Skip to main content

AccessTr.neT


Alt Toplamı Textbox'ta Gösterme

Alt Toplamı Textbox'ta Gösterme

Çözüldü #1
Arkadaşlar, yapmakta olduğumuz ihracat takip programında cari hesaplar formumdaki giriş bölümünün alt toplamını aldırıp yukardaki giriş textbox ın da göstermek istiyorum.
Aynı şekilde çıkış içinde uygulanacak ve çıkış textbox ında gösterilecek nasıl yapabilirim bişeyler denedim ama ayrı yapamadım.
Yardımcı olursanız sevinirim..
Teşekkürler....
kübra KENDİGELEN
Son Düzenleme: 22/01/2009, 15:35, Düzenleyen: kendigelen.
Cevapla
Çözüldü #2
Alt forma 2 adet metin kutusu ekle (TOPLAGIRIS ve TOPLACIKIS gibi, türkçe karakter kullanmadan)
TOPLAGIRIS metin kutusu denetim kaynağına

Kod
=Topla(nz([GİRİŞ]))

TOPLACIKIS metin Kutusunun denetim kaynağına
Kod
=Topla(nz([ÇIKIŞ]))

her ikisinin biçimlerini standart, ondalik başamağı 2 olarak belirle,

Cari Hesap Formundaki BORÇ Metin Kutusuna
Kod
=Topla([CARİ HESAPLAR  alt formu].Form!GİRİŞ)
ALACAK metin Kutusuna
Kod
=Topla([CARİ HESAPLAR  alt formu].Form!ÇIKIŞ)
"Boş Örnek Eklerim, Yapıp Verirler" demeyin, örneğinizi hazırlayın.
Komplike kod talebiniz var ise İletişim bağlantısından bize ulaşın. 
Cebelleşmezsen Öğrenemezsin. 
Cevapla
Çözüldü #3
Sayın kendigelen, Ana form ile Alt formun kayıt kaynağı Fatura tablosu.

Doğru anladıysam:

Girişleri çekmek istediğiniz alan GİRİŞ, çıkışları çekmek istediğiniz alan da ÇIKIŞ alanı.

Ana form ile alt formun aynı olması sebebi ile doğrudan Fatura tablosundaki alanlar üzerinden toplama da yaptırabiliriz...

Eğer buraya kadar doğru düşündüysem, doğru anladıysam istediğiniz şunun gibi bişey olmalı:

Giriş Metin Kutusuna:

=Topla(Nz([GİRİŞ];0))


Çıkış Metin Kutusuna:

=Topla(Nz([ÇIKIŞ];0))

yazmanız yeterli.


Ama bir sorgunun sonucundan GİRİŞ ve ÇIKIŞ alanlarını çekmek istiyorsanız NZ fonksiyonundaki GİRİŞ ve ÇIKIŞ alanlarını sorgu adına göre değiştirin...
Nz Fonksiyonunun kullanımı ile ilgili bir örneğe verilen cevaplara bakmak için:

https://accesstr.net/alanlari-toplama-t-...ml#pid8816
NZ Fonksiyonunun (İşlevinin) Ayrıntılı Anlatımı İçin Tıklayın...
DSum ve Sum Fonksiyonunun (İşlevinin) Ayrıntılı Anlatımı İçin Tıklayın...
DLookup Fonksiyonunun (İşlevinin) Ayrıntılı Anlatımı İçin Tıklayın...
Cevapla
Çözüldü #4
sağolun arkadaşlar...ikinizden cevabımı aldım ben...
kübra KENDİGELEN
Cevapla

Bir hesap oluşturun veya yorum yapmak için giriş yapın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

ya da
Task