Skip to main content

AccessTr.neT


Webden Veri Çekme

Webden Veri Çekme

Çözüldü #1
Merhabalar,
Bu konu çokça işlenmiş ama bir türlü bunu uygulayamadım. Hatta geçmişte kendim de benzer bir soru sordum ve oradaki cevaplanan uygulamayı buraya uygulayamadım. İstediğim şey aslında basit.

Ekli dosyada butona tıklanınca textbox içine "http://bigpara.hurriyet.com.tr/kobi/dunya-emtia-borsalari/sxaggr-gumus-gram/" sitesindeki "Alış(TL) hücresinin içindeki verinin" gelmesini istiyorum. Sadece bu. Teşekkürler..
.zip VeriCekme.zip (Dosya Boyutu: 16,49 KB | İndirme Sayısı: 12)
Cevapla
#2

Visual Basic Code
Const GLink As String = "http://bigpara.hurriyet.com.tr/kobi/dunya-emtia-borsalari/sxaggr-gumus-gram/"

Dim GVeri
Dim appIE As Object
Set appIE = CreateObject("internetexplorer.application")

With appIE
    .Navigate GLink
    .Visible = False
End With

Do While appIE.Busy: DoEvents: Loop

Set GVeri = appIE.Document.querySelector(".kurBox span[class='value up']")
Me.Metin1 = GVeri.innertext
appIE.Quit
Set appIE = Nothing

"Boş Örnek Eklerim, Yapıp Verirler" demeyin, örneğinizi hazırlayın.
Komplike kod talebiniz var ise İletişim bağlantısından bize ulaşın. 
Cebelleşmezsen Öğrenemezsin. 
Cevapla
#3
Çok teşekkürler. Tam istediğim gibi sade...

2 sorum olacak.

1) Kod dizilimindeki create object içinde Internetexplorer.application diye bir şey yazıyor. Eğer ilerde başka bir denemede ilgili sayfa explorer ile açılamıyor da chrome ile açılabiliyorsa bu durumda hata oluşur mu? (Yani chrome.application diye bir şey var mı?)

2) Web sayfasındaki AlışTL hücresinin ".kurBox span[class='value up']" olduğunu nerden buldunuz? Çünkü ben Chrome ile sayfayı açıp "İncele" dediğimde ilgili hücre için "<span class="value up">6,13</span>" tarzı bir ifade buluyorum. Ben bunu yazmıştım çalışmadı tabi...
Cevapla
#4
1- chrome.application diye bir kod kullanamazsın.


2- bahsettiğiniz 

Visual Basic Code
 <span class="value up">6,14</span>


kodu 

Visual Basic Code
<div class="kurBox">


kodunun içerisinde. 

Bu yüzden 

Visual Basic Code
Set GVeri = appIE.Document.querySelector(".kurBox span[class='value up']")


Şeklinde yazıldı. Html ve vb bilginiz yok ise çözebilmeniz zor.

"Boş Örnek Eklerim, Yapıp Verirler" demeyin, örneğinizi hazırlayın.
Komplike kod talebiniz var ise İletişim bağlantısından bize ulaşın. 
Cebelleşmezsen Öğrenemezsin. 
Cevapla
#5
Tamamdır, çok teşekkürler. Html bilgim pek yok, deneme yanılmayla ... Img-grin
Cevapla
#6
Peki bu konu hakkında bir şey daha sorayım,

Aynı site içinde AlışTL hücresi ve SatışTL hücresi yanyana bulunuyor. Gördüğüm kadarıyla ikisi de kurbox ile ifade ediliyor. Sizin yazdığınız koddaki kurbox Alışı, Satıştan nasıl farkediyor? SatışTL hücresinin ifadesi kurbox tan farklı birşey mi?
Cevapla

Bir hesap oluşturun veya yorum yapmak için giriş yapın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

ya da
Task