Konu Araçları | Konu Seçenekleri | Gösterim Stili
Tarih
27/01/2018 18:42
Konu Sahibi
alperalper
Yorumlar
8
Okunma
761
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

Derecelendirme: 0/5 - 0 oy

alperalper

Üye
59369
 42
 6
 31
 20/12/2013
0
 -
 
 -
 11/04/2019,16:05
Çözüldü 
Arkadaşlar nöbet listemde 16 ve 24 saat nöbeti olan kişiler listeye geliyor. Ancak Liste kalabalık olunca okunaklı olmuyor. Bu yüzden eklediğim örnekte form üzerinde 2017 Ocak dönemine ait raporu alırken oluşturulan yeni tabloya gelen verilerin ayrı ayrı sütunlarda gelmesi mümkün mü? Veya bu raporları sorgu ile veya başka bir şekilde bölebilirmiyim?

Aşağıdaki gibi görünmesini istiyorum.

[Resim: m27Mm0.png]



mehmetdemiral

Uzman
17
Me.... De....
 54
 218
 4.926
 30/10/2008
 Samsun
 Öğretmen
 Ofis 2013 32 Bit
 15/05/2019,23:51
Öncelikle tablo yapınıza bakınca görüyorum ki, siz kendiniz verileri girerken isimleri ve nöbet sürelerini aynı hücreye yazıyorsunuz. Öncelikle eğer bir gün içinde 3 tane nöbetçi varsa, tabloya nöbetçi adlarını ayrı ayrı sütunlara girmelisiniz. Aynı şekilde 24 ve 16 sayıları da her bir nöbetçi kişi için ayrı ayrı girilmiş olmalı. Verdiğiniz nöbetçi listesi yazan çizelge aslında tablo yapınızı da veriyor. Tablonuza veriyi nasıl girdiğinizi bilmiyorum, ama önce o yapıyı düzenleyin. Gerisi çocuk oyuncağı.


İnadına, ille de Accesstr.net...

POWER

Uzman
17709
Uf.... Öz....
 55
 44
 1.874
 02/04/2010
 İzmir
 Bilgisayar Mühendisi
 Ofis 2003
 Dün,02:40
İncelermisiniz...

Lütfen olumlu veya olumsuz geri dönüş yapınız...


Please return your positive or negative ...

ozanakkaya

Kurucu
1
Oz.... Ak....
 39
 482
 12.058
 29/01/2008
 Denizli
 Memur
 Ofis 2010 32 Bit
 Bugün,00:30
Merhaba, tabloya veriyi nasıl girdiğinizi bende merak ediyorum. Mehmet hocanın dediği gibi tarih, kişi adı ve süre alt alta yazılan şekilde tablo yapısı olmalı.

Tabloya veri girmenizde sorun yok ise, tablo bu haliyle çalışan örnek uygulama ektedir. Benzeri uygulama için aynı hataya düşerek bende puantaj için gün sayılarını yan yana yazmıştım.

Forma buton ekledim. Sizin butondaki sorgu oluşturma kodu duruyor, bu örnekte geçici tablo oluşturmaya gerek yok.


"Boş Örnek Eklerim, Yapıp Verirler" demeyin, örneğinizi hazırlayın.
Komplike kod talebiniz var ise İletişim bağlantısından bize ulaşın. 
Cebelleşmezsen Öğrenemezsin. 

mehmetdemiral

Uzman
17
Me.... De....
 54
 218
 4.926
 30/10/2008
 Samsun
 Öğretmen
 Ofis 2013 32 Bit
 15/05/2019,23:51
Yani, aklın yolu birdir. Power hocam da tablonuzu olması gerektiği şekilde dizayn etmiş. Siz de bu tabloyu bu biçimiyle kullanın diyeceğim ama tabii ki bu tabloya veriyi nasıl girdiğinizi de öğrenmek isterim hala... Elinizle giriyorsanız sorun yok ama başka bir yerden çekiyorsanız ya da bir formla giriyorsanız onu da revize etmek gerekecektir.


İnadına, ille de Accesstr.net...

POWER

Uzman
17709
Uf.... Öz....
 55
 44
 1.874
 02/04/2010
 İzmir
 Bilgisayar Mühendisi
 Ofis 2003
 Dün,02:40
Arkadaşlar lütfen kodlara bakınız...

Ben veriyi girmesinde değişiklik yapmadım. Eldeki veriyi istediği forma dönüştürdüm...


Please return your positive or negative ...


Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
Çözüldü Yazdırma Sorunu m_demir 8 130 10/05/2019, 16:31
Son Yorum: m_demir
Çözüldü Açılan Kutuda Verileri Sıralamak m_demir 2 107 10/05/2019, 12:08
Son Yorum: m_demir
Çözüldü e-bildirge yazdırma ates2014 20 2.579 19/04/2019, 21:27
Son Yorum: ates2014
Çözüldü Seçeneğe bağlı yan yana yazdırma dioxi 6 381 19/03/2019, 22:33
Son Yorum: dioxi
Çözüldü Raporda verileri yan yana yazdırma? mahirozcan 21 7.685 17/03/2019, 11:18
Son Yorum: dioxi

Türkçe Çeviri: MCTR, Yazılım: MyBB, © 2002-2019 MyBB Group.