Skip to main content

AccessTr.neT M.


veritabanları arasında bağlantı nasıl yapılır

veritabanları arasında bağlantı nasıl yapılır

#1
iki adet Access veri tabanım var bu veritabanın birinde tablolarım var 2 .ci veri tabanımda bağlan diyerek bağlanabiliyorum....

sorum; flash diskdeki bilgilerle çalıştığım için eve gittiğimde veya başka bir pc de flash diskimdeki bağlantılı olan veri tabanımda hata ile karşılaşıyorum

mesai içerisindeki kullandığım pc de flash diskim F olarak görmekte iken
evdeki pc deki Flash disk L olarak görüyor...

ve ben her seferinde bu bağlantıyı yapmak zorundayım...

birkaç klasör arasından bu programı bulup tamam diyorum ama bu benim çok yoruyor..

kısacası geçenlerde bir veri tabanı programı buldum TSM2005 diye buradaki program açılırken bilgileri hangi klasörden almak istiyorsan seçiyorsun bu programı kıramadım paket halinde (yani nasıl yapılmış)
diye inceleyemedim...
bizde böyle birşey yapabilirmiyiz diye size sorayım dedim

ben halen tsm2005 programı ile belediyenin birçok işini yapıyorum..
hani malum benim dev tablodaki bilgileri başka veritabanlarında nasıl kullanabilirim dedim bu yöntemle :

kısacası işyerimde : F:/tsm/tavas/nikfer/hgsoftware.accdb
kısacası belediyede L:/tsm/tavas/nikfer/hgsoftware.accdb

Başta..ne demiştik..! ADRES VERİ TABANI SİSTEMİ GELECEĞİMİZ_ GEÇMİŞİMİZ İÇİN PLANLANMALI .ADRES_TC KİMLİK NO. KARDEŞTİR DEDİK; 1999 YILINDA; yola çıktık ya tutarsa misali... H&G_software_M_İ_P programı koyduk o günlerde adına; ilçemdeki tüm bilgileri 255 sutunlu,bir tabloda toplamaya başladık DEDİĞİMDE ;KİMSE İNANMAMIŞTI...bu dev tabloyu sorgu ile bölüp bölüp kullanacağım demiştik ya;O GÜNLERDE;  bazıları bu tablodan birşey olmaz demişti YA hani...Biz yılmadık...çalıştık araştırdık_sorduk_söz dinledik..kör,topal yol aldık; şimdi son rötuj zamanı...(UAVT VE MAKS YOK İKEN GÖRÜLEN RÜYA GERÇEĞE DÖNÜŞÜYOR)
Cevapla
#2
Sn.hgsoftware Öncelikle Flaş Belleği F Olarak Tanımlamak İstiyorsanız Bilgisayarıma Sağ Tıklayıp Yönet diyoruz Karşımıza Bilgisayar Yönetimi Çıkacak Listeden Disk Yönetimini Seçiyoruz.


[Resim: adszho.png]

Application Engineer
Cevapla
...........
#3
F:/tsm/tavas/nikfer/hgsoftware.accdb OR L:/tsm/tavas/nikfer/hgsoftware.accdb

gibi araya OR koysak olmazmı

Cevapla
#4
*harikasınız deneyeceğim

teşekkür ederim bilgilerinize

Başta..ne demiştik..! ADRES VERİ TABANI SİSTEMİ GELECEĞİMİZ_ GEÇMİŞİMİZ İÇİN PLANLANMALI .ADRES_TC KİMLİK NO. KARDEŞTİR DEDİK; 1999 YILINDA; yola çıktık ya tutarsa misali... H&G_software_M_İ_P programı koyduk o günlerde adına; ilçemdeki tüm bilgileri 255 sutunlu,bir tabloda toplamaya başladık DEDİĞİMDE ;KİMSE İNANMAMIŞTI...bu dev tabloyu sorgu ile bölüp bölüp kullanacağım demiştik ya;O GÜNLERDE;  bazıları bu tablodan birşey olmaz demişti YA hani...Biz yılmadık...çalıştık araştırdık_sorduk_söz dinledik..kör,topal yol aldık; şimdi son rötuj zamanı...(UAVT VE MAKS YOK İKEN GÖRÜLEN RÜYA GERÇEĞE DÖNÜŞÜYOR)
Cevapla
...........
#5
Aslında çok basit bir yol var. Programınızın çalışma klasörünü seçiyorsunuzya işte o adresi bir alana kaydedin. İkinci ve isterseniz üçüncü yeride kaydedin. Program açılırken açılır kutudan son 3 adresi gösterin. Seçtiğiniz adres otomatik olarak gelsin uğraşmadan çalıştırın.

AccessTr.Net teknik konular içeren bir sitedir. Bu tip sitelerde en iyi şekilde yardım alabilmeniz için Site Kurallarını mutlaka okumanız ve buna göre hareket etmeniz lazım.
Cevapla
#6
Denenmiş ve halen kullanılmakta olan farklı bir yol.

Aşağıdaki linkte bulunan örneği kullanabilirsiniz.

Bağlı Tablo Denetleme

uygulamayı açtığınızda bağlı tabloları arayacak, bulamadığında aşağıdaki uyarı çıkacak ve bağlı tabloların bulunduğu Access dosyasının yerini soracak.

[Resim: accesstrnet02jan130726nb7.jpg]

Son olarak siz bağlı tabloların yeni yerini göstereceksiniz.

"Boş Örnek Eklerim, Yapıp Verirler" demeyin, örneğinizi hazırlayın.
Komplike kod talebiniz var ise İletişim bağlantısından bize ulaşın. 
Cebelleşmezsen Öğrenemezsin. 
Cevapla
...........

Bir hesap oluşturun veya yorum yapmak için giriş yapın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

ya da