Konu Araçları | Konu Seçenekleri | Gösterim Stili
Tarih
17/03/2017 21:36
Konu Sahibi
alican60
Yorumlar
2
Okunma
907
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
alican60

alican60

Aktif Üye
50270
Al.... Ca....
 39
 128
 29/12/2012
0
 Tokat
 
 -
 23/04/2019,09:50
Question 
Merhaba.Ekte adı-soyadını combosundan isim seçtiğimde filtreleme sonucundaki çıkan İL sayılarını ilgili textboxlara nasıl aktarabilirim.




alpeki99

alpeki99

Uzman
6
Ol....
 39
 162
 6.134
 29/10/2008
 Bursa
 Yazılım Geliştirici
 Ofis 2010 32 Bit
 22/06/2019,10:56
(17/03/2017 21:36)alican60 Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Merhaba.Ekte adı-soyadını combosundan isim seçtiğimde filtreleme sonucundaki çıkan İL sayılarını ilgili textboxlara nasıl aktarabilirim.

Bir prosedür ekleyin adı SayilariOgren olsun:

Visual Basic Code
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
Sub SayilariOgren()

    txtAdana.Text = 0
    txtAnkara.Text = 0
    txtMersin.Text = 0
    txtIzmir.Text = 0

    For i As Integer = 0 To DataGridView1.Rows.Count - 1

      If (DataGridView1.Rows(i).Cells("DogumYeri").Value IsNot DBNull.Value Or Trim(DataGridView1.Rows(i).Cells("DogumYeri").Value <> Nothing)) Then

        If (DataGridView1.Rows(i).Cells("DogumYeri").Value = "ANKARA") Then
          txtAnkara.Text = Convert.ToInt32(txtAnkara.Text) + 1
        End If
        If (DataGridView1.Rows(i).Cells("DogumYeri").Value = "ADANA") Then
          txtAdana.Text = Convert.ToInt32(txtAdana.Text) + 1
        End If
        If (DataGridView1.Rows(i).Cells("DogumYeri").Value = "MERSİN") Then
          txtMersin.Text = Convert.ToInt32(txtMersin.Text) + 1
        End If
        If (DataGridView1.Rows(i).Cells("DogumYeri").Value = "İZMİR") Then
          txtIzmir.Text = Convert.ToInt32(txtIzmir.Text) + 1
        End If

      End If

    Next

  End Sub


Combobox SelectedChange olayında yazdığınız kodlarda :

Visual Basic Code
Me.DataGridView1.DataSource = TABLO


satırından sonrasında prosedürü çağırın:

Visual Basic Code
Me.DataGridView1.DataSource = TABLO

    SayilariOgren()


şeklinde olacak. Metin kutularına isim verirken TextBox1 vs. isim vermeyin ne olduğu anlaşılmıyor. Benim eklediğim örnekte isimlerini değiştirdim.

TextBox'ların özelliklerinden Text değerlerini 0 yapmazsanız hata alırsınız.


AccessTr.Net teknik konular içeren bir sitedir. Bu tip sitelerde en iyi şekilde yardım alabilmeniz için Site Kurallarını mutlaka okumanız ve buna göre hareket etmeniz lazım.

...........
alican60

alican60

Aktif Üye
50270
Al.... Ca....
 39
 128
 29/12/2012
0
 Tokat
 
 -
 23/04/2019,09:50
Teşekkür ederim.Allah razı olsun.




Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
Çözüldü c# Taksit Sayısı Kadar Veri Girişi Allback 8 1.379 24/09/2016, 15:06
Son Yorum: Allback
Çözüldü VB.Net ile filtreleme sonucu comboboxa tekrarsız veri almak alican60 10 4.369 22/06/2016, 01:31
Son Yorum: geren
Çözüldü DataGrid Filtreleme Mecnun24 2 2.489 06/09/2013, 09:29
Son Yorum: Mecnun24
Çözüldü veritabanını filtreleme taneerr 1 1.402 13/06/2011, 09:44
Son Yorum: ~~KaG~~

Türkçe Çeviri: MCTR, Yazılım: MyBB, © 2002-2019 MyBB Group.