Skip to main content

AccessTr.neT


Tek Formu Diğer formlarda kullanma

Tek Formu Diğer formlarda kullanma

#1
Merhabalar.

Bu firma formumu bütün formlarımda da kullanıyorum. Listedeki firmaya çift tıklayarak o firmanın CARIID ve Firma Adını Kullanacağım diğer formda Aynı CARIID ve FİRMAADI bölümüne aktarıyorum. Bunu yaparken de olay yordamında çok kod yazıyor.  Sizden ricam FİRMASEÇ açıldığında altında aktif olan hangi form var ise ona kayıt etmesi için kısa bir kod olabilir mi.  Şimdiden teşekkür ederim.
.rar deneme.rar (Dosya Boyutu: 108,29 KB | İndirme Sayısı: 6)
Cevapla
#2
Merhaba,

Öncelikle, konularınızı Site Kurallarına uygun olarak açınız.


Alıntı:Site Kuralları:
3e) Örnek uygulamanızın adını veya rar/zip adını “örnek”, “deneme”, “yeni microsoft Access veritabanı”,“database”,“yeni klasör”, “soru” vs. isimlerle göndermeyiniz, kullanıcı adınızı ve/veya kısa başlık giriniz.

Bahsettiğiniz işlemi doğru anladıysam,

Yeni bir modül oluştur. Modüle aşağıdaki kodu ekle ve modülü kaydet.

Visual Basic Code
Option Compare Database
Option Explicit

Global GeciciFormAdi, AcikForm As Form
'www.accesstr.net

Public Function FirmaSec()
    
    Set AcikForm = Screen.ActiveForm
    GeciciFormAdi = AcikForm.Name

    DoCmd.OpenForm "FİRMASEÇ", acNormal, "", "", , acNormal
End Function

Daha sonra, FİRMASEÇ isimli formu açtıracağın formlarda

formun açıldığında olayındaki


Visual Basic Code
DoCmd.Maximize
DoCmd.GoToRecord , , acNewRec
DoCmd.OpenForm "FİRMASEÇ", acNormal

Şeklinde kod mevcut bu kodu aşağıdaki ile değiştir.


Visual Basic Code
DoCmd.Maximize
DoCmd.GoToRecord , , acNewRec
Call FirmaSec

Formda bulunan firma seç formunu açtıran butonun tıklandığında olayındaki kodu aşağıdaki ile değiştir.


Visual Basic Code
Call FirmaSec


FİRMASEÇ isimli formdaki Liste isimli liste kutusunun çift Tıklatıldığında olayındaki kodun tamamını aşağıdaki ile değiştir.


Visual Basic Code
If GeciciFormAdi = "Fatura" Then
    Forms(GeciciFormAdi)![vade] = Liste.Column(4)
End If

Forms(GeciciFormAdi).[CARIID] = Liste.Column(0)
Forms(GeciciFormAdi).[FİRMAADI] = Liste.Column(1)

DoCmd.Close acForm, "FİRMASEÇ"



Sonuç hakkında olumlu/olumsuz bildirimde bulununuz.
"Boş Örnek Eklerim, Yapıp Verirler" demeyin, örneğinizi hazırlayın.
Komplike kod talebiniz var ise İletişim bağlantısından bize ulaşın. 
Cebelleşmezsen Öğrenemezsin. 
Cevapla
#3
Merhaba Ozanakkaya hocam. Süpersiniz. Muhteşem elinize sağlık . FİRMASEÇ formu açıldığında aradığımız firmayı listeden süzüyor. bulunan firmayı seçip ENTER basınca da gönderebilirmiyiz.
Cevapla
#4
(25/11/2016 09:05)raburabu Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Merhaba Ozanakkaya hocam. Süpersiniz. Muhteşem elinize sağlık . FİRMASEÇ formu açıldığında aradığımız firmayı listeden süzüyor. bulunan firmayı seçip ENTER basınca da gönderebilirmiyiz.

liste kutusunun "Tuşa Basılırken" olayına aşağıraku kodu ekleyerek deneyiniz.

Visual Basic Code
Private Sub Liste_KeyDown(KeyCode As Integer, Shift As Integer)
If KeyCode = vbKeyReturn Then
If GeciciFormAdi = "Fatura" Then
    Forms(GeciciFormAdi)![vade] = Liste.Column(4)
End If

Forms(GeciciFormAdi).[CARIID] = Liste.Column(0)
Forms(GeciciFormAdi).[FİRMAADI] = Liste.Column(1)

DoCmd.Close acForm, "FİRMASEÇ"
KeyCode = 0
End If
End Sub
"Boş Örnek Eklerim, Yapıp Verirler" demeyin, örneğinizi hazırlayın.
Komplike kod talebiniz var ise İletişim bağlantısından bize ulaşın. 
Cebelleşmezsen Öğrenemezsin. 
Cevapla
#5
Merhaba Özanakkaya çok teşekkür ederim. ENTERE basınca da istediğim formlara gönderme yapıyor. Ancak Listeden süzüleni fare ile yada klavye ok tuşu ile seçmem gerekiyor. Bu seçimi aradığım firma bulununca hemen seçim yapabilirmi.  

[Resim: do.php?imgf=148015739313751.png]
Cevapla
#6
Konu başlığındaki sorun çözüldüyse konuyu taşıyalım. Farklı sorunuz var ise yeni konu açınız.

Site Kuralları:
1b) Açtığınız konudaki sorun çözümlenmişse aynı konuya konu başlığındaki soru ile ilgisi olmayan farklı soru yazmayınız. Farklı sorunuz var ise yeni konu açınız.
"Boş Örnek Eklerim, Yapıp Verirler" demeyin, örneğinizi hazırlayın.
Komplike kod talebiniz var ise İletişim bağlantısından bize ulaşın. 
Cebelleşmezsen Öğrenemezsin. 
Cevapla

Bir hesap oluşturun veya yorum yapmak için giriş yapın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

ya da
Task