Konu Araçları | Konu Seçenekleri | Gösterim Stili
Tarih
11/05/2019 22:35
Konu Sahibi
icemeno
Yorumlar
6
Okunma
329
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
icemeno

icemeno

Üye
103912
 38
 7
 25
 20/04/2019
0
 -
 
 -
 25/06/2019,11:19
Çözüldü 
Merhaba;

Tablo ilişki durumu, tablo bilgileri ve kayıt formu aşağıdaki gibidir.
Formda Masraf yeri Combo box (cb_masraf_yeri) ve veri tabanından dolduruluyor.
Tip numarası  textbox (txt_tip_no) el ile girilecek.
Merkmal adedi combobox (cb_merkmal_adedi) 1-8 arasında sayı seçilebiliyor, seçilen sayı kadar döngü ile merkmal ismi (txt_merkmal_adi_x) , üst kontrol textbox (txt_uks_x) ve alt kontrol sınırı text boxlarını (txt_aks_x) görünür yapacağım.
Kullanıcı tip numarası girişi yaptığında sanırım txt_tip_no_Change() olayında  bu tip numarası ustte seçilen masraf yerinde var mı diye arasın ve varsa uyarı versin istiyorum . Aşağıdaki kodu yazmayı denedim ama Dlookup dan dönen veri boş mu dolumu nasıl anlayacağım.
yada yaptığım doğru mu?
Örnek Dosya iş yerinden mümkün değil . Eve gidince  paylaşabilirim. Tşkler.

Visual Basic Code
DLookup("tip_no", "TBL_TIPLER", "tip_no=" & txt_tip_no)

[Resim: do.php?imgf=e337294ed0f61.jpg]
[Resim: do.php?imgf=3b8e9fa93d172.jpg]

[Resim: do.php?imgf=93d6080528073.jpg]




ozanakkaya

ozanakkaya

Kurucu
1
Oz.... Ak....
 39
 482
 12.116
 29/01/2008
 Denizli
 Memur
 Ofis 2010 32 Bit
 Bugün,21:53
Merhaba,

Forma buton ekle, butonun tıklandığında olayına

Msgbox (nz(DLookup("tip_no", "TBL_TIPLER", "[tip_no]=" & txt_tip_no),0)

kodu ekle, tip_no verisi var ise tablodaki değeri yazar, bulamaz ile 0 yazar

ayrıca, Dlookup kodu tablodaki alanın veri türüne göre

Msgbox (nz(DLookup("tip_no", "TBL_TIPLER", "[tip_no]='" & txt_tip_no &"'"),0)

şeklinde de olabilir. Veri türüne göre kriter kısmına tek tırnak eklendi.


"Boş Örnek Eklerim, Yapıp Verirler" demeyin, örneğinizi hazırlayın.
Komplike kod talebiniz var ise İletişim bağlantısından bize ulaşın. 
Cebelleşmezsen Öğrenemezsin. 

...........
icemeno

icemeno

Üye
103912
 38
 7
 25
 20/04/2019
0
 -
 
 -
 25/06/2019,11:19
Veri türü Text ,
verdiğiniz kodlarda 3 parantez açılmış , 2 tanesi kapatılmış bende en sona bir parantez kapattım doğru mudur?

Visual Basic Code
MsgBox (Nz(DLookup("tip_no", "TBL_TIPLER", "[tip_no]='" & txt_tip_no & "'"), 0))

Bu şekilde yapınca resimdeki hatayı verdi .
[Resim: do.php?imgf=e9cb18929f5e1.jpg]



icemeno

icemeno

Üye
103912
 38
 7
 25
 20/04/2019
0
 -
 
 -
 25/06/2019,11:19
Merhaba;
 Birde Vba kodlarına bakabileceğim (öğrenmeye çalışacağım) bir kaynak var mıdır? Her seferinde sizlerden yardım istemektense kendim deneyip takıldığım yerde soru sormayı tercih ederim.
Desteğiniz için teşekkürler.

( Access ile çalışmayalı 13 seneyi aşkın zaman oldu ve zaten çok iyi bildiğim bir program değildi ne yazık ki )




...........
ozanakkaya

ozanakkaya

Kurucu
1
Oz.... Ak....
 39
 482
 12.116
 29/01/2008
 Denizli
 Memur
 Ofis 2010 32 Bit
 Bugün,21:53
Merhaba, parantez olayında yaptığınız işlem doğrudur. Resimdeki hata form ile ilgili, butonu tıklandığında olayına

msgbox "test"
Kodu ekleyip deneyin, yine hata verirse formunuz bozulmuş, formdaki denetimlerin isimlerini kontrol edin, Türkçe karakter içermesin.

Vba kodu öğrenmek için kaynak öneremeyeceğim, deneme-yanılma ile çözebilirsiniz, takıldığınız yerleri sormaktan çekinmeyin


"Boş Örnek Eklerim, Yapıp Verirler" demeyin, örneğinizi hazırlayın.
Komplike kod talebiniz var ise İletişim bağlantısından bize ulaşın. 
Cebelleşmezsen Öğrenemezsin. 

halily

halily

Uzman
65596
ha....
 26
 1.264
 30/07/2014
215
 -
 
 Ofis 2019 64 Bit
 Bugün,22:16
"txt_tip_no" çıkıldığında olayını aşağıdaki gibi düzenlerseniz uyarı verir ama uyarı verdikten sonra ne yapılacak?

Visual Basic Code
Private Sub txt_tip_no_Exit(Cancel As Integer)
Dim tipsay As Integer
tipsay = Nz(DCount("*", "TBL_TIPLER", "tip_no='" & txt_tip_no & "'"), 0)
If tipsay > 0 Then MsgBox (txt_tip_no & " Kayıtlı")
End Sub



...........

Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
Çözüldü Site Aidat Programı Toplu Aidat Girişi dayko 7 245 13/06/2019, 13:37
Son Yorum: dayko
Çözüldü Toplu Veri Girişi Yunus Bozkurt 9 396 07/06/2019, 14:22
Son Yorum: halily
Çözüldü Veritabanını Nasıl Tasarlamalıyım. icemeno 4 267 20/05/2019, 03:49
Son Yorum: halily
Çözüldü Formu Açıldığında Boş Geliyor haziran4 2 213 16/05/2019, 16:06
Son Yorum: haziran4
Çözüldü Veri Tabanı Nasıl Olmalı. Yardımcı Olur Musunuz? icemeno 10 489 25/04/2019, 10:46
Son Yorum: icemeno

Türkçe Çeviri: MCTR, Yazılım: MyBB, © 2002-2019 MyBB Group.