Hata aldığınız nokta kodun bu bölümü mü? Hayır. Nerede hata alıyorsunuz? Daha kodun en başında RecordsetClone.RecordCount > 0 & GarantiBitiş < E8 kısmındayken hata alıyorsunuz. Runtime Error 2427 nedir? Bir form, rapor ya da denetimi referans olarak kullandığınız ve bu referansın olmadığı veya henüz yüklenmediği durumda aldığınız hatadır. F_GARANTİKONTROL formunuz var mı? Var, formda E8 denetimi var mı? O da var? Peki nasıl alıyorsunuz bu hatayı F_GARANTİKONTROL formunuzun kayıt kaynağı sorgunuzda E3'e girdiğiniz değer bir karşılığı var ise sonuç döndürüyor ve bu değerleri denetim kaynağı olarak kontrollere yüklüyor, peki boş sonuç döndürdüğünde ne oluyor? Denetim kaynağı olmayan kontroller yüklenmiyor ve neticede runtime error 2427 karşımıza çıkıyor.
Demek ki sorun neymiş? Altformumuzun mantığında bir hata varmış. Algoritmamızı planlarken ne olursa ne olacağı planlamış ancak en önemli saç ayağından birini unutmuş birini hiç plana katmamışız. Nedir bu saç ayağında unuttuğumuz kısım peki ne olursa ne olacak belli, olmazsa ne olacak belli mi? Hayır. Hiç plana katmadığımız saç ayağı ne? Hata denetim kodları; var mı bir denetimimiz? Hayır. Bu anlattıklarım çerçevesinde değerlendirin çözeceğinize eminim. Yapamazsanız geliştirmeye çalıştığınız çözüm üzerinden değerlendirmeye devam ederiz.
Acces Formda If Kullanımı
Bu Konudaki Yorumlar |
Acces Formda If Kullanımı - Yazar: Acemi54 - 05/05/2024, 16:20
RE: Acces Formda If Kullanımı - Yazar: atoykan - 05/05/2024, 23:48
RE: Acces Formda If Kullanımı - Yazar: Acemi54 - 06/05/2024, 00:16
RE: Acces Formda If Kullanımı - Yazar: atoykan - 06/05/2024, 09:17
RE: Acces Formda If Kullanımı - Yazar: Acemi54 - 06/05/2024, 09:36
RE: Acces Formda If Kullanımı - Yazar: atoykan - 06/05/2024, 12:25
|
Konuyu Okuyanlar: