Skip to main content

#EvdeKal


VBA da Checkbox'ın işaretli olduğunu öğrenme

VBA da Checkbox'ın işaretli olduğunu öğrenme

Çözüldü #1
Merhaba,

Access 'da çok yeniyim. Yüzlerce soracağım sorulardan ilkiyle başlayayım dedim Img-grin

Forumdan indirdiğim bir örnekte 4 tane checkbox vardı. Tıkladığım onay kutusuna göre de bir etiketin caption özelliği değişsin istiyorum. Bunu Vba da yaparsanız durum böyle ama daha Access 'a başlayamadan böyle sorunlarla karşılaşmış olmam beni neredeyse vazgeçirecek.

Gelelim benim kurguladığım mantık olayına forumda zaten 4 tane checkbox olduğundan say değişkenine göre etiket atamak ama olmuyor. objeler.value değeri hiçbirzaman değişmiyor yani <Değeri olmayan bir ifade girdiniz.> ifadesi çıkıyor.

Sorum kısaca checkbox'ın işaretli olduğunu nasıl öğrenirim vb'da

Visual Basic Code
Public Sub ARAUYARI()
On Error Resume Next
For Each objeler In Form.Controls
    If objeler.ControlType = 106 Then 'Nesne bir checkboxsa
        say = say + 1
        If objeler.Value = 1 Then Exit Sub
    End If
Next objeler
Select Case say
    Case 1
        Me.Etiket29.Caption = "Müşteri İsmine Göre Arama..."
    Case 2
        Me.Etiket29.Caption = "Müşteri Koduna Göre Arama..."
    Case 3
        Me.Etiket29.Caption = "Tarihe Göre Arama..."
    Case 4
        Me.Etiket29.Caption = "TC Numarasına Göre Arama..."
End Select
End Sub

Private Sub Onay1__GotFocus()
Call ARAUYARI
End Sub
.
.
.

.rar 12345.rar (Dosya Boyutu: 38,57 KB | İndirme Sayısı: 8)
Son Düzenleme: 22/11/2013, 16:24, Düzenleyen: ersinalaca.
Cevapla
Çözüldü #2
Çerçeve83'ün güncelleme sonrasında olayına

Visual Basic Code
Select Case Çerçeve83
Case 1
Yapılacak işlem
case 2
Yapılacak işlem
Case 3
Yapılacak işlem
Case 4
Yapılacak işlem
end select


yazın. "Yapılacak işlem" yazan satırlara kodlarınız gelecek. Mesela denemek için ilk case satırından sonra oraya

Visual Basic Code
msgbox "Çerçevede 1 tıklandı"

yazabilirsin.

İnadına, ille de Accesstr.net...
Cevapla
Çözüldü #3
Cevabınız için teşekkürler, yani Vba daki gibi direkt nesnenin direkt üzerinden sonuç alamıyoruz. Bu microsoft gerçekten ilginç, birisinde oluyor diğerinde olmuyor.
Cevapla
Çözüldü #4
Img-grin evet ilginç bir durum ilk öğrenince bende şaşırmıştım.
AccessTr.Net teknik konular içeren bir sitedir. Bu tip sitelerde en iyi şekilde yardım alabilmeniz için Site Kurallarını mutlaka okumanız ve buna göre hareket etmeniz lazım.
Cevapla
Çözüldü #5
Ne demek istediğinizi anlayamadım. Sonuç olarak orada kullandığınız bir çerçeve nesnesi var ve içindeki her bir hareketi ana eleman olarak ondan alıyoruz. İçindeki objeler teker teker yanıt verseler bile bunu babalarına (yani çerçeveye) söylüyorlar. Ama tek tek onay kutuları yapıp kendiniz her bir elemanı tek tek kullanırsanız o zaman direkt nesne üzerinden sonuç alabilirsiniz.
İnadına, ille de Accesstr.net...
Cevapla

Bir hesap oluşturun veya yorum yapmak için giriş yapın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

ya da