Skip to main content

AccessTr.neT


Verileri Yan Yana Yazdırma

Verileri Yan Yana Yazdırma

Çözüldü #1
Arkadaşlar nöbet listemde 16 ve 24 saat nöbeti olan kişiler listeye geliyor. Ancak Liste kalabalık olunca okunaklı olmuyor. Bu yüzden eklediğim örnekte form üzerinde 2017 Ocak dönemine ait raporu alırken oluşturulan yeni tabloya gelen verilerin ayrı ayrı sütunlarda gelmesi mümkün mü? Veya bu raporları sorgu ile veya başka bir şekilde bölebilirmiyim?

Aşağıdaki gibi görünmesini istiyorum.

[Resim: m27Mm0.png]
.rar test.rar (Dosya Boyutu: 459,57 KB | İndirme Sayısı: 8)
Son Düzenleme: 27/01/2018, 18:44, Düzenleyen: alperalper.
Cevapla
#2
Öncelikle tablo yapınıza bakınca görüyorum ki, siz kendiniz verileri girerken isimleri ve nöbet sürelerini aynı hücreye yazıyorsunuz. Öncelikle eğer bir gün içinde 3 tane nöbetçi varsa, tabloya nöbetçi adlarını ayrı ayrı sütunlara girmelisiniz. Aynı şekilde 24 ve 16 sayıları da her bir nöbetçi kişi için ayrı ayrı girilmiş olmalı. Verdiğiniz nöbetçi listesi yazan çizelge aslında tablo yapınızı da veriyor. Tablonuza veriyi nasıl girdiğinizi bilmiyorum, ama önce o yapıyı düzenleyin. Gerisi çocuk oyuncağı.
İnadına, ille de Accesstr.net...
Cevapla
#3
İncelermisiniz...

Lütfen olumlu veya olumsuz geri dönüş yapınız...
.rar test.rar (Dosya Boyutu: 465,6 KB | İndirme Sayısı: 32)
Please return your positive or negative ...
Cevapla
#4
Merhaba, tabloya veriyi nasıl girdiğinizi bende merak ediyorum. Mehmet hocanın dediği gibi tarih, kişi adı ve süre alt alta yazılan şekilde tablo yapısı olmalı.

Tabloya veri girmenizde sorun yok ise, tablo bu haliyle çalışan örnek uygulama ektedir. Benzeri uygulama için aynı hataya düşerek bende puantaj için gün sayılarını yan yana yazmıştım.

Forma buton ekledim. Sizin butondaki sorgu oluşturma kodu duruyor, bu örnekte geçici tablo oluşturmaya gerek yok.
.rar RaporVeri.rar (Dosya Boyutu: 464,46 KB | İndirme Sayısı: 27)
Cevapla
#5
Yani, aklın yolu birdir. Power hocam da tablonuzu olması gerektiği şekilde dizayn etmiş. Siz de bu tabloyu bu biçimiyle kullanın diyeceğim ama tabii ki bu tabloya veriyi nasıl girdiğinizi de öğrenmek isterim hala... Elinizle giriyorsanız sorun yok ama başka bir yerden çekiyorsanız ya da bir formla giriyorsanız onu da revize etmek gerekecektir.
İnadına, ille de Accesstr.net...
Cevapla
#6
Arkadaşlar lütfen kodlara bakınız...

Ben veriyi girmesinde değişiklik yapmadım. Eldeki veriyi istediği forma dönüştürdüm...
Please return your positive or negative ...
Cevapla

Bir hesap oluşturun veya yorum yapmak için giriş yapın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

ya da