Skip to main content

AccessTr.neT


Yine ben :( ListViewe metin çekince başına listviewitem ekliyor yardım

Yine ben :( ListViewe metin çekince başına listviewitem ekliyor yardım

Sad #1
Beyler yine ben iyi akşamlar Img-grin  Ozur

Ben bi yöntem buldum ve kaydetme işini bu şekilde yaptım

listwiewe item yani yazı ekliyorum onu metin belgesine kaydediyorum sonra programı kapatıp açıyorum denemek için yazdıklarım geliyor fakat alttaki resimdeki gibi geliyor :

ilk hali :

[Resim: 4032mQ.png]

kapatıp açıncaki hali :

[Resim: LQX7dG.png]

bayadır ugraşıyorum fakat çözemedim bi yardım.

ha beyler programı açınca cde programfilesin içine "History.txt" oluşturcak kaydetmek için virüs felan degildir isteyen için virüs total yükleyebilirim

uygulama konuda ekli.
.rar WindowsApplication2.rar (Dosya Boyutu: 117,03 KB | İndirme Sayısı: 3)
Cevapla
#2
Kurduğun mantık hatalı.

Textbox içine bir satır yazılınca listeye ekliyorsun. Sonra listedeki tüm satırları okuyup History.txt yi yeniden oluşturup içine yazıyorsun. Append modu ile açarsan önceki dosyayı silmeden sonuna eklemeye devam edersin.

Button1 Click olayı:

Visual Basic Code
gecmis.Items.Add(TextBox1.Text)

        Using sw As StreamWriter = File.AppendText("C:\Program Files\History.txt")
            sw.WriteLine(TextBox1.Text)
        End Using
AccessTr.Net teknik konular içeren bir sitedir. Bu tip sitelerde en iyi şekilde yardım alabilmeniz için Site Kurallarını mutlaka okumanız ve buna göre hareket etmeniz lazım.
Cevapla
#3
(05/10/2016 00:12)alpeki99 Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Kurduğun mantık hatalı.

Textbox içine bir satır yazılınca listeye ekliyorsun. Sonra listedeki tüm satırları okuyup History.txt yi yeniden oluşturup içine yazıyorsun. Append modu ile açarsan önceki dosyayı silmeden sonuna eklemeye devam edersin.

Button1 Click olayı:

Visual Basic Code
gecmis.Items.Add(TextBox1.Text)

        Using sw As StreamWriter = File.AppendText("C:\Program Files\History.txt")
            sw.WriteLine(TextBox1.Text)
        End Using

Teşekkürler hocam oldu. Peki üstadım ben programdan ekledigimi silince metin belgesindede silecem onun için hangi komutu kullanacam ?
Son Düzenleme: 05/10/2016, 06:56, Düzenleyen: Mettleshade.
Cevapla
#4
Eğer metin dosyanı veritabanı gibi kullanmak istiyorsan yanlış yoldasın. Verileri saklamak için yapman gereken bir veritabanı programı kullanmak olmalıdır.

Sadece merak ya da ihtiyaç ise mantık şu şekilde olacak:

1- Listeden ilgili satırı sileceksin.
2- Metin dosyanı sileceksin
3- Listedeki tüm kayıtları baştan yeni bir metin belgesine kaydedeceksin.


Örnek eklemiyorum bu sefer sana bırakıyorum ama dediğim gibi merak vs. değilse kesinlikle yanlış bir yöntem olur. Veriler veritabanında saklanmalıdır.

NOT : Her yeni soru mutlaka yeni bir konu olarak açılmalıdır. Bu defa sorunuzu cevapladım ancak lütfen Site Kurallarını okuyun.
AccessTr.Net teknik konular içeren bir sitedir. Bu tip sitelerde en iyi şekilde yardım alabilmeniz için Site Kurallarını mutlaka okumanız ve buna göre hareket etmeniz lazım.
Cevapla

Bir hesap oluşturun veya yorum yapmak için giriş yapın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

ya da
Task