Skip to main content

AccessTr.neT


Vb 2008 Kodunu Vb6'ya Çevirme?

Vb 2008 Kodunu Vb6'ya Çevirme?

Çözüldü #1
Visual Basic Code
Option Explicit On
Public Class Form1
   Const SW_SHOWNORMAL = 1


   Private Declare Function ShellExecute Lib "shell32.dll" _
   Alias "ShellExecuteA" _
   (ByVal hwnd As Long, _
   ByVal lpOperation As String, _
   ByVal lpFile As String, _
   ByVal lpParameters As String, _
   ByVal lpDirectory As String, _
   ByVal nShowCmd As Long) As Long

   Private Sub Command4_Click(ByVal sender As System.Object, ByVal e As System.EventArgs) Handles Command4.Click
       Dim PrintIt As Long
       'PrintIt = ShellExecute(Me.hwnd, "print", "C:\My Documents\MyDoc.Doc", "", "", -1)
       PrintIt = ShellExecute(Me.Handle, "print", "D:\MyDoc.Doc", "", "", SW_SHOWNORMAL)
   End Sub

End Class

Arkadaşlar yukarıdaki kodu birlikte VB6 formatına çevirebilir miyiz ?
Cevapla
#2
Siz yapmak istediğinizi söylerseniz daha kolay olabilir.
AccessTr.Net teknik konular içeren bir sitedir. Bu tip sitelerde en iyi şekilde yardım alabilmeniz için Site Kurallarını mutlaka okumanız ve buna göre hareket etmeniz lazım.
Cevapla
#3
(18/06/2017 23:57)alpeki99 Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Siz yapmak istediğinizi söylerseniz daha kolay olabilir.

Sayın alpeki99 ilginiz için çok teşekkür ederim. Uzun zamandır üzerinde çalıştığım program ile ilgili VB6'da kaynak ve alternatif bulamıyordum. Ben de neden VB.Net'e geçmeyim dedim ve VB.Net'de çalışmaya başladım. Kısaca yukarıdaki kodu çevirmeme gerek kalmadı.

VB de bilgisayardaki bir doc, pdf, txt uzantlı döküman belgelerine yazdır komutu göndermeye çalışıyordum. Bu nedenle istemiştim. Teşekkür ederim, iyi çalışmalar.
Cevapla

Bir hesap oluşturun veya yorum yapmak için giriş yapın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

ya da