Skip to main content

#EvdeKal


Verileri listbox'a çekiyorum fakat sınır var ne yapabilirim?

Verileri listbox'a çekiyorum fakat sınır var ne yapabilirim?

#1
İnternetten veri çekiyorum alt alta listboxa sıralanıyor.
Fakat listbox'da biryerden sonra sığmıyor sanırım yada fazla geliyor.
Bu konuda detaylı bilgisi olan var mı? Yoksa benmi biryerde yanlış yapıyorum
Cevapla
#2
Liste ye dikey kaydırma cubugunu ekle Img-grin
Cevapla
#3
(10/06/2016 16:24)C*e*l*o*y*c*e Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Liste ye dikey kaydırma cubugunu ekle Img-grin

o nasıl hocam anlamadım Img-grin
32bin veriden sonra sıkıntı cıkıyor
Cevapla
#4
32.000 satır veya 32.000 karakter her ne olur ise olsun yoğunluktan kaynakli bir şişme var ise 
olması gereken yöntem internet ten çekilen verinin direkt nesneye doldurmak yerine geçici tablo oluşturup.
geçici tabloya aktarmak ve nesnenin(listbox,combobox vs) veri kaynağını tabloya bağlamak daha mantıklı olacaktır.

ilaveten veri çekme olayınıda ayı bir thread olarak işlersen rahat edersin.
olayı try catch bloğuna almayıda unutmayın.

konu eski yazmak istedim.
Universal Form Tasarımı. devamlı güncelleniyor.
SQL TO Vba Convertör.
Cevapla

Bir hesap oluşturun veya yorum yapmak için giriş yapın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

ya da
Task