Skip to main content

AccessTr.neT M.

Konu

Çözüldü #1
Son Düzenleme: 20/05/2014, 12:00, Düzenleyen: temre.
Merhaba.
Örneğimdeki butona basılınca formdaki yeri üstten 1 cm soldan 1 cm uzaklıkta, boyutları eni 3 yüksekliği 1 olsun. Bu noktaya geldikten sonra tekrar basılırsa yeri üstten 2 cm soldan 2 cm uzaklıkta, boyutları eni 5 yüksekliği 2 olsun. İlgili kodlar için yardımcı olabilir misiniz?

Saygı ve selamlarımla.

.rar ButonTasi.rar (Dosya Boyutu: 8,33 KB | İndirme Sayısı: 5)
temre, 18-02-2010 tarihinden beri AccessTr.neT üyesidir.
Cevapla
Çözüldü #2
Butonun tıklandığında olayına aşağıdaki kodları ekleyiniz.

Visual Basic Code
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
If Me.Command0.Top = 1134 And Me.Command0.Left = 1134 Then
Me.Command0.Top = 567
Me.Command0.Left = 567
Me.Command0.Height = 567
Me.Command0.Width = 1701

Else

Me.Command0.Top = 1134
Me.Command0.Left = 1134
Me.Command0.Height = 1134
Me.Command0.Width = 2835
End If

"Boş Örnek Eklerim, Yapıp Verirler" demeyin, örneğinizi hazırlayın.
Komplike kod talebiniz var ise İletişim bağlantısından bize ulaşın. 
Cebelleşmezsen Öğrenemezsin. 
Cevapla
...........
Çözüldü #3
Merhaba,

İncelermisiniz..

.zip ButonTasiPM.zip (Dosya Boyutu: 12,24 KB | İndirme Sayısı: 10)
[Resim: 149696E4D1FD5E63DB592BDF126248CE.png]
Cevapla
Çözüldü #4
Bende tam yazayım dedim 2 mesaj gelmiş Img-grin çok iyi

Visual Basic Code
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
If durum = 0 Then
            
        sol = Me.Command0.Left
        ust = Me.Command0.Top
        Me.Command0.Left = 1440
        Me.Command0.Top = 1440
        durum = 1
    
    Else
    
        Me.Command0.Left = sol
        Me.Command0.Top = Top
        durum = 0
    
    End If


Genel deklerasyonda :

Visual Basic Code
Dim durum As Byte
Dim sol, ust As Integer

AccessTr.Net teknik konular içeren bir sitedir. Bu tip sitelerde en iyi şekilde yardım alabilmeniz için Site Kurallarını mutlaka okumanız ve buna göre hareket etmeniz lazım.
Cevapla
...........
Çözüldü #5
Bir konuya anında 3 cevap... Müthişsiniz...!

Please return your positive or negative ...
Cevapla
Çözüldü #6
Son Düzenleme: 20/05/2014, 12:04, Düzenleyen: temre.
Hakikaten bu paylaşım sevincini kıskanıp eksikliğimden mahçup kaldım. Çok teşekkür ederim.
Aklıma takılan soru şu: "Me.Command0.Top = 1134" buradaki rakamı nasıl buluyorsunuz Img-grin

temre, 18-02-2010 tarihinden beri AccessTr.neT üyesidir.
Cevapla
...........

Bir hesap oluşturun veya yorum yapmak için giriş yapın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

ya da