Skip to main content

AccessTr.neT


Textboxta Yapılan Aramayı Datagridde Gösterme

Textboxta Yapılan Aramayı Datagridde Gösterme

Çözüldü #1
Merhabalar benim bir sorum olacak. Benim kolay bir kütüphane programım var. Textboxtan arama yapıp datagridde gösteremiyorum onu nasıl yapacağım? Bir de accesste link adında alan açtım onun datagridde link olarak gözükmesi için ne yapmalıyım? Şimdiden çok teşekkür ederim.
.rar kütüphane.rar (Dosya Boyutu: 201,92 KB | İndirme Sayısı: 14)
Cevapla
Çözüldü #2
Merhaba sngl07;
Ençok senin yazdıklarından, azbuçuk kendi bildiklerimden ve accesstr.net içindeki örneklerden araştırarak önce "kayit_ekle" tablonda birkaç kayıt daha ekleyip, Form4 isimli formuna "eser adına göre" isimli bir buton koyup, bu butonun click olayına aşağıdaki kodu yapıştırıp test ettiğimde senin isteğinin olduğunu gördüm.
Visual Basic Code
 Dim conn As New OleDb.OleDbConnection("provider=microsoft.Jet.oledb.4.0;data source=" & Application.StartupPath & "\kutuphane.mdb")
        Dim adaptor As New OleDb.OleDbDataAdapter("select eser_adi,yazar_adi,eser_turu,kurum_adi,giris_tarihi,link from kayit_ekle where (eser_adi like '%" & TextBox1.Text & "%')", conn)
        Dim ds As New DataSet
        ds.Clear()
        adaptor.Fill(ds, "kayit_ekle")
        DataGridView1.DataSource = ds.Tables("kayit_ekle")
        adaptor.Dispose()
        DataGridView1.Refresh()
Kod da geçen Textbox1.Text değeri yerine diğer metinkutularının adlarını yazarak arama olayını çeşitlendirebilirsin. Yani hayalgücüne kalmış.
Bir link olayı var bahsettiğin. Datagriedwiev nesnesi sağüst köşesindeki küçük üçgeni tıkladığında açılan menüden Edit Column'u seçtiğimde bana datagriedwiev üzerindeki sütun adlarını getirdi. Burdan link isimli sutunu seçtim sonra soldaki Column Type içindeki DataGridViewLinkColumn seçerek onayladım. Link sutünundaki verinin link olarak geldiğini gördüm. Ama tıkladığında istediğin linki açmıyor. Neden açmıyor bilmiyorum. Zaten buraya kadar da çok iyi bildiğimden değil tamamen kurcala-dene ve gör yöntemi ile yaptım..Img-grin
İyi çalışmalar.
Son Düzenleme: 23/04/2013, 15:45, Düzenleyen: direnist.
Cevapla
Çözüldü #3
Çok teşekkür ederim cevabınız için ama form4'te buton istenilmiyor. Yani bir tane örnek buldum onu da kendi projeme nasıl dahil edeceğimi anlamadım. Kodlar çok karmaşık geldi.
Textboxta yazarken bile veri tabanında olan eser adı geliyor. http://www.gorselprogramlama.com/kutupha...li-vb-net/ buradaki gibi şimdiden teşekkür ederim.
Cevapla
Çözüldü #4
Rica ederim,
Tamam..Butonu sil at.
Textbox'a yazarken bile veritabanındaki eser adının gelmesi için zaten senin yazdığın koda benim eklediğim iki,üç kelime varya o kodu alıp, eseradi olan textbox un TextBox1_TextChanged (bunada texbox un üzerine çift tıklama ile açabilirsin) olayına yapıştır ve dene.
Kodlar istediği kadar karışık olsun. Sen pes etmeden denemeye devam et yeter...Img-grin
Keşke senin yaşında iken bende yazılıma olan merakımı keşfedebilseydim...Img-grin
(19 görünüyorsun doğrudur sanırım..Img-grin...)
İyi çalışmalar..
Son Düzenleme: 23/04/2013, 16:34, Düzenleyen: direnist.
Cevapla
Çözüldü #5
olmuyor ki Img-cray
Cevapla
Çözüldü #6
Ekli örnekte;
Eser adı metinkutusuna bulmak istediğim eser adını yazmaya başladığımda datagriedwiew içinde sonuçlar anlık olarak geliyor.
Eğer yapmak istediğin şey bu ise tabi..
İyi çalışmalar.
.rar direnist--gebküp.rar (Dosya Boyutu: 207,49 KB | İndirme Sayısı: 22)
Cevapla

Bir hesap oluşturun veya yorum yapmak için giriş yapın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

ya da
Task