Skip to main content

AccessTr.neT


VBA rs.LockType = adLockOptimistic hatası ve dahası

VBA rs.LockType = adLockOptimistic hatası ve dahası

Çözüldü #1
Merhaba arkadaşlar yaptığım formda alt form kullanıyordum ancak hoşuma gitmiyordu. Liste halinde yapan 1-2 eğitim videosunda gördüm ama ancak kodları yoktu. Şükür forumda bir ornek buldum ve tamda benim istediğim gibi. O formun vb kodlarını kendime göre düzenledim ancak ne yaptıysam konu başlığında belittiğim hatayı geçemiyorum. Daha doğrusu tüm kodlarda bir sıkıtı veriyor hangi butona bassam problem var deyip duruyor. ama sıkıntılı bir şey de yok bana göre. çıkamadım işin içinden yardımcı olabilir misiniz ?

Şimdiden teşekkür ederim. İyi çalışmalar.
.rar Desktop.rar (Dosya Boyutu: 68,56 KB | İndirme Sayısı: 2)
Cevapla
#2
Merhaba sayın Berkt,

Belirttiğiniz hatalar bana göre referanslardan dolayı,
herhangi bir pencerede "veri tabanı araçları sonra visual basic" veya alt+F11 yaparak visual basic kod penceresine geçiniz,
Sonra Tols "araçlar" dan references "referanslar" kısmına tıklayınız açılan pencerede şunları tikleyip tamam diyiniz.
1.microsoft activex data objects 6.1 library (veya sizde görünen en son sürüm kitaplık)
2.microsoft activex data objects recordset 6.0 library

bu şekilde bi dener misiniz,

Saygılarımla..
HAYAT BİR SINAVSA,,,
ADIMI YAZAR ÇIKARIM..
.
Son Düzenleme: 24/09/2014, 13:48, Düzenleyen: akdemir1.
Cevapla
#3
(24/09/2014 13:43)akdemir1 Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Merhaba sayın Berkt,

Belirttiğiniz hatalar bana göre referanslardan dolayı,
herhangi bir pencerede "veri tabanı araçları sonra visual basic" veya alt+F11 yaparak visual basic kod penceresine geçiniz,
Sonra Tols "araçlar" dan references "referanslar" kısmına tıklayınız açılan pencerede şunları tikleyip tamam diyiniz.
1.microsoft activex data objects 6.1 library (veya sizde görünen en son sürüm kitaplık)
2.microsoft activex data objects recordset 6.0 library

bu şekilde bi dener misiniz,

Saygılarımla..

Hocam cevabınız için teşekkürler. dediklerinizi yaptım ancak listeye tıklayınca

Private Sub CariListe_Click()
Call FormAcik
Call KilitGuncelle

Dim strSQL As String
strSQL = "SELECT * FROM kategori WHERE IDKategori =" & Me.CariListe & ""

Set rs = CreateObject("ADODB.Recordset")
rs.CursorType = adOpenKeyset
rs.LockType = adLockOptimistic
rs.Open strSQL, CurrentProject.Connection
hatası geliyor şimdide. referanslardan ado ile ilgili sanırm. Ama benim anlamadığım olay. İlk yolladığım dosyanın içinde kodları aldığım örnek dosya var orada hepsi tıkır tıkır çalışıyor benimkine geldiğinde çalışmıyor. sadece isimlerini değiştirdim kodlarda değişiklik yapmadım hiç


İyi çalışmalar.
.rar Deneme.rar (Dosya Boyutu: 40,02 KB | İndirme Sayısı: 3)
Son Düzenleme: 24/09/2014, 21:15, Düzenleyen: Berkt.
Cevapla
#4
Alıntı:rs.Open strSQL, CurrentProject.Connection
hatası geliyor şimdide. referanslardan ado ile ilgili sanırm

ADO ile ilgili değil hata. Dikkat ederseniz uygulamayı çalıştırınca ölçüt ifadesinde veri türü uyuşmazlığı diyor. Vba penceresine geçip kodlarınızı inceleyelim:

Visual Basic Code
"SELECT * FROM kategori WHERE IDKategori =" & Me.CariListe & ""

yazmışsınız. İlk hatanız en sonda iki tane çift tırnak kullanmanızdan kaynaklanıyor. Yapacağınız tek şey Sql sümlesindeki WHERE şartında kullandığınız ölçütü/kriteri uygun şekilde kullanmak.

Peki bunu nasıl anlarsınız? IDKategori= demişsiniz IDKategori alanına tablodan bakacaksınız eğer metin türünde ise tek tırnaklar arasında yazacaksınız. Eğer sayı olsaydı o zaman tek tırnak olmadan yazmalısınız:

Metin türü alanlarda şart tek tırnaklar arasına yazılır : Musteri='AccessTR.NET'
Sayı türü alanlarda şart direkt eşittirden sonra yazılır : Borc=5000

şeklinde kullanılmalıdır. Bu bilgiler ışığında Vba penceresindeki Sql cümleniz şu şekilde olursa hatasız çalıştığını göreceksiniz:

Visual Basic Code
"SELECT * FROM kategori WHERE IDKategori ='" & Me.CariListe & "'"
AccessTr.Net teknik konular içeren bir sitedir. Bu tip sitelerde en iyi şekilde yardım alabilmeniz için Site Kurallarını mutlaka okumanız ve buna göre hareket etmeniz lazım.
Cevapla
#5
Hocam teşekkür ederim. Accesse yeni başladığım için çok eksiğim var hocam. özelliklede bu vb sandığımdanda çok zor çıktı. İşin hazır olarak kullanabiliyorum vb ları onlardada zaten bu örnekte olduğu gibi uyumsuz yerler oluyor. Hazır orneklere baka baka öğreniyoruz bir şeyler sizlerinde yardımıyla hocam. Allah razı olsun sizden. Çok teşekkür ederim yeniden
Cevapla

Bir hesap oluşturun veya yorum yapmak için giriş yapın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

ya da