodan bir alan denk gelen alan adı bulma

Çözüldü #1
Bir tablom var. Burada DCount("*", "tablo adı", "alan adı") ile ilgili alanda kaç adet bilgi olduğunu alıyorum. Yine buna benzer bir şekilde mesela 61.verinin isim alan adlı veriyi yazırabilecek bir komut varmıdır. Teşekkür ederim.
Cevapla
Çözüldü #2
(13/07/2013 19:16)aliyorga Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Bir tablom var. Burada DCount("*", "tablo adı", "alan adı") ile ilgili alanda kaç adet bilgi olduğunu alıyorum. Yine buna benzer bir şekilde mesela 61.verinin isim alan adlı veriyi yazırabilecek bir komut varmıdır. Teşekkür ederim.

Bunu bir Update Query (Güncelleştirme Sorgusu) ve ya aşağıdaki gibi bir kod ila yapabilirsiniz:

Visual Basic Code
    DoCmd.RunSQL "UPDATE Tablo1 SET ADI = 'ALİ' WHERE ID=61"

Burada yapılmak istenen 61 No'lu kaydın ADI alanını ALİ olarak güncelle(değiştir).
Mesajlarımızı Türkçe yazım kurallarına uygun yazalım.
Emeğe saygı gösterelim, bir teşekkürü çok görmeyelim.
Cevapla
Çözüldü #3
Sayın maytas meramımı tam olarak ifade edememişim. Benim istediğim, Sizin yazdığınıza benzer bir şekilde kod ile (alan adı id) id si 61 olan isim alanındaki ismi bir metin kutusuna yazdırmak. Bunu bir sorguyla yapabiliriz lakin ben sizin yazdığınız koda benzer bir işlemle bunu yaptırmak istiyorum. Teşekkür ederim...
Cevapla
Çözüldü #4
(14/07/2013 01:08)aliyorga Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Sayın maytas meramımı tam olarak ifade edememişim. Benim istediğim, Sizin yazdığınıza benzer bir şekilde kod ile (alan adı id) id si 61 olan isim alanındaki ismi bir metin kutusuna yazdırmak. Bunu bir sorguyla yapabiliriz lakin ben sizin yazdığınız koda benzer bir işlemle bunu yaptırmak istiyorum. Teşekkür ederim...

Visual Basic Code
    Me.ADI = DLookup("ADI", "TABLO1", "ID=61") 
Mesajlarımızı Türkçe yazım kurallarına uygun yazalım.
Emeğe saygı gösterelim, bir teşekkürü çok görmeyelim.
Cevapla
Çözüldü #5
Teşekkür ederim. Elinize sağlık...
Cevapla

Bir hesap oluşturun veya yorum yapmak için giriş yapın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

ya da
Task