Konu Araçları | Konu Seçenekleri | Gösterim Stili
Tarih
21/09/2012 09:43
Konu Sahibi
accessman
Yorumlar
6
Okunma
3561
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

Derecelendirme: 0/5 - 0 oy

accessman

Aktif Üye
99
 Belirtilmemiş
 561
 2.367
 31/10/2008
425
 Denizli
 
 Ofis 2003
 20/09/2016,00:20
Çözüldü 
iyi günler
hayırlı cumalar
benim her perşembe
saat 14:15 de bir müzik dosyasını otomatik olarak açtırmam gerekiyor
if li cümleyi nasıl yazmalıyım
*********
if date() = perşembe then
if now()= 14:15:00 then
ilgili müzik dosyasını çalıştır
end if
end if
*********
kodunu tam olarak nasıl olmalı
müzik dosyasını çalıştırma kısmını biliyorum
ama if li satırlar tam olarak nasıl olacak
teşekkürler

Kod:
If Format(Date, "dddd") = "perşembe" Then
    If Format(Now, "hh:mm") = "14:15" Then
        MsgBox "Bugün Perşembe Saat 14:15"
    End If
End If

şeklinde olacakmış


arkadaşlar

Kod:
1
2
3
4
5
6
7
Private Sub Form_Timer()
If Format(Date, "dddd") = "cuma" Then
 If Format(Now, "hh:mm") = "12:04" Then
 PlaySound ("D:\HTS\510.wav")
 End If
End If
End Sub

ile müzik dosyası çalışmaya başlıyor
istediğim bu Access programı kapatılsa bile
müzik dosyasının çalışmaya devam etmesi
mesela media player çalıştırılsa nasıl Access programı kapansa bile media player devam ediyor nasıl yapabilirim
teşekkürler


Kod:
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
Public Function press(kaynak As String, hedef As String)
Dim krl

hedef = hedef & "7z" ' hedef dosya adını yol ve dosyaya vereceğiniz isim şeklinde yazın C:\kural gibi böylece c: sürücüsünde kural7.z dosyasına sıkıştıracaktır.

If FileExists("C:\Program Files (x86)\7-Zip\7z.exe") = True Then

krl = "C:\Program Files (x86)\7-Zip\7z.exe"  'sizdeki yeri nereyse onu yazın
Shell (krl & " a -t7z " & hedef & " -r " & kaynak & " -m0=BCJ -m1=LZMA:d=21 -ms -mmt"), vbHide
'MsgBox ("veritabanı var") 'c:\veritabanları\web.mdb dosyası var ise çalışacak kod buraya
 Else
 MsgBox ("HEDEF KLASÖR MEVCUT DEĞİL")
'c:\veritabanları\web.mdb dosyası yok ise çalışacak kod buraya
 End If
'MsgBox kaynak & " Dosyası " & hedef & " Dosyası Adı İle Arşivlenmiştir."
End Function


bu kod ile 7z.exe programı çalıştırılarak programın içinden belirlenen kaynak ve hedefe göre sıkıştırma yapılıyor
aynı bunun gibi media player da çalıştırılabilir mi
ve de
liste kutusundan seçtiğimiz bir adrese göre mesela (c:\yerli\sanat\güller.wav ) gibi
ilgili ses dosyasını media player ile açabilirmiyiz
teşekkürler


http://bilgiteknoloji.net/access/access0...hanesi.asp
adresinde anlatılanları yaptım ama olmuyor


@benbendedeilem

accessman

Aktif Üye
99
 Belirtilmemiş
 561
 2.367
 31/10/2008
425
 Denizli
 
 Ofis 2003
 20/09/2016,00:20
Çözüldü 
iyi günler
http://bilgiteknoloji.net/access/access0...hanesi.asp
adresinde anlatılan media player çalıştırmak istiyorum ama yapamadım
örneğime bakabilirmisiniz
teşekkürler
Ek Dosyalar
mediaplayer.rar

yapmaya çalıştığım şey
media player Access den bağımsız çalışsın
access olayı başlatsın
access kapanmakla media player kapanmasın
shell le olacaksa öyle olur
yani Access den müzik dosyasının adresini alsın
bu adrese göre media playeri başlatsın
onun için formda media player olmasını istemiyorum
herhangi bir exe li programı çalıştırıyor gibi olacak
ama adres bilgisini acessden alacak
teşekkürler
şu adreste
http://www.dreamincode.net/forums/topic/...ile-error/
şöyle bir kod var
acaba faydası olur mu

Kod:
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
Private Sub watchNow_Click(ByVal sender As Object, ByVal e As EventArgs)

 'get the position of the selected node
 Dim i = movieTreeView.SelectedNode.Index

 'get the specific directory
 Dim tempMoviePath = directoryName(i)

 'add extension
 'Dim MoviePathAVI = String.Concat("""" + tempMoviePath, ".avi" + """")
 Dim MoviePathVTS As String = String.Concat("""" + tempMoviePath, " \VIDEO_TS\VTS_01_1.VOB" + """")


 Dim openMediaPlayer As String
 openMediaPlayer = "C:\Program Files\Windows Media Player\wmplayer.exe"

 ' Dim video1 = """F:\Movies\DvD\Angels and Deamons\VIDEO_TS\VTS_01_1.VOB"""

 Try
 Shell(openMediaPlayer & " " & MoviePathVTS, AppWinStyle.MaximizedFocus)

 Catch ex As Exception
 'Do Nothing 
 End Try

End Sub


@benbendedeilem

ozguryasin

Uzman
9727
Öz.... Ya....
 36
 44
 1.130
 23/09/2009
613
 Bursa
 Yazılım
 Ofis 2016 32 Bit
 19/05/2019,09:46
Çözüldü 
sn. accessman yazmış olduğunuz mesajdan sonra başka bir mesaj yoksa lütfen mesaj güncellemesi yapınız.
mesajlarınız birleştirilmiştir.


POWER 'un Çekirgesi :=)
ozguryasin, 23-09-2009 tarihinden beri AccessTr.neT AİLESİ üyesidir.
Access'i Profesyonel Şekilde Öğrenmek İçin https://www.accesstr.net Ailesi Yeter. alkis


Site Kurallarını sorularınızın hızlı cevaplanması için kesinlikle okuyunuz.

boolean_

Uzman
81
Er.... Er....
 4
 534
 31/10/2008
184
 İstanbul
 Graphic and Art
 Ofis 2016 64 Bit
 Bugün,14:25
Çözüldü 
Sayın alpeki hocamın 6. mesajdaki örneğini inceleyin size yol gösterecektir.



accessman

Aktif Üye
99
 Belirtilmemiş
 561
 2.367
 31/10/2008
425
 Denizli
 
 Ofis 2003
 20/09/2016,00:20
Çözüldü 
keşke 2010 olmaayaydı


@benbendedeilem

boolean_

Uzman
81
Er.... Er....
 4
 534
 31/10/2008
184
 İstanbul
 Graphic and Art
 Ofis 2016 64 Bit
 Bugün,14:25
Çözüldü 
O zaman size 2003 olarak ekleyelim böyle bir inceleyin çalışmayı.

Ek Dosyalar
ornek.rar




Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
Çözüldü Buton ile media player açtırıp ilgili videoyu görüntülemek?? kesoka 2 669 06/09/2016, 09:38
Son Yorum: kesoka
Çözüldü Windows media player ve youtube mr.mustafa 2 1.179 15/12/2014, 08:57
Son Yorum: mr.mustafa

Türkçe Çeviri: MCTR, Yazılım: MyBB, © 2002-2019 MyBB Group.