Konu Araçları | Konu Seçenekleri | Gösterim Stili
Tarih
16/06/2017 15:08
Konu Sahibi
Uğur ŞİRİN
Yorumlar
2
Okunma
707
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Uğur ŞİRİN

Uğur ŞİRİN

Aktif Üye
90528
Uğ.... Şİ....
 Belirtilmemiş
 11
 37
 05/06/2017
10
 
 
 
 03/10/2017,20:48
Çözüldü 

Visual Basic Code
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
Option Explicit On
Public Class Form1
   Const SW_SHOWNORMAL = 1


   Private Declare Function ShellExecute Lib "shell32.dll" _
   Alias "ShellExecuteA" _
   (ByVal hwnd As Long, _
   ByVal lpOperation As String, _
   ByVal lpFile As String, _
   ByVal lpParameters As String, _
   ByVal lpDirectory As String, _
   ByVal nShowCmd As Long) As Long

   Private Sub Command4_Click(ByVal sender As System.Object, ByVal e As System.EventArgs) Handles Command4.Click
       Dim PrintIt As Long
       'PrintIt = ShellExecute(Me.hwnd, "print", "C:\My Documents\MyDoc.Doc", "", "", -1)
       PrintIt = ShellExecute(Me.Handle, "print", "D:\MyDoc.Doc", "", "", SW_SHOWNORMAL)
   End Sub

End Class


Arkadaşlar yukarıdaki kodu birlikte VB6 formatına çevirebilir miyiz ?




alpeki99

alpeki99

Uzman
6
Ol....
 39
 162
 6.134
 29/10/2008
 Bursa
 Yazılım Geliştirici
 Ofis 2010 32 Bit
 22/06/2019,10:56
Siz yapmak istediğinizi söylerseniz daha kolay olabilir.


AccessTr.Net teknik konular içeren bir sitedir. Bu tip sitelerde en iyi şekilde yardım alabilmeniz için Site Kurallarını mutlaka okumanız ve buna göre hareket etmeniz lazım.

...........
Uğur ŞİRİN

Uğur ŞİRİN

Aktif Üye
90528
Uğ.... Şİ....
 Belirtilmemiş
 11
 37
 05/06/2017
10
 
 
 
 03/10/2017,20:48
(18/06/2017 23:57)alpeki99 Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Siz yapmak istediğinizi söylerseniz daha kolay olabilir.

Sayın alpeki99 ilginiz için çok teşekkür ederim. Uzun zamandır üzerinde çalıştığım program ile ilgili VB6'da kaynak ve alternatif bulamıyordum. Ben de neden VB.Net'e geçmeyim dedim ve VB.Net'de çalışmaya başladım. Kısaca yukarıdaki kodu çevirmeme gerek kalmadı.

VB de bilgisayardaki bir doc, pdf, txt uzantlı döküman belgelerine yazdır komutu göndermeye çalışıyordum. Bu nedenle istemiştim. Teşekkür ederim, iyi çalışmalar.




Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
Çözüldü visual basic 2008 de textbox girilen degerleri access nasıl kaydını yapacaz? fsgfb 1 2.803 10/02/2010, 15:33
Son Yorum: C*e*l*o*y*c*e
Çözüldü Vb.net 2008 qrantina 2 1.851 20/04/2009, 14:46
Son Yorum: qrantina

Türkçe Çeviri: MCTR, Yazılım: MyBB, © 2002-2019 MyBB Group.