Konu Araçları | Konu Seçenekleri | Gösterim Stili
Tarih
10/01/2018 15:07
Konu Sahibi
down08
Yorumlar
2
Okunma
450
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

Derecelendirme: 0/5 - 0 oy

down08

Üye
69267
ci.... at....
 Belirtilmemiş
 1
 2
 11/01/2015
0
 
 
 Ofis 2007
 13/12/2018,15:07
Merhaba;
Accesste geliştirdiğim bir stok takip programı mevcut yaklaşık 8 aydır sıkıntısız kullanmaktayım lakin Access yazılım geliştirme konusunda insanı sınırlıyor bu yüzden VB.net üzerinden geliştirmeye devam edeceğim
Kısaca Soruna gelirsek;
Bildiğiniz gibi access'te mevcut olan bir sorgudan başka bir sorgu oluşturabiliyoruz ancak haftalardır aramama rağmen Vb.net'te bulamadım buna benzer bulabildiğim en yakın konu İç içe Sql sorgularıydı
Örneğin;
Gelen_urun adında bi tablomuz olsun
bunuda GelenRapor adında bi sorguyla çekiyorum yani SELECT * FROM Gelen_urun
Acceste oluşturduğumuz sorgudan tekrar sorgu yapabiliyoruz SELECT * FROM GelenRapor gibi
Yani kısaca Select değiminde sorguları çağırabiliyoruz kısaca SELECT * FROM [Sorgu Adı] gibi
Lakin VB.net'te bunun nasıl yapıldığı/yapılabileceği hakkında hiç bir kaynak bulamadım
Yardımlarınızı Bekliyorum
Teşekürler.



alpeki99

Uzman
6
Ol....
 39
 162
 6.134
 29/10/2008
 Bursa
 Yazılım Geliştirici
 Ofis 2010 32 Bit
 01/02/2019,07:14
Yapmanız gereken Sql Access sorgunuzdaki cümleyi Vb.Net içinde kullanmak. Arada Access'e ait özel kullanımlar varsa bunları temizlersiniz.


AccessTr.Net teknik konular içeren bir sitedir. Bu tip sitelerde en iyi şekilde yardım alabilmeniz için Site Kurallarını mutlaka okumanız ve buna göre hareket etmeniz lazım.

down08

Üye
69267
ci.... at....
 Belirtilmemiş
 1
 2
 11/01/2015
0
 
 
 Ofis 2007
 13/12/2018,15:07
Dediğiniz gibi denedim malesef olmuyor. çünkü 2. sorgum bir tablodan değil. ilk oluşturdugum sorgudan.
yani
Gelen_urun bir tablo
GelenRapor ilk sorgum
2. sorguda fiyat_rapor olsun
Access'te 2. sorguyu oluşturmam "select gelenrapor.adet from gelenrapor" şeklinde oluyor ama .net ile tablo dışında hiçbirşeyden veri çekemiyorum
Hala çözebilmiş değilim




Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
  Listview Otomatik Sıra Numarası Hakkında xxihsidxx 0 305 01/07/2018, 09:59
Son Yorum: xxihsidxx
  Access Ve C# Hakkında Yardım Lütfen Gökhan Kulaksızoğlu 5 452 12/12/2017, 22:08
Son Yorum: alpeki99
Lightbulb Fatura Cilt Takibi Hakkında Fikir / Öneri emir ustaoğlu 0 859 06/08/2016, 17:42
Son Yorum: emir ustaoğlu
  Hastane sistemi hakkında bilgi yardım Furkan Sezer 1 892 02/11/2015, 23:52
Son Yorum: alpeki99
  Listview Seçilenleri Yazdırma Hakkında drummers 0 1.453 16/06/2015, 15:55
Son Yorum: drummers

Türkçe Çeviri: MCTR, Yazılım: MyBB, © 2002-2019 MyBB Group.