Skip to main content

AccessTr.neT


Webden Veri Alma, Veri Tabanına Ekleme....

Webden Veri Alma, Veri Tabanına Ekleme....

#1
Affınıza sığınarak bu soruyu soruyorum;
Milli Piyango'nun Sayısal Loto sonuçlarını veritabanımın form ekranında  görebiliyorum, ancak eklemeyle ilgi ne yaptımsa ekrandaki bilgiyi tablolara eklemeyi beceremedim. Belki benim izlediğim yolda bir sorun var belki de PHP uzantılı web sayfasından data çekmeyi bilemediğimden. Bana bu konuda yardımcı olursanız sevinirim. 
Not: Webden data/veri çekmeyle ilgili forumda arama yaptım örnek Veritabanlarını indirdim ancak verinin alındığı Web sayfaları ya değişmiş, yada kullanımdan kalkmış, yani örneklerdeki  (örnek:Webden Veri Alma_sled_son.mdb) bazı vebsayfaları özel korumada veya adresler değişmiş. web sayfasından veri çekmenin detaylarını öğrenmek istiyorum.
Saygılarımla,
  sevgilerimle,
    Selamlarımla.
.rar SAYISAL.rar (Dosya Boyutu: 74,37 KB | İndirme Sayısı: 15)
Selamlar,
__Sevgiler
____Saygılar./MBO
Son Düzenleme: 07/12/2016, 05:16, Düzenleyen: mbo69221088. (Sebep: imla hatası)
Cevapla
#2
Merhaba. Veriler web sayfasındaki yerleşimlerine göre veya elementlerin id veya class isimlerine göre alınıyor.
Ancak zaman zaman bu yerleşimlerde ve isimlerde değişiklik yapıldığı için önceki kodlar çalışmıyor.

Webbrowser ile ilgili eski konulardaki veri aktaramama sebabi budur. Örneğinizi inceliyorum.
"Boş Örnek Eklerim, Yapıp Verirler" demeyin, örneğinizi hazırlayın.
Komplike kod talebiniz var ise İletişim bağlantısından bize ulaşın. 
Cebelleşmezsen Öğrenemezsin. 
Cevapla
#3
(07/12/2016 18:03)ozanakkaya Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Merhaba. Veriler web sayfasındaki yerleşimlerine göre veya elementlerin id veya class isimlerine göre alınıyor.
Ancak zaman zaman bu yerleşimlerde ve isimlerde değişiklik yapıldığı için önceki kodlar çalışmıyor.

Webbrowser ile ilgili eski konulardaki veri aktaramama sebabi budur. Örneğinizi inceliyorum.

Sayın @ozanakkaya Hocam;
bu durumda aşağıda verdiğim resimdeki veriler ışında, div:cekilis veya id: sayisal-numaralar kullanılacak öyle mi? Doğru anlamış mıyım?

[Resim: do.php?imgf=148112684049041.jpg]
Selamlar,
__Sevgiler
____Saygılar./MBO
Cevapla
#4
Merhaba,

Doğru anlamışsınız. Verilerin konumu aşağıdaki gibi.

PHP Kod:
<div class="cekilis" id="sayisal-numaralar">
<ul>
<li>13</li>
<li>28</li>
<li>36</li>
<li>39</li>
<li>41</li>
<li>47</li>
</ul>
</div>


bu veriye ulaşmak için

Visual Basic Code
Me.WebBrowser1.Document.getElementById("sayisal-numaralar").innerhtml


kodunu kullanmalısın

bunun sonucu,

Kod
<UL>
<LI>24</LI>
<LI>26</LI>
<LI>36</LI>
<LI>43</LI>
<LI>44</LI>
<LI>46</LI></UL>

şeklindedir.

Bu verileri metin kutularına aktarmak için, mesela 24 verisi için aşağıdaki kodu kullanmalısın

Visual Basic Code
Me.NO1 = Mid(Me.WebBrowser1.Document.getElementById("sayisal-numaralar").innerhtml, 11, 2)

Tarih olayı biraz karışık,

tarihin bulunduğu select elementinin adı "tarihList" olduğu için, 

Visual Basic Code
Dim GCekilisTarihi As String
Dim GTarih As Object
For Each GTarih In Me.WebBrowser1.Document.getElementsByName("tarihList")
GCekilisTarihi = GTarih.Value
Next

Şeklinde kod kullanmalısın, bu "20161203" şeklinde veri yansıtır. Bunu TARIH alanına eklemek için üstteki kodun altına


Visual Basic Code
Me.TARIH = Mid(GCekilisTarihi, 7, 2) & "." & Mid(GCekilisTarihi, 5, 2) & "." & Mid(GCekilisTarihi, 1, 4)


Şeklinde kod eklemelisin
"Boş Örnek Eklerim, Yapıp Verirler" demeyin, örneğinizi hazırlayın.
Komplike kod talebiniz var ise İletişim bağlantısından bize ulaşın. 
Cebelleşmezsen Öğrenemezsin. 
Cevapla
#5
(07/12/2016 21:56)ozanakkaya Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Merhaba,

Doğru anlamışsınız. Verilerin konumu aşağıdaki gibi.

PHP Kod:
<div class="cekilis" id="sayisal-numaralar">
<ul>
<li>13</li>
<li>28</li>
<li>36</li>
<li>39</li>
<li>41</li>
<li>47</li>
</ul>
</div>


bu veriye ulaşmak için

Visual Basic Code
Me.WebBrowser1.Document.getElementById("sayisal-numaralar").innerhtml
Sayın @ozanakkaya 

yukarıda verdiğiniz bu kodu nereye ekleyeceğim yada yazacağım onu anlamadım. Tekrar kusuruma bakmayın bazı konularda yetersizim anlaşılan. Kullandığım kitap John Viescas ın "Microsoft Access 2000 İle Çalışmak"
[Resim: do.php?imgf=148120623835121.jpg]
Selamlar,
__Sevgiler
____Saygılar./MBO
Son Düzenleme: 08/12/2016, 17:11, Düzenleyen: mbo69221088. (Sebep: resim ekleme)
Cevapla
#6
Sayın ozanakkaya;

Visual Basic Code
Me.NO1 = Mid(Me.WebBrowser1.Document.getElementById("sayisal-numaralar").innerhtml, 11, 2)

koddaki 11 ve 2 numarasını nerden buluyoruz?
Hayat bu
ölsende yaşamaya mecbursun!
UNUTMA!!!



(hafta sonu mesai olmadığından mesajlardaki çözümleri ancak hafta içi uygulayabiliyorum)
Cevapla

Bir hesap oluşturun veya yorum yapmak için giriş yapın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

ya da