Skip to main content

AccessTr.neT


Vba da toplama Sorunu

Vba da toplama Sorunu

Çözüldü #1
Merhaba arkadaşlar Formda verilerimi topluyorum denetim kaynağına işlemi yazarak ancak, Vba da bu işlemi nasıl yapabilirim ? Bir iki adet kod buldum yabancı sitVal(elerde ancak çalışmadı. misal A1 ile B1 Toplayacaksak
=Val(A1.text)+Val(B1.text) boyle bir formul bulmuştum ancak çalışmadı. Genel olarak nasıl yapılacak yardımcı olabilir misiniz ?

İyi Çalışmalar
Cevapla
Çözüldü #2
Toplam alanını göstermek istediğiniz metin kutusunun adı ToplamSonuc olsun:

Visual Basic Code
Dim s1, s2 As Double

    s1 = A1
    s2 = B1
    Metin5 = s1 + s2

şeklinde yapabilirsiniz. Bu kodları bir buton ekleyip o butonun tıklanma olayına yazabilirsiniz.
AccessTr.Net teknik konular içeren bir sitedir. Bu tip sitelerde en iyi şekilde yardım alabilmeniz için Site Kurallarını mutlaka okumanız ve buna göre hareket etmeniz lazım.
Cevapla
Çözüldü #3
teşekkürler hocam cevap için. bende bu şekilde yaptım(Site kapalıydı baktığımda nette dolaşırken rastladım bunada)
Visual Basic Code
Private Sub UrunAlisFiyati_AfterUpdate()

Toplam1= Nz(Ucret) * Nz(adet)

End Sub
Şuan için problemsiz çalışıyor Img-grin) Bi fark olur mu ikisi arasında ?

İyi Çalışmalar
Cevapla
Çözüldü #4
Pek çok yöntem var ihtiyaca binaen herhangi birisi kullanılabilir. Sizin kullandığınız NZ fonksiyonunu tam olarak kullanılmamış diyebiliriz.

Visual Basic Code
Nz( alan_adı, alanda_deger_olmayınca_olacak_deger )

şeklinde kullanılır. Genellikle bir alanda değer olmayınca yapılan işlemler sırasında programda hata olur. Bu tip durumlarda varsayılan değer atamaya yarar.

Arada farklar var ve şu şekilde test edebilirsiniz:

İlk önce sizin yazdığınız şekilde metin kutularına rakam yerine harf yazın programda hata alacaksınız. Diyelim ki ücret kısmına A yazdınız adet kısmına B yazdınız Type Mismatch hatası alırsınız. Benim yazdığım şekilde uygulayacak olursanız hata almazsınız ancak AB şeklinde bir sonuc görürsünüz.

CInt,CDbl vb. fonksiyonlar ile sayıya çevirme işlemleri yapılabilir ancak genel manada kullanılması en doğru olan yöntem benim yazdığım şekilde değişkenleri tanımlayıp türlerini önceden deklare etmekten geçer. Böylelikle program derlenirken ve çalışırken variant değişken türü olarak değilde hangi değişken türü olarak tanımladı iseniz ona göre hafızada yer ayırır.
AccessTr.Net teknik konular içeren bir sitedir. Bu tip sitelerde en iyi şekilde yardım alabilmeniz için Site Kurallarını mutlaka okumanız ve buna göre hareket etmeniz lazım.
Cevapla
Çözüldü #5
Hocam sizin dediğiniz şekilde yaptım Img-grin Gayette güzel çalışıyor. Teşekkür ederim hocam Img-grin)
Cevapla

Bir hesap oluşturun veya yorum yapmak için giriş yapın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

ya da
Task