Skip to main content

AccessTr.neT M.


Vergi Daireleri Listesi

Vergi Daireleri Listesi

Star #1
Türkiye'de mevcut bulunan 1000 civarındaki vergi dairesinin listesini örnek uygulama olarak eklemek istedim.

*** İl seçince ilçe otomatik gelsin

şeklindeki sorulara da örnek olarak gösterilebilecek bir dosya.

[Resim: VergiDairesiBilgiBankasi.jpg]

.rar VergiDairesiBilgiBankasi.rar (Dosya Boyutu: 38,08 KB | İndirme Sayısı: 473)
.rar VergiDairesiBilgiBankasi_ilce_ve_daire_sayisiyla.rar (Dosya Boyutu: 43,06 KB | İndirme Sayısı: 194)
AccessTr.Net teknik konular içeren bir sitedir. Bu tip sitelerde en iyi şekilde yardım alabilmeniz için Site Kurallarını mutlaka okumanız ve buna göre hareket etmeniz lazım.
Cevapla
#2
teşekkür ediyorum.
hukuk müşavirliği için icra taksit programı yapmıştım.
vergi daire isimleri işime yaradı.

kolay gelsin.

Cevapla
...........
#3
Öncelikle paylaşım için teşekkürler...

Örneği inceledim ve sadece il bazında Vergi Dairesi tasnifi yapıldığını gördüm.

Yani İl seçilince İlçelerin otomatik gelmesinin Vergi Dairesi seçiminde bi etkisi olmadığını gördüm.

Tablo ilişkilerinde ilno'ya göre bi ilişki kurulmuş. Bu ilişkiye bakıldığında İlçe güncellemesinin alınmasının Vergi Dairesinin ilçelere göre tasnif yapmaya elverişli olmadığını görüyoruz.

Sonuç itibariyle İl bazında Vergi Dairesi listelemek için çok güzel.

Ancak İlçe alanının bi fonksiyonunun olmadığını söylemek gerek. İlçe alanı olmadan da Vergi Dairesi listesi güncellenebiliyor.

Programı kullanmak isteyecek arkadaşlar bunu dikkate alsınlar.

İlçe bazında da bi ayrım yapabilmek için hangi Vergi Dairesinin hangi ilçeye ait olduğunu bilmek ve Ilceler_Listesi tablosuyla Vergi_Daireleri_Listesi tablosunu buna göre ilişkilendirmek gerekmektedir.

Vergi_Daireleri_Listesi tablosundaki il_idfk alanıyla Ilceler_Listesi tablosunda yeni açılacak bir alan ilişkilendirilebilir diye düşünüyorum.

Seçilen ile göre güncelleme yapması açısından da aynı mantığın geçerli olacağı kanaatindeyim.

Paylaşım için tekrar teşekkürler...

Saygılar...

NZ Fonksiyonunun (İşlevinin) Ayrıntılı Anlatımı İçin Tıklayın...
DSum ve Sum Fonksiyonunun (İşlevinin) Ayrıntılı Anlatımı İçin Tıklayın...
DLookup Fonksiyonunun (İşlevinin) Ayrıntılı Anlatımı İçin Tıklayın...
Cevapla
#4
Kesinlikle haklısınız bende öyle olmasını ummuştum ancak ne yazık ki bulduğum kaynakta illere göre tasnif edilmişti ilçelere göre değil. Daha sonra aklıma şu geldi : Vergi dairelerini ilçelere göre tasnif etmek çok da önemli değil. Sonuçta bir ili seçen kişi muhakkak aşağı yukarı o ilin ilçelerini nasıl biliyorsa vergi dairelerinide bilir. Zaten büyük şehirler hariş vergi dairesinin adı ilçe ile aynı oluyor.

Bir diğer aklıma gelen konu ise işyerinin bulunduğu yer ile vergi dairesinin alakası olmaması. Yani İstanbul Merkezde kurulu bir şirketin ( xyz Bankası ) vergi dairesi orada bir vergi dairesi olurken Ordu'daki banka şubesininde vergi dairesi aynı olacaktır. Eğer ilçeye bağlayacak olursak o zaman Ordu banka şubesi ile ilgili bilgileri girerken İl Ordu İlçe Fatsa dediğim zaman vergi daireside sadece Fatsa'nın vergi daireleri olacaktır. Bu da kullanışsız olacaktır.

Yani aslında olması gereken yapının bu olduğunu düşünüyorum. Konuyla ilgilenmeniz, bir örneği incelemeniz ve yorum yapmanız dolayısıyla teşekkür ediyor ve size REP veriyorum.

AccessTr.Net teknik konular içeren bir sitedir. Bu tip sitelerde en iyi şekilde yardım alabilmeniz için Site Kurallarını mutlaka okumanız ve buna göre hareket etmeniz lazım.
Cevapla
...........
#5
Cevap verme nezaketinizden dolayı ben teşekkür ederim.

Ekteki şekilde daha sade olacağını düşündüm.

Saygılar...

.rar VergiDairesiBilgiBankasi(IllereGore).rar (Dosya Boyutu: 47,7 KB | İndirme Sayısı: 142)
NZ Fonksiyonunun (İşlevinin) Ayrıntılı Anlatımı İçin Tıklayın...
DSum ve Sum Fonksiyonunun (İşlevinin) Ayrıntılı Anlatımı İçin Tıklayın...
DLookup Fonksiyonunun (İşlevinin) Ayrıntılı Anlatımı İçin Tıklayın...
Cevapla
#6
ellerine sağlık

rohhirim67, 19-06-2009 tarihinden beri AccessTr.neT üyesidir.
Cevapla
...........

Bir hesap oluşturun veya yorum yapmak için giriş yapın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

ya da