Konu Araçları | Konu Seçenekleri | Gösterim Stili
Tarih
13/05/2014 10:35
Konu Sahibi
balmy
Yorumlar
5
Okunma
2077
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
balmy

balmy

Üye

Additional groups:
Üye
8825
Se.... Ka....
 52
 7
 27
 03/08/2009
0
 Erzurum
 
 Ofis XP
 02/10/2018,14:59
Çözüldü 
Merhabalar
Access 2010 da yapmak istediğim hakediş programında 3 şarta bağlı olarak ( Firmaadı, birimadı ve hizmetintürünü sorgulayarak ) hakediş numarsını verdirmek istiyorum. DMax ve If komutlarını kullanarak yapmak istedim ama başarılı olamadım.Örnek dosya ektedir.Yardımcı olacak arkadaşlara şimdiden teşekkürler

Şartlar Parantez içresinde kırmızı ile yazılı olan alanlara göre 1 den başlayarak sayı üretecek.
Veriler
Firmaadı: A, AA, AAA
Hizmettürü: B, BB, BBB
Birimadı: C, CC, CCC
hakno : 1; 1; 1 ( Birinci ay)
2; 2; 2 ( ikinci ay)
.................. .............
Sayıda sınırı da olabilir.
Bir yılık sözleşme yapılıyor 12 ay ayda bir defa ödeme yapılıyor.Yani Sözleşme hakediş no 1 den başlıyor 12 de bitiyor.Sözleşme başlangıç ve bitiş ayları yıl içerisinde her hangi bir ay olabiliyor.


balmy, 03-08-2009 tarihinden beri AccessTr.neT üyesidir.

balmy

balmy

Üye

Additional groups:
Üye
8825
Se.... Ka....
 52
 7
 27
 03/08/2009
0
 Erzurum
 
 Ofis XP
 02/10/2018,14:59
Çözüldü 
Soruyu Çözecek kimse yokmu?


balmy, 03-08-2009 tarihinden beri AccessTr.neT üyesidir.

...........
POWER

POWER

Uzman
17709
Uf.... Öz....
 55
 44
 1.874
 02/04/2010
 İzmir
 Bilgisayar Mühendisi
 Ofis 2003
 Dün,14:20
Çözüldü 
Çözülemeyecek soru yok. Biraz daha detaylı anlatırmısınız...


Please return your positive or negative ...

balmy

balmy

Üye

Additional groups:
Üye
8825
Se.... Ka....
 52
 7
 27
 03/08/2009
0
 Erzurum
 
 Ofis XP
 02/10/2018,14:59
Çözüldü 
Sayin Power şöyle anlatayım.
X Firması Y ,Z gibi birden fazla birimde temizlk hizmeti verebilir.X Firmasına birimlerde yaptığı hizmet karşılığında her birim için ayrı ayrı hakediş düzenlenerek ayda bir ödeme yapılıyor. Bu hakadişlerin ayrı ayrı sıralı numara alması gerekiyor. Firma,birim ve hizmet turüne göre ayrı ayrı (Firma ,birim,hizmet hakediş no =1,2, 3. ...)
X,Y,Temizlik hiz, hakediş No=1,2,3,....
X,Y,Araç kiralama, hakediş No=1,2,3,....
X,Z,Temizlik hiz, hakediş No=1,2,3,...
X,Z,Araç kiralama, hakediş No=1,2,3,....


balmy, 03-08-2009 tarihinden beri AccessTr.neT üyesidir.

...........
POWER

POWER

Uzman
17709
Uf.... Öz....
 55
 44
 1.874
 02/04/2010
 İzmir
 Bilgisayar Mühendisi
 Ofis 2003
 Dün,14:20
Çözüldü 
Önceki anlatımla bu anlatım arasında fark göremedim...


Please return your positive or negative ...

balmy

balmy

Üye

Additional groups:
Üye
8825
Se.... Ka....
 52
 7
 27
 03/08/2009
0
 Erzurum
 
 Ofis XP
 02/10/2018,14:59
Çözüldü 
Sayın POWER merhaba
Konu başka bir siteden aldığım yardımla çözüldü. İlginize teşekkür ediyorum. Kodunu da burada yayımlıyorum.

Private Sub tutarı_AfterUpdate()
On Error GoTo Erc
Me.hakno = CLng(DMax("[hakno]", "girşalt", "[Kimlik]=" & Me.Kimlik & " And Not IsNull([hakno])")) + 1
DoCmd.RunCommand acCmdSaveRecord
Exit Sub
Erc:
Me.hakno = 1
Resume Next
End Sub


balmy, 03-08-2009 tarihinden beri AccessTr.neT üyesidir.

...........

Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
Çözüldü İstedigimiz Haneli Rastgele Sayı Üretme (random) Mettleshade 2 1.250 17/05/2017, 22:09
Son Yorum: Mettleshade
Çözüldü VB.net ile veri tabanındaki en büyük sayı alican60 2 777 24/12/2016, 07:49
Son Yorum: alican60
Çözüldü rastgele sayı üretme Emine Çalık 5 1.084 03/08/2016, 00:22
Son Yorum: ozanakkaya
Çözüldü Doğum yerleri tablosunu Personeller Formumda Combobox olarak Kullanamıyorum. umutakkaya 13 4.483 17/07/2014, 10:26
Son Yorum: alpeki99
Çözüldü Comboboxa tekrarlanan verileri tek olarak aktarma chevy 5 4.427 10/02/2014, 18:25
Son Yorum: chevy

Türkçe Çeviri: MCTR, Yazılım: MyBB, © 2002-2019 MyBB Group.