Skip to main content

AccessTr.neT


text nesnesinin içini bozmadan yazı ekleme

text nesnesinin içini bozmadan yazı ekleme

Çözüldü #1
Merhaba arkadaşlar
Yaptığım Programda Bir Text nesnesi var
Multiline özelliği açık
buraya programı kullanan birçok şey yazabiliyor.

tarih ata diye bir button koysam.text in içindeki yazıları silmeden sonuna tarih nasıl atayabiliriz.
Cevapla
Çözüldü #2

Visual Basic Code
Private Sub Command1_Click()
Text1.Text = Text1.Text & " Tarih :" & Date
End Sub

şeklinde denermisiniz.

GERİ SAYIM;Sen doğduğunda başladı ! Eğer (9) canlı bile olsaydın en fazla (8) kez kaçabilirdin Ölümden ! Bil ki (7) Düvele sultan dahi olsan yerin (6) Mekan olacak sana. En fazla (5) Metre kumaş götürebileceksin ! Kapatacaksın (4) açsanda gözlerini ! Bu (3) günlük fani dünyada Azraile (2) kat olup yalvarsanda nafile EceL geldiğinde (1) gün öleceksin ! İşte, o an herşey (0) dan başlayacak. Çünkü,
ÖLÜM BİR YOK OLUŞ DEĞİL,YENİDEN DOĞUŞTUR !
Cevapla
Çözüldü #3
text içindeki yazıları bir değişkene atayın. Sonra da değişken adı ve eklemek istediğiniz notu & işareti kullanarak txt içine atayın. Text nesnesinin adını txt1 kabul edersek...Örnek:

Kod:
dim a as string
a= txt1 '(burada value de gerekebilir. Örnek olsa denerdim)
txt1= a & " " & date()


Böylece yazının sonuna tarih eklenir. Arada da bir karakterlik boşluk ekledim. Bu kodu bir olaya veya butona atayın. Mümkünse dim değişken tanımını da o formun en üstündeki Option Compare Database yazısının altına koyun.

Kolay gelsin. Örnek eklemeden ancak bu kadar Img-grin)

İnadına, ille de Accesstr.net...
Cevapla
Çözüldü #4
(26/11/2013 11:24)Coskun0559 Adlı Kullanıcıdan Alıntı:

Visual Basic Code
Private Sub Command1_Click()
Text1.Text = Text1.Text & " Tarih :" & Date
End Sub

şeklinde denermisiniz.


teşekkürler oldu , sağolun.

çok soruyorum ama Tarih:26.11.2013 'den sonra bir alt satıra indirebilirmiyim.
Son Düzenleme: 26/11/2013, 12:00, Düzenleyen: ceforce.
Cevapla
Çözüldü #5

Visual Basic Code
Text1.Text = Text1.Text & " Tarih :" & Date & VbCrLf


şeklinde deneyin.

Bildiğini bilenin arkasından git, bildiğini bilmeyeni uyar, bilmediğini bilene öğret, bilmediğini bilmeyenden kaç.
Konfüçyüs
Cevapla
Çözüldü #6
Selamlar .Konuya uygun diye bu kısımda sordum ...
Ben VB.Net teki oluşturduğum form üzerinde bulunan textboxların toplamını textboxların hepis sayı olduğunda hesaplatıyorum. Ama Bu Textbox lardan biri boş bırakılsa yada harf girilmiş ise HATA veriyor. Ben Textbox1 den Textbox3 e kadar textboxlar oluşturdum. Toplamınıda Toplam.Text de görmek istiyorum.

Formülü şu şekilde yazdım
TextBox3.Text=TextBox1+TextBox2.Text+TextBox3.Text

Örneğin TextBox1.TexBox1 'in içeriği "11AA" olsun yada içeriği boş olsun diğer iki textboxlar da sayı olsun . Bu toplama işlemni nasıl yapacağız.

Acces te bu durumlada Nz(Metin,0) diyerek yapıyorduk. Buna benzer bir işlem varmı ? Çook denedim araştırdım istediğimi bulamadım. Teşekkürler...
Cevapla

Bir hesap oluşturun veya yorum yapmak için giriş yapın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

ya da
Task