Skip to main content

AccessTr.neT


Vb6'da Veritabanına Tarayıcıdan(döküman) Resim Kaydetmek

Vb6'da Veritabanına Tarayıcıdan(döküman) Resim Kaydetmek

Çözüldü #1
Merhaba arkadaşlar. VB6'da tarayıcıdan doğrudan resim taratarak veritabanına kaydetmek istiyorum.

Bu tek sayfadan ibaret olabileceği gibi birden fazla sayfayı ADF destekli tarayıcıdan taraması da olabilir. JPEG olarak bunları veritabanına kaydettirebilir miyim?

Buna dair örnek uygulaması olan var mı incelemek isterim..

Not: Veritabanı olarak Access (.mdb) kullanmayı düşünüyorum.
Cevapla
#2
merhaba; veri tabanına resim veya belge kaydetmek pek mantıklı bir iş değildir, çünkü Access db 2 gb üstü kilitlenir ve fazla belge yükleyemeden bu durum gerçekleşecektir. kodlar ile resmi bir yere gerektiği gibi kaydettirip (local veya uzak hdd) sadece yolunu veri tabanında tutup gerektiğinde silme, yükleme, düzeltme ve çağırma işlemlerini yapmanız mantıklıdır. bu şekilde yol izlemenizi tavsiye ederim.
POWER 'un Çekirgesi :=)
ozguryasin, 23-09-2009 tarihinden beri AccessTr.neT AİLESİ üyesidir.
Access'i Profesyonel Şekilde Öğrenmek İçin https://www.accesstr.net Ailesi Yeter. alkis


Site Kurallarını sorularınızın hızlı cevaplanması için kesinlikle okuyunuz.
Cevapla
#3
(30/09/2017 23:14)ozguryasin Adlı Kullanıcıdan Alıntı: merhaba; veri tabanına resim veya belge kaydetmek pek mantıklı bir iş değildir, çünkü Access db 2 gb üstü kilitlenir ve fazla belge yükleyemeden bu durum gerçekleşecektir. kodlar ile resmi bir yere gerektiği gibi kaydettirip (local veya uzak hdd) sadece yolunu veri tabanında tutup gerektiğinde silme, yükleme, düzeltme ve çağırma işlemlerini yapmanız mantıklıdır. bu şekilde yol izlemenizi tavsiye ederim.

İlginiz ve cevabınız için çok teşekkür ederim. Ben de zaten yüklü miktarda arşiv yapacaktım. En iyisi uzantıların yollarıyla çalışmak.
Cevapla

Bir hesap oluşturun veya yorum yapmak için giriş yapın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

ya da