Konu Araçları | Konu Seçenekleri | Gösterim Stili
Tarih
19/02/2013 03:19
Konu Sahibi
raham
Yorumlar
8
Okunma
3084
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
raham

raham

Aktif Üye
36718
Ha....
 39
 22
 129
 02/06/2011
32
 İstanbul
 Bilgi İşlem Uzmanı
 Ofis 2010 64 Bit
 26/12/2017,23:05
Çözüldü 
Merhabalar,

Sn ÖzGüR YaSiN in yönlendirmesi ile ilk ADO denememi yapıyorum. (Verinin kontrolü açısından süper bir şeymişImg-grin

Textbox ların içini

Visual Basic Code
Me.Textbox= ""

kodu ile boşaltıyorum. Bu işlemden sonra değişkenin taşıdığı verinin uyumsuz tür olduğunu ayrıca kaydet olayındaki boş alan kontrolünü de atladığını fark ettim.

Örneğimde ilk olarak "Kaydet Butonunu Aç" diyip işlem yaparsam sorun yok (Tabi böle bir buton ilerde olmayacak farkı anlamamız için şimdilik ekledim).
"Yeni" butonunu tıklayıp alanları boşaltılınca bahsettiğim sorunlar başlıyor.

SiteApartmanYönetim örneğini inceledim ama şimdilik bana çok karışık geldi.


Çekirge'nin Çırağı

İlmin yarısı, soru sormaktır.

alpeki99

alpeki99

Uzman
6
Ol....
 39
 162
 6.134
 29/10/2008
 Bursa
 Yazılım Geliştirici
 Ofis 2010 32 Bit
 01/02/2019,07:14
Çözüldü 
Sadece IsNull kontrolü yapmayın şu şekilde deneyin:

Visual Basic Code
If IsNull(me.Tarih) or me.Tarih = "" Then
   MsgBox "Alan boş bırakılamaz"
   exit sub
End If


Boş alan kontrolünden sonra kodun alttan devam etmemesi için mutlaka Exit Sub ile kod akışını kesin.


AccessTr.Net teknik konular içeren bir sitedir. Bu tip sitelerde en iyi şekilde yardım alabilmeniz için Site Kurallarını mutlaka okumanız ve buna göre hareket etmeniz lazım.

...........
raham

raham

Aktif Üye
36718
Ha....
 39
 22
 129
 02/06/2011
32
 İstanbul
 Bilgi İşlem Uzmanı
 Ofis 2010 64 Bit
 26/12/2017,23:05
Çözüldü 
Sn alpeki99

Söylediğiniz kontrolleri yaptım ilk aşamayı hallettik, teşekkürler.

Sorumda da anlattığım gibi içini boş boşalttığım alan sadece tablodaki metin biçimlerini taşıyor, diğer türlerde (tarih, saat, sayı ...) hata veriyor.
değişken biçimi tanımım damı bir sorun var acaba. İçini boşaltmaz isem çalışıyor çünkü.

Program düzeltildikçe güncel halini de ekliyorum, yararlanmak isteyenler olabilir.


Çekirge'nin Çırağı

İlmin yarısı, soru sormaktır.

alpeki99

alpeki99

Uzman
6
Ol....
 39
 162
 6.134
 29/10/2008
 Bursa
 Yazılım Geliştirici
 Ofis 2010 32 Bit
 01/02/2019,07:14
Çözüldü 
Aslında içini boşaltmıyorsunuz. Yaptığınız şey normalde Tarih olan bir alana String türde olan "" değerini atıyorsunuz. Tabloya kaydetmek istediğinizde tablo Tarih türünde formdaki alan ise string türde olduğundan hata alıyorsunuz.


AccessTr.Net teknik konular içeren bir sitedir. Bu tip sitelerde en iyi şekilde yardım alabilmeniz için Site Kurallarını mutlaka okumanız ve buna göre hareket etmeniz lazım.

...........
raham

raham

Aktif Üye
36718
Ha....
 39
 22
 129
 02/06/2011
32
 İstanbul
 Bilgi İşlem Uzmanı
 Ofis 2010 64 Bit
 26/12/2017,23:05
Çözüldü 
Anladım peki ne tavsiye edersiniz, metin kutularının icini temizlemenin baska bir yontemi var mıdır. Tum tabloyu metin bicimine cevirmek de istemiyorum ama en dogru yontem ne ise onu yaparım


Çekirge'nin Çırağı

İlmin yarısı, soru sormaktır.

alpeki99

alpeki99

Uzman
6
Ol....
 39
 162
 6.134
 29/10/2008
 Bursa
 Yazılım Geliştirici
 Ofis 2010 32 Bit
 01/02/2019,07:14
Çözüldü 

Visual Basic Code
Nz(ilgiliAlan, Now())


gibi bir komutla o alan boş ise tarih değerini kaydedebilirsin.

İkinci bir gizli kutu koyup asıl değeri o alanı VT na kaydedebilirsin.

VT da alanı Metin türü yapıp Tarih olarak kullanmak istediğin zaman

Visual Basic Code
DateValue("tablodan gelen string değer")

ile tarih formatına çevirebilirsin.


AccessTr.Net teknik konular içeren bir sitedir. Bu tip sitelerde en iyi şekilde yardım alabilmeniz için Site Kurallarını mutlaka okumanız ve buna göre hareket etmeniz lazım.

...........

Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
Çözüldü Hata Yakalama Yunus Bozkurt 4 163 05/06/2019, 22:44
Son Yorum: Yunus Bozkurt
Çözüldü Formda Açılır Kurularda 3101 Hatası Veriyor haziran4 11 194 24/05/2019, 16:22
Son Yorum: haziran4
Çözüldü Textbox A Veri Çekme Hk. icemeno 10 345 10/05/2019, 21:34
Son Yorum: icemeno
Çözüldü Formda Dinamik Textbox Oluşturulabilir Mi? icemeno 3 120 26/04/2019, 15:16
Son Yorum: ozanakkaya
Çözüldü Mysql 5.7 Php 7.3 Guncellemesinden Sonra Smtp Mail Gönderemiyorum zetyu 6 292 10/04/2019, 00:19
Son Yorum: zetyu

Türkçe Çeviri: MCTR, Yazılım: MyBB, © 2002-2019 MyBB Group.