Skip to main content

AccessTr.neT


Zamanlı Pc Kapatma

Zamanlı Pc Kapatma

Çözüldü #1
Kolay Gelsin vb kullanımında yeniyim bir kısımda takıldım yardımcı olursanız sevinirim

Sub Timer2_Timer ()
If label2.Caption = text1.Text And k1.Value = True Then
MsgBox ("Bilgisayarınız Kapatılıyor"), (16), ("UYARI !!!")
End If
If label2.Caption = text1.Text And r1.Value = True Then
MsgBox (" Bİlgisayarınız Resetleniyor "), (16), ("UYARI !!!")
End If

Üstte pc kapatma komutunu eklemeden uygulama düzgün bir şekilde çalışıyor yalnız

pc kapatma yada reset kodunu eklediğimde shell komutunu kabul etmiyor nerde hata yapıyorum ?

Shell ("shutdown -s -t 1") Komutunu Nereye Eklemem Lazım Şimdiden Teşekkürler
|By|KiDnArUt|, 07-05-2010 tarihinden beri AccessTr.neT üyesidir.
Cevapla
Çözüldü #2
Bu durumla ilgili oturumu kapat,bilgisayarı kapat,reset örneği konusunu inceleyebilirsiniz.
Cevapla
Çözüldü #3
İlginiz İçin Teşekkür Ederim yalnız Ben Timer Kullanarak Bu İşlemi Gerçekleştiriyorum Bu Konuda Yardımcı Olursanız Sevinirim
|By|KiDnArUt|, 07-05-2010 tarihinden beri AccessTr.neT üyesidir.
Cevapla
Çözüldü #4

Visual Basic Code
Private Declare Function ExitWindowsEx Lib "user32" (ByVal uFlags As Long, ByVal dwReserved As Long) As Long

Private Sub Form_Timer()
'Bilgisayarı Kapatmak için
If label2.Caption = text1.Text And k1.Value = True Then
MsgBox ("Bilgisayarınız Kapatılıyor"), (16), ("UYARI !!!")
ExitWindowsEx 1, 0
DoCmd.Quit acQuitSaveAll
End if
'Bilgisayarı resetlemek için
If label2.Caption = text1.Text And r1.Value = True Then
MsgBox (" Bİlgisayarınız Resetleniyor "), (16), ("UYARI !!!")
ExitWindowsEx 2, 0
DoCmd.Quit acQuitSaveAll
End If
End Sub


Bunları formun kod bölümüne yazdıktan sonra özelliklerinden Süre Ölçer Aralığını ayarlamalısınız. Bildiğiniz üzere bu alana yazacağınız 1000 rakamı 1 dk' a tesadüf edecektir.

Örnek olmaksınız afaki olarak hazırlanmıştır. Çalışıp çalışmayacağını kendi örneğiniz üzerinde deneyerek bilgi verirseniz seviniriz. Çünkü Örneğin: If label2.Caption = text1.Text And r1.Value = True Then satırının işlerliği hakkında fikir yürütemiyorum.Img-grin Kolay gelsin.

Cevapla
Çözüldü #5
Malesef Kodları Tanımıyor Ayrıca Yazım Hatası Veriyor ßirde Çok Özür Dilerim ßen Konuyu Yanlış Yere Açmışım Img-cray Çalışmam Visucal Basic Konuyu Taşıya ßilirmisiniz
|By|KiDnArUt|, 07-05-2010 tarihinden beri AccessTr.neT üyesidir.
Son Düzenleme: 06/11/2010, 17:41, Düzenleyen: |By|KiDnArUt|.
Cevapla
Çözüldü #6
O halde örneğinizi ekleyin bakılsın, başka türlü nerede ne olduğu bilinemez ki?
Cevapla

Bir hesap oluşturun veya yorum yapmak için giriş yapın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

ya da
Task