Konu Araçları | Konu Seçenekleri | Gösterim Stili
Tarih
22/01/2009 15:33
Konu Sahibi
kendigelen
Yorumlar
3
Okunma
2455
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

Derecelendirme: 0/5 - 0 oy

kendigelen

Aktif Üye
2123
Kü.... Ke....
 Belirtilmemiş
 14
 54
 15/01/2009
6
 İstanbul
 
 Ofis 2003
 02/09/2016,15:01
Çözüldü 
Arkadaşlar, yapmakta olduğumuz ihracat takip programında cari hesaplar formumdaki giriş bölümünün alt toplamını aldırıp yukardaki giriş textbox ın da göstermek istiyorum.
Aynı şekilde çıkış içinde uygulanacak ve çıkış textbox ında gösterilecek nasıl yapabilirim bişeyler denedim ama ayrı yapamadım.
Yardımcı olursanız sevinirim..
Teşekkürler....


kübra KENDİGELEN

ozanakkaya

Kurucu
1
Oz.... Ak....
 39
 482
 12.063
 29/01/2008
 Denizli
 Memur
 Ofis 2010 32 Bit
 Bugün,18:16
Çözüldü 
Alt forma 2 adet metin kutusu ekle (TOPLAGIRIS ve TOPLACIKIS gibi, türkçe karakter kullanmadan)
TOPLAGIRIS metin kutusu denetim kaynağına

Kod:
=Topla(nz([GİRİŞ]))


TOPLACIKIS metin Kutusunun denetim kaynağına

Kod:
=Topla(nz([ÇIKIŞ]))


her ikisinin biçimlerini standart, ondalik başamağı 2 olarak belirle,

Cari Hesap Formundaki BORÇ Metin Kutusuna

Kod:
=Topla([CARİ HESAPLAR  alt formu].Form!GİRİŞ)

ALACAK metin Kutusuna

Kod:
=Topla([CARİ HESAPLAR  alt formu].Form!ÇIKIŞ)


"Boş Örnek Eklerim, Yapıp Verirler" demeyin, örneğinizi hazırlayın.
Komplike kod talebiniz var ise İletişim bağlantısından bize ulaşın. 
Cebelleşmezsen Öğrenemezsin. 

tdsharun

Aktif Üye
286
 37
 27
 778
 06/11/2008
231
 Kütahya
 
 Ofis 2003
 31/12/2011,02:16
Çözüldü 
Sayın kendigelen, Ana form ile Alt formun kayıt kaynağı Fatura tablosu.

Doğru anladıysam:

Girişleri çekmek istediğiniz alan GİRİŞ, çıkışları çekmek istediğiniz alan da ÇIKIŞ alanı.

Ana form ile alt formun aynı olması sebebi ile doğrudan Fatura tablosundaki alanlar üzerinden toplama da yaptırabiliriz...

Eğer buraya kadar doğru düşündüysem, doğru anladıysam istediğiniz şunun gibi bişey olmalı:

Giriş Metin Kutusuna:

=Topla(Nz([GİRİŞ];0))


Çıkış Metin Kutusuna:

=Topla(Nz([ÇIKIŞ];0))

yazmanız yeterli.


Ama bir sorgunun sonucundan GİRİŞ ve ÇIKIŞ alanlarını çekmek istiyorsanız NZ fonksiyonundaki GİRİŞ ve ÇIKIŞ alanlarını sorgu adına göre değiştirin...
Nz Fonksiyonunun kullanımı ile ilgili bir örneğe verilen cevaplara bakmak için:

https://accesstr.net/alanlari-toplama-t-...ml#pid8816



kendigelen

Aktif Üye
2123
Kü.... Ke....
 Belirtilmemiş
 14
 54
 15/01/2009
6
 İstanbul
 
 Ofis 2003
 02/09/2016,15:01
Çözüldü 
sağolun arkadaşlar...ikinizden cevabımı aldım ben...


kübra KENDİGELEN


Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
Çözüldü Textbox A Veri Çekme Hk. icemeno 10 297 10/05/2019, 21:34
Son Yorum: icemeno
Çözüldü Formda Dinamik Textbox Oluşturulabilir Mi? icemeno 3 103 26/04/2019, 15:16
Son Yorum: ozanakkaya
Çözüldü Textboxta Sorgu Sonucu Gösterme icemeno 3 124 25/04/2019, 12:33
Son Yorum: icemeno
Çözüldü Metin Kutusunda Tablodaki Değerlerin Toplamı Vba Nasıl Gösterilir. Oğuz Türkyılmaz 2 145 01/02/2019, 17:42
Son Yorum: Oğuz Türkyılmaz
Çözüldü A Formunda Kaydedilen Değerleri B Formunda Gösterme. Oğuz Türkyılmaz 18 368 20/01/2019, 17:20
Son Yorum: Allback

Türkçe Çeviri: MCTR, Yazılım: MyBB, © 2002-2019 MyBB Group.