Skip to main content

AccessTr.neT

Alt Rapordaki Sayfa Toplamını Yazdırma

Alt Rapordaki Sayfa Toplamını Yazdırma

Ekli örneği inceleyin lütfen. Yapmak istediğiniz rapor tek bir sorgu ve alt raporlar kullanılmadan yapılmış hali ile dosyada mevcut. Raporu print ve format kodlarınıın çaışması için baskı önizleme ile açmalısınız. Örneğinizde gelir tablosu yok mevcut gider tablonuzu kopyalarak bir iki ufak değişiklikle ben ekledim yapıyı anlamanız için.
.rar orn_editedatoykan.rar (Dosya Boyutu: 81,61 KB | İndirme Sayısı: 2)
(08/10/2025, 17:34)atoykan yazdı: Ekli örneği inceleyin lütfen. Yapmak istediğiniz rapor tek bir sorgu ve alt raporlar kullanılmadan yapılmış hali ile dosyada mevcut. Raporu print ve format kodlarınıın çaışması için baskı önizleme ile açmalısınız. Örneğinizde gelir tablosu yok mevcut gider tablonuzu kopyalarak bir iki ufak değişiklikle ben ekledim yapıyı anlamanız için.

Dosyayı aamıyorum maalesef. 2007 kullanıyorum.
Ekli dosyayı güncelledim 2003 versiyonunu da ekledim oradan inceleyin.
Raporunuz muhasebe tekniği açısından ters, raporunuzun aktif / pasif (gelir / gider) tablosu halinde olması gerekmekte aslında, lakin rahat anlaşılması için aşina olduğunuz örnek üzerinden çözüm gösterdim. Örneği iyi inceleyin, bu tip bir çözümü size MVP'ler dahil verebilecek insan sayısı Türkiye'de bir elin beş parmağını geçmez ne yazıkki. O nedenle müsait bir zamanda bunu benzer bir örnek çalışma üzerinden ders notları şekilnde Access örnek uygulamalarında da paylaşacağım fakat bu ara yoğunluktan ilgilenme şansım yok.
Bir dip not daha 2007 oldukça eski bir versiyon artık güncelleme zamanı gelmiş sanki. Cüzi bir bedelle dijital lisans alıp yasal olarak yeni versiyonlara geçmeyi düşünebilirsiniz.
(09/10/2025, 00:32)atoykan yazdı: Raporunuz muhasebe tekniği açısından ters, olması gereken raporunuz aktif / pasif (gelir / gider) tablosu halinde olması gerekmekte aslında lakin rahat anlaşılması için aşina olduğunuz örnek üzerinden çözüm gösterdim. Örneği iyi inceleyin, bu tip bir çözümü size MVP'ler dahil verebilecek insan sayısı Türkiye'de bir elin beş parmağını geçmez ne yazıkki. O nedenle müsait bir zamanda bunu benzer bir örnek çalışma üzerinden ders notları şekilnde Access örnek uygulamalarında da paylaşacağım fakat bu ara yoğunluktan ilgilenme şansım yok.
Bir dip not daha 2007 oldukça eski bir versiyon artık güncelleme zamanı gelmiş sanki. Cüzi bir bedelle dijital lisans alıp yasal olarak yeni versiyonlara geçmeyi düşünebilirsiniz.

Çok teşekkür ederim Değerli hocam elinize emeğinize sağlık. Göndermiş olduğunuz örneği projeme uyarlayacağım.

Evet 2007 çok eski kaldı ama uzunca bir süredir emek verdiğim projemi 2007 ile yaptım. Güncel versiyonda 2007 de hazırlanmış versiyon kullanılabilir mi. Normalde direkt açmıyor, AccessRuntime kurup çalıştırılabiliyor ama tabi düzenleme yapılamıyor.
Çalışmanızı güncel versiyona uyarlamak çok meşakkatli bir iş değil. ActiveX denetimleri ve Windows APIleri kullanmıyorsanız 2016 versiyonu ile açıp accdb olarak kaydedebilir daha sonra daha da güncel versiyonlarda kullanabilirsiniz. Burada dikkat etmeniz gereken kodlarınızı debug ederek yeni versiyonlarda ufak tefek görünen sıkıntılaı tespit edip düzenlemek yoksa o ufak tefek hatalar tüm sistemi işlemez hale getirecek olan su damlalarıdır. En kötü ihtimalle biraz zaman harcarsınız ancak yeni versiyona geçmiş olur daha gelişmiş özelliklerden faydalanabilir farklı APIler kullanabilir, uygulamalarınızı daha çok insana açabilirsiniz. En basitinden örnek olarak 2007 JET engine kullanırken yeni versiyonlar OLEDB ACE Engine kullanılır ve performansı %50 daha fazladır mesela. 2021den 2024'e geçmek çok mantıklı bir işlem değildir ama 2007 artık miyadını doldurdu güvenlik ve yama desteği bile almıyor.

Bir hesap oluşturun veya yorum yapmak için giriş yapın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

ya da
Task