Konu Araçları | Konu Seçenekleri | Gösterim Stili
Tarih
18/11/2018 11:23
Konu Sahibi
A_day
Yorumlar
10
Okunma
464
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
A_day

A_day

Üye
100280
Ad.... YI....
 56
 3
 13
 08/11/2018
0
 İstanbul
 İnşaat Müh.
 Ofis 2013 64 Bit
 12/02/2019,09:03
Çözüldü 
Ekli dosyamdan da göreceğiniz gibi, Personel Verileri kısmında, "Personel İsmi"ni bir açılır kutu yardımıyla kutuya yazdırıyorum. Bir altta ise "Günlük Maliyeti" kutusu var. Bu kutuda da açılır kutu yardımıyla, ilgili şahıs ismine tıklayarak, yevmiyesini kutuya yazdırıyorum. Ancak ben bunu elle yapmak yerine, bir üstteki Personel İsmini girdiğimde, alttaki kutunun bu personelin ismine bakarak, yevmiyesini otomatik olarak çekmesini istiyorum.

İzlediğim videolardan edindiğim bilgi ışığında, bunun 1 - 2 satırlık basit bir kodla halledilebileceğini düşünüyorum ama kod bilgim yok denecek kadar az.

Kod konusunda yardımcı olabileceklere şimdiden gönül dolusu teşekkürler ediyorum.


Asla birilerinin umudunu kırma, belki de sahip olduğu tek şey odur...

Allback

Allback

Uzman
41694
Er.... Er....
 35
 39
 316
 16/11/2011
27
 Kocaeli
 Yönetici
 Ofis 2016 64 Bit
 08/05/2019,12:37
(18/11/2018 11:23)A_day Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Ekli dosyamdan da göreceğiniz gibi, Personel Verileri kısmında, "Personel İsmi"ni bir açılır kutu yardımıyla kutuya yazdırıyorum. Bir altta ise "Günlük Maliyeti" kutusu var. Bu kutuda da açılır kutu yardımıyla, ilgili şahıs ismine tıklayarak, yevmiyesini kutuya yazdırıyorum. Ancak ben bunu elle yapmak yerine, bir üstteki Personel İsmini girdiğimde, alttaki kutunun bu personelin ismine bakarak, yevmiyesini otomatik olarak çekmesini istiyorum.

İzlediğim videolardan edindiğim bilgi ışığında, bunun 1 - 2 satırlık basit bir kodla halledilebileceğini düşünüyorum ama kod bilgim yok denecek kadar az.

Kod konusunda yardımcı olabileceklere şimdiden gönül dolusu teşekkürler ediyorum.

Arama kutusuna il-ilçe örneği diye aratarak istediğinize benzer sonuçlara ulaşabilirsiniz.
Dediğiniz gibi çok zor değil ama bunu size başkaları yaparsa ogrenemezsiniz.
Bence bu tarz basit işlemleri kendiniz halletmeye çalışırsanız daha iyi ogrenirsiniz



...........
ozanakkaya

ozanakkaya

Kurucu
1
Oz.... Ak....
 39
 483
 12.100
 29/01/2008
 Denizli
 Memur
 Ofis 2010 32 Bit
https://accesstr.net/konu-acilan-kutudak...madan.html Bağlantısındaki konuyu inceleyiniz. Yapmazsanız tekrar yazın.


"Boş Örnek Eklerim, Yapıp Verirler" demeyin, örneğinizi hazırlayın.
Komplike kod talebiniz var ise İletişim bağlantısından bize ulaşın. 
Cebelleşmezsen Öğrenemezsin. 

A_day

A_day

Üye
100280
Ad.... YI....
 56
 3
 13
 08/11/2018
0
 İstanbul
 İnşaat Müh.
 Ofis 2013 64 Bit
 12/02/2019,09:03
(18/11/2018 12:38)ozanakkaya Adlı Kullanıcıdan Alıntı: https://accesstr.net/konu-acilan-kutudak...madan.html Bağlantısındaki konuyu inceleyiniz. Yapmazsanız tekrar yazın.

İlginize teşekkür ediyorum. Linkini verdiğiniz örneği inceleyip, kendi çalışmama uyarlamak istedim.

Bunu yaparken önce, eski alt tablo ve ana tablodaki "ilişkiler"in sorun çıkartabileceğini düşündüğümden, ilişkiyi silmekle yetinmeyip, her 2 tablodaki personel_maliyeti kutularını hepten kaldırıp, yeniden oluşturduktan sonra, kodları kendi çalışmama uyarladım ama daha önce hiç olmayan sıkıntılar baş gösterdi bu kez de.

Formuma çift tıkladığımda "Parametre Değerini Gir ?" şeklinde bir uyarı kutusu çıkmaya başladı. "Tamam" diyerek bunu aşıyorum ama "Personel İsmini" girdiğimde alttaki kutuya o personelin yevmiyesini otomatik çektirmeyi yine de başaramadım.

Dosyamın sorunlu hali ekte, çözüme yardımcı olursanız, çok mutlu olacağım...


Asla birilerinin umudunu kırma, belki de sahip olduğu tek şey odur...

...........
ozanakkaya

ozanakkaya

Kurucu
1
Oz.... Ak....
 39
 483
 12.100
 29/01/2008
 Denizli
 Memur
 Ofis 2010 32 Bit
Merhaba, parametre gir hatasının sebebi oluşturduğunuz "Toplam_Maliyet_Sorgusu" isimli sorgudur. Sorgu hatalı olduğu için bu hatayı alıyorsunuz. 

Toplam_Maliyet_Sorgusu isimli sorgunuzda "gunluk_maliyeti" şeklinde alan belirtilmiş, diger tablolarda gunluk_maliyeti adında alan yok, alanın adı gunluk_maliyet. Parametre hatasının sebebi bu.

Formun geçerli olduğunda olayına

Me.gunluk_maliyet = personel_ismi.Column(1)

kodu eklenmiş. personel ismi açılan kutusunun satır kaynağındaki sorgudaki alanlar kayit_no, personel_ismi ve [kayit_no] şeklinde.
Sizin personel_ismi.column(1) kodunuz bu sorgudaki 2. alandaki veriyi alıyor. Bu alanda da personel ismi yazıyor. Sorguya gunluk maliyet alanını eklemeniz gerekli. 

Column(0)= kayit_no
column(1)= personel_ismi
alanlarındaki veriyi alır. 

Personel_ismi açılan kutusunun satır kaynağındaki sorgu

SQL Code
SELECT [03_Personel_List].kayit_no, [03_Personel_List].personel_ismi, [03_Personel_List].gunluk_maliyet FROM 03_Personel_List ORDER BY [03_Personel_List].[kayit_no];


Şeklinde olmalı, ve kodunda 


Visual Basic Code
Me.gunluk_maliyet = personel_ismi.Column(2)


şeklinde olması gerekiyor. Bu kodun personel_ismi isimli açılan kutunun güncelleştirme sonrasında olayına da yazılması gerekiyor.


"Boş Örnek Eklerim, Yapıp Verirler" demeyin, örneğinizi hazırlayın.
Komplike kod talebiniz var ise İletişim bağlantısından bize ulaşın. 
Cebelleşmezsen Öğrenemezsin. 

A_day

A_day

Üye
100280
Ad.... YI....
 56
 3
 13
 08/11/2018
0
 İstanbul
 İnşaat Müh.
 Ofis 2013 64 Bit
 12/02/2019,09:03
İlginize teşekkür ediyorum. Anlattıklarınızı uygulamaya çalışacağım. Becerebilirim inşaallah. Çok sağolun...


Asla birilerinin umudunu kırma, belki de sahip olduğu tek şey odur...

...........

Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
Çözüldü Toplu Veri Girişi Yunus Bozkurt 9 295 07/06/2019, 14:22
Son Yorum: halily
Çözüldü İlişkilendirilmiş Formlardan Veri Çekmek, İlişkilendirmeyi Çoğaltmak sabotaj06 2 185 28/05/2019, 15:39
Son Yorum: sabotaj06
Çözüldü Veri Girişi Formu Nasıl Olmalı? icemeno 6 273 11/05/2019, 23:50
Son Yorum: icemeno
Çözüldü Textbox A Veri Çekme Hk. icemeno 10 351 10/05/2019, 21:34
Son Yorum: icemeno
Çözüldü İç İçe Sekmelerde Veri Bağlama Sorunu donepezil 2 114 01/05/2019, 10:50
Son Yorum: donepezil

Türkçe Çeviri: MCTR, Yazılım: MyBB, © 2002-2019 MyBB Group.