Konu Araçları | Konu Seçenekleri | Gösterim Stili
Tarih
09/03/2014 17:57
Konu Sahibi
alemci
Yorumlar
4
Okunma
2058
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
alemci

alemci

Aktif Üye
39913
Hu.... TE....
 30
 12
 27
 02/10/2011
0
 Bursa
 
 Ofis 2003
 21/03/2014,03:22
DataE.rsCommand8.open
With DataE.rsCommand8
If .BOF Or .EOF Then Exit Sub

For t = 1 To .RecordCount

Combo1.AddItem (.Fields("Kasalar"))

.MoveNext

Next
End With

bu kodla veritabanından verilerimi combo1 e getiriyorum fakat program içerisinde form bir kere kapanıp açıldıktan sonra ikinciye listelenmiyor combo1 boş oluyor
bunun sebebi ne olabilir çözümü bilen arkadaşlar lütfen acilllll




atoz112

atoz112

Onursal Üye
8839
 49
 9
 5.716
 04/08/2009
 İstanbul
 
 Ofis 2007
 09/12/2017,11:02
merhaba,

aşağıdaki kod örneğini kendi uygulamanıza uyarlayıp denemek ister misiniz.teşekkürler.

Dim conn As New ADODB.Connection
Dim rsCommand8 As New ADODB.Recordset
Set conn = DBEngine.OpenDatabase(App.Path & "\veritabaniadi.mdb")
Set rsCommand8 = conn.OpenRecordset("tabloadi")

If rsCommand8.RecordCount > 0 Then
Do While Not rsCommand8.EOF
With Combo1
.AddItem rsCommand8.Fields("alanadi")
End With
.MoveNext
Loop
End If


iyi çalışmalar,
saygılar.



...........
alemci

alemci

Aktif Üye
39913
Hu.... TE....
 30
 12
 27
 02/10/2011
0
 Bursa
 
 Ofis 2003
 21/03/2014,03:22
bu yazmış olduğunuz koddan başka bir şey yapmamıza gerek varmı çünkü hata veriyor tüm alanları kendime göre ayarladım ama " İnvalid or unqualified reference hatası veriyor



atoz112

atoz112

Onursal Üye
8839
 49
 9
 5.716
 04/08/2009
 İstanbul
 
 Ofis 2007
 09/12/2017,11:02
sayın alemci,

Alıntı:İnvalid or unqualified reference hatası veriyor

ifadenize yönelik olarak;

TOOLS-REFERENCES sekmesinde yer alan ve hata veren referansı tespit edip ayrıca sol yanında MISSING yazan referansın yerine de kendi sürümünüze uygun olan referansı dahil etmelisiniz.

buradaki referans için de,

Microsoft ActiveX Data Objects X.X Library

referansını eklemelisiniz.

bilginize...iyi çalışmalar,saygılar.




...........
atoz112

atoz112

Onursal Üye
8839
 49
 9
 5.716
 04/08/2009
 İstanbul
 
 Ofis 2007
 09/12/2017,11:02
Konu;

gerek paylaşılan bilgiler neticesinde çözüme kavuşturuldu düşüncesi ile ve gerekse de
konu sahibinin zaman zarfında ayrıntılı geri dönüş bildirimleri olmaması nedeni ile,
(gerektiğinde konu sahibinin geri bildirim hakkı saklı kalmak üzere)

Cevaplanmış Sorular kategorisi içerisine taşınmıştır.

bilginize.




Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
Çözüldü Combobox taki veriyi seçince textbox ları otomatik doldurma hyavuz 9 5.816 06/01/2014, 12:27
Son Yorum: mcmaho
Çözüldü DataReport İnvalid Data Source |By|KiDnArUt| 3 2.490 25/07/2013, 22:40
Son Yorum: intercyber
Çözüldü acces tarzı 2 sütunlu tek görünenli vb ComboBox sdemirhan2478 6 4.617 15/07/2012, 22:11
Son Yorum: ogulcan92
Çözüldü combobox taki bir items ile veritabanından veri çekip textbox a yazmak! byclever 6 6.907 01/02/2012, 20:23
Son Yorum: byclever
Çözüldü data control nesnesi mcmaho 1 1.775 08/01/2012, 15:54
Son Yorum: mcmaho

Türkçe Çeviri: MCTR, Yazılım: MyBB, © 2002-2019 MyBB Group.