Skip to main content

AccessTr.neT M.



TreeView ile Form Yönetmek

TreeView ile Form Yönetmek

Çözüldü #1
Arkadaşlar veri tabanımdaki formları TreeView ile yönetmem mümkün müdür? Yani mesala satış ve Alış ile ilgili formlarım için aşağıdaki şekilde bir yapı oluşturmam müm kün müdür?
Satışlar
Yurt İçi
Yurtdışı
USD
Euro
Diğer
Alışlar
Yurtiçi
İhhalat
en son noktada çift tıkladığımda bu konu ile ilgili form açılsa. böyle birşey yapabilir miyim.
Yardımcı olursanız sevinirim.
Saygılar

Entepli, 29-04-2009 tarihinden beri AccessTr.neT üyesidir.
Cevapla
Çözüldü #2
Değiştirerek uyarlayabileceğiniz bir uygulamayı daha önce
siteye göndermiştim. Kaynak : DataPig
Treeview uygulaması - Satranç açılışlar
Kolay gelsin

okileturc, 18-03-2009 tarihinden beri AccessTr.neT üyesidir.
Cevapla
...........
Çözüldü #3
önce treeviev nesnesi eklenir sonra image list nesnesi eklenir
burda gördüğün gibi 4 ana bölümlü bir treewiev var her satırın sonundaki rakam o satırın imagelistteki iconu eğer 2 rakam varsa İşlemleri", 3, 4) buda birinci rakam kapalı durmdaki ikinci rakamda tıklandıktan sonraki iconu gösteririr
en altta da örnek olarak bir rapor açılma ile ilgili kod var treewieve tıklama sonrası kodu

Kod:
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
Private Sub Form_Load()
 
 Dim nodobject   As Node
 With Me.TreeView4.Nodes
 Set nodobject = .Add(, , "MÜŞTERİ", "İhracat Kayıtları", 6)
 Set nodobject = .Add("MÜŞTERİ", tvwChild, "F_MÜŞTERİ", "MÜŞTERİ KAYIT İŞLEMLERİ")
 Set nodobject = .Add("MÜŞTERİ", tvwChild, "F_MÜŞTERİ_KAYIT_BUL", "MÜŞTERİ KAYIT BULMA ")

            
           

            Set nodobject = .Add(, , "MAL", "DEPO KAYIT", 5)
            Set nodobject = .Add("MAL", tvwChild, "F_MAL_TURLERI_KAYIT", "Mal Türleri Kayıt İşlemleri", 3, 4)
            Set nodobject = .Add("MAL", tvwChild, "F_MAL_TURLERI_LISTE", "Mal Türleri Listesi")



            Set nodobject = .Add(, , "RAPOR", "Raporlama", 1)
            Set nodobject = .Add("RAPOR", tvwChild, "F_rapor1", "Rapor1")
            Set nodobject = .Add("RAPOR", tvwChild, "F_rapor2", "Rapor2")


             Set nodobject = .Add(, , "ÖDEME", "ÖDEME KAYITLARI", 2)
            Set nodobject = .Add("ÖDEME", tvwChild, "F_FIRMA_KAYIT", "Firma Kayıt İşlemleri")
            Set nodobject = .Add("ÖDEME", tvwChild, "F_FIRMA_LISTE", "Firma Listesi")


            Set nodobject = .Add(, , "SATIŞ", "SATIŞ KAYITLARI", 3)
            Set nodobject = .Add("SATIŞ", tvwChild, "F_SATIŞ", "SATIŞ İŞLEMLERİ")

End With



End Sub



Private Sub TreeView4_NodeClick(ByVal Node As Object)
Select Case Node
Case "Rapor1"
DoCmd.OpenForm "Rapor1"
Case "Rapor2"
DoCmd.OpenForm "Rapor2"
End Select
End Sub

meşhur çin atasözü  "ACCESS İLE YAPABİLECEKLERİNİZ HAYAL EDEBİLECEKLERİNİZ İLE SINIRLIDIR" siz ne kadar hayal edebiliyorsunuz
Cevapla
Çözüldü #4
Son Düzenleme: 30/04/2009, 15:22, Düzenleyen: Entepli.
İlginize teşekkür ederim
Esref bey yazdığınız kodu çalıştırınca "image list must be initialized before it can be used" şeklinde bir uyarı alıyorum. Bu sorunu nasıl aşarım?

Entepli, 29-04-2009 tarihinden beri AccessTr.neT üyesidir.
Cevapla
...........
Çözüldü #5
önce image list ekle sonra ona ikonlar ekle bu ikonlara key numarası ver ve bu image liti treewieve tanıt

meşhur çin atasözü  "ACCESS İLE YAPABİLECEKLERİNİZ HAYAL EDEBİLECEKLERİNİZ İLE SINIRLIDIR" siz ne kadar hayal edebiliyorsunuz
Cevapla
Çözüldü #6
Son Düzenleme: 30/04/2009, 16:49, Düzenleyen: Entepli.
az önce yazdığım sorunu çözdüm ama şimdi de indeks out of bounds şeklinde bir hata alıyorum. Ne yapabilirim ?
bu sorunu da çözdüm ama şimdi de type mistake şeklinde bir hata alıyorum "MÜŞTERİ" bunun bir bağlantısı mı var?

Entepli, 29-04-2009 tarihinden beri AccessTr.neT üyesidir.
Cevapla
...........

Bir hesap oluşturun veya yorum yapmak için giriş yapın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

ya da