Skip to main content

AccessTr.neT


Birden Fazla Alanada Sorgu Yapma

Birden Fazla Alanada Sorgu Yapma

Çözüldü #1
Merhaba,

Elimde 1 adet tablo var bu tabloda başlık alanında deneme 5 yazısını gördüğü zaman açıklama kısmında içinde yazısını görünce nedeni kısmında nedeni-1 veya nedeni-2 veya nedeni-3 ise göstersin onun haricinde göstermesin istiyorum örnek ektedir.

İyi Çalışmalar.
.rar örnek.rar (Dosya Boyutu: 16,87 KB | İndirme Sayısı: 2)
Cevapla
#2
biraz karışık olmuş
örnek vererek biraz daha açık anlatırmısınız
Cevapla
#3
Merhaba Hocam,

Tabloda başlık, açıklama ve nedeni kısımları mevcut;

başlık = deneme 5
açıklama = içinde (yazı çok uzun sadece içinde geçen yazılar olacak)
nedeni = 1 - 2 - 3 (1,2 veya 3 içeriyorsa)

sorguda sadece bu istediğim 3 işlem gerçekleşiyorsa getirsin istiyorum
Cevapla
#4
SQL Code
SELECT Tablo1.[no], Tablo1.başlık, Tablo1.açıklama, Tablo1.nedeni, IIf(InStr(1,[açıklama],"içinde")>0,"1","0") AS acikl, IIf(InStr(1,[nedeni],"nedeni-1")>0 Or InStr(1,[nedeni],"nedeni-2")>0 Or InStr(1,[nedeni],"nedeni-3")>0,"1","0") AS neden
FROM Tablo1
WHERE (((Tablo1.başlık)="deneme 5") AND ((IIf(InStr(1,[açıklama],"içinde")>0,"1","0"))="1") AND ((IIf(InStr(1,[nedeni],"nedeni-1")>0 Or InStr(1,[nedeni],"nedeni-2")>0 Or InStr(1,[nedeni],"nedeni-3")>0,"1","0"))="1"));
"Boş Örnek Eklerim, Yapıp Verirler" demeyin, örneğinizi hazırlayın.
Komplike kod talebiniz var ise İletişim bağlantısından bize ulaşın. 
Cebelleşmezsen Öğrenemezsin. 
Cevapla
#5
Hocam,

Elimde 100 tane başlık ve 100 başlığa ait açıklama ve onlara ait nedenleri mevcut bu sorguya birden fazla başlık ekleyip 1 den fazla sorgu girmek istiyorum fakat sizin gönderdiğiniz sorguya farklı bir başlık eklediğim zaman sorgu hiç veri vermiyor.
Cevapla
#6
iyi günler arkadaşlar gördüğüm kadarı ile ve kendi tecrübelerime dayanaraktan genelde problem yazım hatalarından kaynaklanıyor
ya hata veriyor yada sonuç döndürmüyor. o zaman bunu modül haline getirip fonksiyon yazarak yazım hatalarını minimuma indirebilir miyiz mesela

private function delukap(tabloismi As String, alanismi As String, kriter As Integer) As String 

diye fonksiyon yazsak sonra bunu istediğimiz yerden

result = delukap("tLogin", "username", id)

çağırsak nasıl olur

Dlookup için ustanın yazdığı güzel paylaşım var

https://accesstr.net/konu-dlookup-islevi.html
@benbendedeilem
Son Düzenleme: 02/01/2020, 13:57, Düzenleyen: accessman.
Cevapla

Bir hesap oluşturun veya yorum yapmak için giriş yapın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

ya da