Skip to main content

AccessTr.neT


Tablodan Tabloya Veri Aktarma

Tablodan Tabloya Veri Aktarma

Çözüldü #1
Bir form üzerinde açılır kutu ile a tablosundan (adını baz alarak) süzdüğüm kişiyi seçince, Kişiye ait diğer tüm bilgilerin formda nesne kullanmadan, formdaki ilave metin kutu bilgilerini de dahil ederek başka bir (b tablosuna) tabloya kayıt işlemini nasıl yapabilirim?

Şöyle denedim ama doğal olarak insert into olunca form elemanlarını birinci satıra insert intodan geleni alt satıra ekliyor.

.....................................
rs!cezaaltmadde = Me.Metin40
rs!kurulkarari = Me.Metin42
rs!oncekicezaiki = Me.Açılan_Kutu15
rs.Update
rs.Close
Set rs = Nothing
CurrentDb.Execute "insert into tbl_disiplinkarari(velitel,veliadresi,veliadi,dogumyeri,yetistigicev,aileyani......) select velitel,adresi,veliadısoyadı,dogumyeri,yetistigicevre,aileyanindaokumasi..... from tbl_ogrenciler where Kimlik =" & Me.Metin11 & ""
..................
Cevapla
#2
Merhaba, iki tabloyu ve formu ekleyiniz.
Cevapla
#3
Tablo ektedir. "tbl_ogrenciler" aldiğini, "tbl_disiplinkarari" ne eklemek istiyorum
.rar disiplinyenicaısma24.02.2020 - Kopya.rar (Dosya Boyutu: 212,31 KB | İndirme Sayısı: 6)
Cevapla
#4
Doğal olarak insert into yeni satır ekliyor. Oysa ben açılır kutunun içindeki sorgu değerlerini yeni tabloya aynı satıra eklemek istiyorum.
Cevapla
#5
Bir çözüm var mı?Sayın hocalarım.
Cevapla
#6
CurrentDb.Execute "select (velitel,veliadresi,veliadi,dogumyeri,yetistigicev,aileyani,annebabaoz,annebabasag,birlikteot,ekonomikdurum,saglikdurumu,basaridurumu,yatilidurumu,okulno,sınıfı,dogumtarihi) into tbl_disiplinkarari (velitel,adresi,veliadısoyadı,dogumyeri,yetistigicevre,aileyanindaokumasi,annebabaöz,annebabasag,ailesiilebirleteoturmadurumu,aileekonomikdurumu,saglikdurumu,basaridurumu,yatılı_gündüzlü,okulno,sınıfı,dogumtarihi) from tbl_ogrenciler where Kimlik =" & Me.Metin11 & ""
Bu şekilde yapmak istedim lakin olmadı.
Cevapla

Bir hesap oluşturun veya yorum yapmak için giriş yapın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

ya da