Skip to main content

AccessTr.neT


Tek form üzerinde çalışan formları ayırmak.

Tek form üzerinde çalışan formları ayırmak.

Çözüldü #1
Sayın Hocalarım,

Daha evvel sizlerin değerli katkıları ile bitirmiş olduğum Otel Yönetim çalışmamı biraz daha iyileştirmek için sizlerin yardım ve fikirlerinize ihtiyacım var.

Sorum şu;
Ekli dosyada resmini eklediğim Odabilgileri formunda sarı çerçeve ile işaretlediğim alan ile Kırmızı çerçeve içine aldığım alanları birbirlerinden (Önceki çalışma biçimini değiştirmeden) nasıl ayırabilirim.


Saygılarımla.
İyi çalışmalar.
.rar Otel Yönetim.rar (Dosya Boyutu: 520,8 KB | İndirme Sayısı: 12)
Cevapla
#2
sayın fascioglu,

Alıntı:Ekli dosyada resmini eklediğim Odabilgileri formunda sarı çerçeve ile işaretlediğim alan ile Kırmızı çerçeve içine aldığım alanları birbirlerinden (Önceki çalışma biçimini değiştirmeden) nasıl ayırabilirim.

"ayırmak" ve "Önceki çalışma biçimini değiştirmeden" ifadeleri ile kast ettiğiniz tam olarak nedir?...farklı formlarda mı olmasını istiyorsunuz yoksa başka bir tanım mı geçerli.daha açıklayıcı olmanız verimli olacaktır.gerekirse,olmasını istediğiniz haline dair görsel ekleme de yapılabilir.

bilginize...iyi çalışmalar,saygılar.
Herkes, kendisinin AR-GE'cisidir...


Konulara eklenen Uygulama içeriğine yönelik Tavsiyeler
Alt Form Denetim Değerlerine ulaşma ve Alt Form Güncelleme
Kapatırken Düzenle (Compact On Close) Seçeneğinin İşaretlenmesi Hakkında
Cevapla
#3
Sayın Atoz 112 hocam,
Burada dmek istediğim Sarı çerçeve içinde bulunan alanlar yani oda planı 1. form, kırmızı çerçeve içinde bulunan alanlar 2.bir form olarak ayırmak,
-önceki çalışma biçiminden kastım yine örnek dosyadan anlaşılacağı gibi,
Sarı Çerçeve içinde bulunan Oda noya tıkılandığında kırmızı çerçeve içinde bulunan odaya ait müşteri,adisyon vede hesap alanına ulaşmak.
Saygılarımla.
.rar FA.OTEL 40 ODA.rar (Dosya Boyutu: 302,64 KB | İndirme Sayısı: 3)
Cevapla
#4
Sayın fascioglu,

Bahsettiğiniz talebinize yönelik olarak,aşağıdaki yorumun paylaşılması uygun görülmüştür.

Oda durumları ile oda kayıt ve buna bağlı diğer işlemlerin yerine getirilmesi için,naçizane kendi düşünceme göre,önceki hali ile bir arada olması ve tek bir form üzerinden hem işlemlerin gerçekleştirilebilmesi hem de izlenebilmesi adına daha verimli ve daha kullanışlı olduğu kanısındayım.

Elbette ki,bu talebinizin nedeni ve gerekliliğine dair bir açıklamada bulunmadığınızdan dolayı,bu yorum sadece düşüncede kalmaktadır.

Olmasını talep ettiğiniz yeni hali ile,gerek her iki formun açılması ile zaman kaybı oluşma sorunu olabileceği gibi gerekse de ayrı ayrı kontrol edilmesinin zorluğu da olabilecektir.kaldı ki,ayrımını yapmayı düşündüğünüz kısımlar bir şekilde birbirlerine bağlı kodlara da sahip.bunları tesbit edip doğru kısımlardan ayırımda bulunmak gerekmektedir.tıpkı,son eklediğiniz örnek uygulamada bir oda seçimi yapıldığında KAYDA GİT uyarısı vermek sureti ile ilgili fonksiyonun bulunmadığı gibi.

Nasıl ki,bir cafe işletmesinde masa bilgileri ile sipariş durumları bir arada rahatça izlenebilmektedir,bu uygulamayı da o düşünce ile bir arada barındırmakta daha yerinde bir karar olacağı kanısındayım.elbette ki,her zaman olduğu gibi,tercih ve takdir sizindir.

Bilginize…iyi çalışmalar,saygılar.
 
Herkes, kendisinin AR-GE'cisidir...


Konulara eklenen Uygulama içeriğine yönelik Tavsiyeler
Alt Form Denetim Değerlerine ulaşma ve Alt Form Güncelleme
Kapatırken Düzenle (Compact On Close) Seçeneğinin İşaretlenmesi Hakkında
Cevapla
#5
Sayın Atoz hocam,
Konumun başlangıcında belirttiğim gibi illede böyle olsun demiyorum ve sizlerin görüşleri fikirleri benim için dahada önemli,sadece bir varsayım olarak düşündüm o kadar.
Böylece konuyu kapatabilirsınız.
Saygılarımla.
İyi çalışmalar.
Cevapla

Bir hesap oluşturun veya yorum yapmak için giriş yapın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

ya da